Hem pratik hem lezzetli! İşte milföy hamurundan poğaça tarifi
Hızlı ve pratik bir atıştırmalık arayanlar için milföy hamurundan hazırlanan bu nefis poğaça tarifi, çay saatlerinize lezzet katacak. İşte milföy hamurundan poğaça tarifi…
MİLFÖY POĞAÇA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 milföy hamuru
2 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı susam
İÇ MALZEMESİ İÇİN MALZEMELER
5 dal maydanoz
150 gr yumuşak peynir
MİLFÖY POĞAÇA YAPILIŞI
Öncelikle milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp, yumuşaması için yaklaşık 15 dakika bekletiyoruz. Bu arada peynirleri küp şeklinde doğrayabilir ya da isterseniz rendeleyebilirsiniz. İnce ince doğranmış maydanozları da peynirle birleştirerek iç harcınızı hazırlayabilirsiniz.
Yumuşayan milföyleri dört eşit parçaya keserek daha küçük hamurlar elde etmeniz gerekiyor. Ayrı bir kapta pekmez ile suyu karıştırıp üstü için kullanacağınız susamı bir başka tabağa alabilirsiniz.
Hazırladığımız milföy parçalarının ortasına iç harçtan koyup üzerine diğer milföy parçasını kapatıp, pekmezli su karışımına batırıyoruz. Son olarak, üst kısmını susama bulayıp tepsiye dizibilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana ve kabarana kadar pişirip servise hazır hale getirebilirsiniz.
Afiyet olsun.