YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURU ŞARTLARI: İstanbul Yarısı Bizden Kampanyası Başvuru Nasıl Yapılır?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası araştırmaları hızlandı. 39 ilçede bulunan binalar için harekete geçildi. e-Devlet başvurusu olmadan kampanyadan yararlanabilecek olan vatandaşlar detayları sorguladı. Peki, yarısı bizden kampanyası başvuru nasıl yapılır? İşte yarısı bizden kampanyası şartları..

YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURU ŞARTLARI: İstanbul Yarısı Bizden Kampanyası Başvuru Nasıl Yapılır?

Binlerce vatandaşın merakla beklediği yarısı bizden kampanyası detayları sorgulanmaya başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Yarısı Bizden kampanyası şartları merak edildi. Maddeleri değişen yarısı bizden kampanyası e-Devlet başvurusunu zorunluluktan çıkardı. Yeni yapının eski yapının bir buçuk katı büyüklüğünde olması gerektiği vurgulandı. Peki, yarısı bizden kampanyası başvuru nasıl yapılır? İşte yarısı bizden kampanyası şartları..

YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURU ŞARTLARI

-Yeni dönemde e-Devlet başvurusuna gerek yok.

-İstanbul’daki riskli yapı sahiplerinin tümü kampanyaya başvurabilir.

-Bakanlığa bağlı lisanslı kuruluşlara karot örneği aldırarak, yapının risk durumu tespit edilebilir.

-Riskli yapı, hak sahiplerinin ortak kararla belirleyecekleri bir yükleniciyle imzalayacakları sözleşme ile projelendirme ve yapı ruhsatı işlemleri tamamlanır. Ardından kuracakları kat irtifakı (hisse sahiplerinin paylarının tespiti) işlemlerinden sonra Yarısı Bizden desteği için ilçe belediyelerine başvuru yapılır.

-Yeni projedeki yapı (otopark ve sığınak hariç), eski yapının bir buçuk katı büyüklüğünü geçmemeli.

-1 Nisan 2023’ten sonra hazırlanmış ruhsat projeleriyle bu kampanyadan faydalanılabilir.

YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İstanbul'da yaşayan vatandaşların faydalanabileceği yarısı bizden kampanyası e-Devlet başvuru yaparak faydalanabilirsiniz. Projedeki bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının bir buçuk katını geçmesi durumunda kampanyadan faydalanılmayacak. 1 Nisan 2023'ten önce yeni yapı ruhsatı alınmış ise kampanyadan faydalanılamayacak.

E-DEVLET YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN