Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yarın kapılarını açıyor: Kitap fuarının tadını çıkarın

Türkiye’nin en büyük kitap fuarlarından biri olan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 14. kez kapılarını kitapseverlere açacak.

Türkiye'nin en büyük kitap

Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kitap Fuarı 5-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 9 gün sürecek olan etkinlik her yıl ziyaretçi rekorları kırmaya devam ediyor. Fuar alanında 530 yayınevi ve 800 yazar yer alacak.

PROTOKOL

14.’sü düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’nın açılış programına Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Prof. Dr. Sadettin Ökten, Vedat Doğusal IMEAT Ticaret Odası Kocaeli Başkanı Recep Öztürk, Körfez Ticaret Odası Başkanı Şemsettin Ceyhan Eski il başkanı Abdurrahman Aslantaş, Gebze Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Gezer, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi Hayri Baraçlı, Genel Sekreter Metehan Küpçü, Büyük Birlik Partisi İl Temsilcisi Şahin Tuse, Ak Parti İl Başkanı Veysel Hatipoğlu, Kocaeli İl Milletvekili Sadettin Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve davetliler ve vatandaşlar katıldı.

“KİTAP FUARI’NIN TADINI ÇIKARIN”

Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk fuar hakkındaki konuşmasında, “Türkiye’nin en büyük kitap fuarına hepiniz hoş geldiniz. Kentimiz ile bütünleşen her yıl bir önceki yıla göre daha ileriye giden önemli bir mihenk taşı olan kitap Fuarı’nın başlamasından dolayı çok ama çok mutluyuz. Her yıl katlanarak Artan rağmen gerçekten çok önemli. Biz de Kocaeli üniversitesi olarak en başından beri kitap fuarı destekliyoruz. Hayal kurmak çok önemli o yüzden bu kitap fuarının tadını çıkarın. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“DÖRT BİR YANDA KAN AKMAYA DEVAM EDİYOR”

Açılış programında konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, “Benzer birçok etkinlikte olduğu gibi bu etkinlikte de salonu dolu görmek bana verilecek en büyük hediyeydi. Hepinize ayrıca teşekkür ediyorum. Aslında güzel güzel konuşabileceğimiz günlerden geçmiyoruz, Dünyanın dört bir yanında kan akmaya devam ediyor. İnsanların başına yağan bombalardan aklınıza gelebilecek her türlü insanlık dışı dramdan sığınabilecek hiçbir yer kalmadı. Belki Dünya hiçbir zaman olmadığı kadar felsefeye muhtaç.

BATI MEDENİYETİ

Belki de hiç olmadığı kadar vicdanlarının sesini duymaya muhtaç. Dünyanın birçok yerinde zulüm devam ediyor ve bu zulme karşı mücadele de devam ediyor. Batı medeniyetin Dünyayı getirdiği nokta ortada. Adaletin, barışın ve kardeşliğin olduğu bir nesil yetiştirmenin yegane sığınağı kitaplar. Değerli konularımıza etkinliğe sahip çıktıları için teşekkür ediyorum” dedi.

“ÜLKENİN EN BÜYÜK KÜLTÜREL ETKİNLİĞİ”

Prof. Dr. Sadettin Hülagü onur konuğu olarak konuşma yaparak, “Rektörlüğümden beri tanık olduğum etkinliğin geldiği noktadan gurur duyuyorum. Kocaeli Kitap Fuarı ülkemizin en büyük kültürel etkinliği haline gelmiştir, kalıcı dostlukların da kurulmasına vesile olmuştur. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda bilgi dolu bir fuar geçireceğiz. Emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

ONUR KAYNAĞI

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’da Gazze’ye değindiği konuşmasında, “Etkinliğim yeni bir bakış açısı getirmesini temenni ediyorum. Bine yakın söyleşinin, bir araya gelmenin gençler arasında farkındalıklar oluşturacağını düşünüyorum. Türkiye’nin en büyük kitap fuarı organize etmek büyük bir başarı, büyük bir onur kaynağı. Buradaki kültür rüzgarının Gazze’ye ulaşmasını temenni ediyorum” ifadeleri kullandı.