Yarı çıplak halde cesedi bulunmuştu: Zanlının cezası belli oldu

Kocaeli'de yaşanan acı olayla ilgili olarak sanık Ayhan K.'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Ancak sanık suçlamaları kabul etmedi ve "Maktulle fuhuş için anlaştık ancak birliktelik yaşamadan 3 şahıs gelip Sarah'ı götürdü. Tahliye ve beraatimi istiyorum" dedi.

Yarı çıplak halde cesedi bulunmuştu: Zanlının cezası belli oldu

Olayın mağduru yabancı uyruklu Sarah Alı Shareef'in (29) cesedi, "Pazar alışverişine gidiyorum" diyerek evinden çıktıktan sonra tenha bir alanda yarı çıplak halde bulunmuştu. Tutuklu sanık Ayhan K. (53), Sarah Alı Shareef ile olay günü fuhuş için buluştuklarını ve parasal konularda anlaşamadıklarını iddia etmişti. Alkollü olduğunu söyleyen sanık, genç kadının bağırması üzerine paniklediğini ve onu susturmak için boğazını sıktığını ifade etmişti. Bu olayın sonucunda Sarah Alı Shareef'in yaşamını yitirdiğini belirtmişti. Sanık, alınan ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Olaya ilişkin açılan davada duruşma devam ederken, sanık Ayhan K.'nın eşi Emine K. tanıklık yapmak istemediğini belirtti.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Cumhuriyet savcısının mütalaasında, maktulün üstünde sanığın DNA ve sperminin bulunduğun, ikilinin birliktelik yaşamak için para karşılığında anlaştıkları, buluştukları yerde maktulün önce parayı istediği ancak sanığın önce cinsel birliktelik için zorladığı ve aralarında yaşanan arbedede sanığın kadını boğarak öldürdüğü belirtilerek, Ayhan K'nın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

"FUHUŞ İÇİN ANLAŞTIK"

Suçlamaları kabul etmeyen sanık Ayhan K., "Maktulle fuhuş için anlaştık ancak birliktelik yaşamadan 3 şahıs gelip Sarah'ı götürdü. Tahliye ve beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme başkanının, emniyette ve savcılık aşamasında suçu itiraf ettiğini söylemesi üzerine sanık, "Emniyetteki ifademi kabul etmiyorum. Polis baskısı üzerine öyle bir ifade verdim. Mahkemede anlattığım savunmam daha gerçektir" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının süre talep etmesi üzerine duruşmayı erteledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ