SSK, Bağkur, Emekli Sandığı En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?

Ekim ayının ortalarına geldiğimiz bugünlerde yeni yıl zam planları yapılmaya başladı. Yılda 2 kez zam gören emekli maaşlarına gelecek 2025 zammı masaya yatırıldı. Milyonlarca vatandaş en düşük emekli maaşını merak etti. Peki, 2025 emekli maaşları ne kadar olacak? İşte yanıtı..

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Maaş Zammı

2025 yılına girmeye kısa süre kala maaş zamları gündemin ilk sırasına yerleşti. Milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli çalışanları ilgilendiren zam hesaplamalarında kesinleşecek oran beklenmeye başladı. Yılda 2 kez zam gören emekli maaşlarının taban oranı ne kadar olacak sorgulayan vatandaşlar için hesaplama yapıldı. Peki, 2025 emekli maaş zammı ne kadar olacak? SSK, Bağkur, Emekli Sandığı en düşük emekli aylığı kadar olacak? İşte merak edilenler..

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca işçi, memur ve emekli maaş zamları için 2025 ocak ayı hesapları yapılmaya başladı. Emeklilerin 2024 temmuz zammında hanelerine yüzde 24,73 artış yazıldı. Piyasanın durumuna göre 6 aylık enflasyonun yüzde 15 civarında olacağı düşünülüyor. 17 bin 587 TL olan en düşük memur emekli aylığının aylık 19 bin 521 TL bandına çıkacağı öngörülüyor.

SSK, BAĞKUR, EMEKLİ SANDIĞI MAAŞ ZAMMI 2025

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri oranı aşan miktarda enflasyon farkı alacak. Enflasyon farkının üzerine toplu sözleşmeden oluşan yüzde 6'lık zam eklenecek. 2024 temmuz, ağustos ve eylül ayında toplam enflasyon yüzde 8,92 olarak açıklandı. Böylece işçi emeklilerinin yüzde 8,92'lik zammı kesinleşti.

Kaynak: Murathan Birinci
Emekli Maaşı Zam