Gelinim Mutfakta Aydın Efe Böreği 17 Mart Pazartesi | Aydın Efe Böreği Nasıl Yapılır?

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın ilk yemeği Aydın Efe Böreği oldu. 4 gelinin çeyrek altın yarışında günün yıldızı Aydın Efe Böreği püf noktaları sizler için paylaşıldı. Peki, Aydın Efe Böreği nasıl yapılır? İşte leziz tarifin detayları..

Gelinim Mutfakta Aydın Efe Böreği 17 Mart Pazartesi | Aydın Efe Böreği Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta Aydın Efe Böreği nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta Aydın Efe Böreği yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar paylaşıldı. Kanal D ekranında yayın hayatına devam eden fenomen yapımda 4 gelinin çeyrek altın kazanmak isteyenler Aydın Efe Böreği yapımına geçti. Peki, Aydın Efe Böreği nasıl yapılır? İşte 17 Mart Pazartesi günü yapılan Gelinim Mutfakta Aydın Efe Böreği tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA AYDIN EFE BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler

500 gram un

3 büyük yumurta

Su

Tuz

İç Malzemesi İçin:

250 gram kıyma

Yarım demet maydanoz

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz biber

Tuz

Üzeri İçin:

500 gram süzme yoğurt

3-4 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Kızartmak İçin:

1 su bardağı sıvı yağ

Haşlamak İçin:

2 – 3 su bardağı su

Tuz

AYDIN EFE BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

17 Mart Pazartesi günü ekrana gelen Aydın Efe Böreği için tüm hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun. Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alıp tavanın büyüklüğüne göre açın. Hepsini arkalı önlü güzelce kızartın. Kıymayı alıp suyu çekene kadar kavurun. Ardından ince kıyılmış soğanı ilave edip kavurun. İnce kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın.

Bir tencerede suyu ve tuzu kaynatın. Yufkayı koyup suda haşlayın. Üzerine hazırlanan kıymalı harçtan yayın. Tüm hamurları bitene kadar aynı işlemleri tekrarların. En üstüne çırpılmış yoğurdu döküp üzerine kırmızı biberli tereyağlı sos gezdirin. Dilimleyerek servis edin. Deneyenlere afiyet olsun..

Kaynak: Lezzet.com
Aydın Efe Böreği Gelinim Mutfakta Yemek Tarifi
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız