Yarın hava yağmurlu mu? Yarın hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı? 11 Aralık hava durumu nasıl?

Yarın hava yağmurlu mu? Yarın hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı? 11 Aralık hava durumu nasıl?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, önemli uyarılar ve hava durumu tahminleri açıklandı. Yapılan değerlendirmelere göre, birçok bölgede yağışlar ve fırtına etkili olacak. İşte detaylar:

Yarın Yağmurlu mu? Hava Nasıl Olacak? 11 Aralık Hava Durumu:

Meteoroloji 3 il için turuncu, 11 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da aralarında bulunduğu bu kentlerde kuvvetli sağanak ve fırtına bekleniyor. Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Çanakkale'nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Mersin ve Adana'nın güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Antalya'nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Antalya'nın doğusunun 1500 m üzeri yüksek kesimlerinde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışlarla birlikte, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

İşte Uyarı Yapılan İller:

  • Turuncu Kodlu Uyarı: Adana, Mersin, Antalya
  • Sarı Kodlu Uyarı: İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Burdur, Isparta, Yalova

Vatandaşlar, hava durumu uyarılarına dikkat ederek gerekli tedbirleri almalı ve yolculuk planlarını bu duruma göre düzenlemelidir. Unutmayın, güvenliğiniz her şeyden önemli!