Hem lezzetli hem sizi hiç yormayacak! Akşam sofralarına yakışacak karamelize soğan mezesi tarifi
Akşam yemeklerinde etin yanına oldukça yakışan kolay pratik malzemesiz bir meze tarifiyle geldik. Bu tarif hem çok lezzetli hem de sizi hiç yormayacak. İşte, soğan mezesi tarifi...
KARAMELİZE SOĞAM MEZESİ İÇİN MALZEMELER
5 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
1 /2 tatlı kaşığı sumak
1/ 2 tatlı kaşığı toz biber
1/2 (yarım) tatlı kaşığı pul biber
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı nar ekşisi (İsteğe bağlı kullanılabilir)
MEZE TARİFİ
1-İlk olarak soğanların kabuklarını soyup iyice yıkıyoruz. Ardından her bir soğanı dörde keselim. Kullanacağınız soğan sayısını ve boyutunu, kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.
2-Soğanları bir tavaya alarak üzerine sıvı yağ ve tuz ekleyelim. Tavayı kapatıp, orta ateşte arada bir karıştırarak soğanların yumuşamasını bekleyelim.
3-Soğanlar yumuşadıktan sonra karıştırmayı sürdürüp, maydanoz ve nar ekşisi dışındaki tüm baharatları ekleyelim. Baharatlarla birlikte bir iki dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alalım.
4-Kapağını kapalı bir şekilde biraz soğuması için bekletelim. Son olarak, ince ince doğranmış maydanozu ve nar ekşisini ilave ederek servise sunalım.
Herkese afiyet olsun!