Rojin Kabaiş Sait Faik Abasıyanık Kayıp Aranıyor Kitabı Konusu Ne? Kayıp Aranıyor Özet

Van Gölü kenarında cesedi bulunan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in ölmeden önce son kitabının Sait Faik Abasıyanık'ın Kayıp Aranıyor olduğu açığa çıktı. Peki, Sait Faik Abasıyanık Kayıp Aranıyor kitabı konusu ne? İşte yanıtı..

Rojin Kabaiş Sait Faik Abasıyanık Kayıp Aranıyor Kitabı Konusu Ne? Kayıp Aranıyor Özet
Sait Faik Abasıyanık Kayıp Aranıyor Konusu

27 Eylül Cuma günü Van'da kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş cesedi Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Ölümünün ardından Google arama kayıtları dikkat çeken Rojin'in kütüphaneden en son Sait Faik Abasıyanık Kayıp Aranıyor kitabını alması dikkat çekti. Peki, Sait Faik Abasıyanık Kayıp Aranıyor kitabı konusu ne? Kayıp Aranıyor kitabı ne anlatıyor? İşte merak edilenler..

ROJİN KABAİŞ KAYIP ARANIYOR KONUSU NE?

Sait Faik Abasıyanık Kayıp Aranıyor kitabı 1953 yılında yayınlandı. Eserde insan ilişkileri, yalnızlık ve bireyin iç dünyası işleniyor. Romanın ana karakteri Nevin toplumun ona biçtiği rollere uymayan genç bir kadın olarak yer alıyor. Ailesinden, çevresinden ve alışılmış kalıplardan uzaklaşmak isteyen Nevin kendisini arayış içinde buluyor.

SAİT FAİK ABASIYANIK KAYIP ARANIYOR ÖZET

Nevin'in şehirdeki rastgele maceraları, toplumla ve kendi iç dünyasıyla yaşadığı çatışmaları işleyen Kayıp Aranıyor kitabında Nevin, kendini bulma çabası içine giriyor. Topluma ve bireye dair derin gözlemler yapılan Kayıp Aranıyor kitabında karakterlerin içsel çatışmalarını derinlemesine bir şekilde işleniyor.

Kaynak: Başak Çokan
Rojin Kabaiş Kayıp Aranıyor Sait Faik Abasıyanık