İstanbul'a Ne Zaman Kar Yağacak? Ekim Ayında Kar Yağacak Mı?

Ekim ayının sonuna yaklaştığımız bugünlerde gözler kar yağışına çevrildi. Havaların soğumasıyla kar yağışı beklenmeye başladı. Uzmanlardan açıklamalar peş peşe geldi. Peki, İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İşte yanıtı..

İstanbul'a Ne Zaman Kar Yağacak? Ekim Ayında Kar Yağacak Mı?
İstanbul'a Kar Ne Zaman Yağacak?

Binlerce vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan İstanbul kar yağacak mı araştırmaları hızlandı. Havaların soğumaya başlamasıyla dereceler düşüşe geçti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle doğu illeri için kar yağışı uyarılarına geçti. Hal böyle olunca İstanbullular Megakente düşecek ilk kar tanesini beklemeye başladı. Peki, İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İşte merak edilenler..

İSTANBUL'A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Prof. Dr. Orhan Şen açıklamasında, "Kar yağacak mı? Evet, yani Anadolu'ya kar yağacak, geçen sene de kar yağmıştı Anadolu'ya. Ama bu sene biraz daha İç Anadolu ve batıya doğru kar yağışını göreceğiz. İstanbul'da kar yağacak mı? Tabi en önemli soru bu. Neden önemli? Çünkü İstanbul'da 20 milyona yakın insan yaşıyor" dedi.

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

2024 yılının bitmesine 2 ay kala kar yağışı bekleyen vatandaşlara son durum açıklayan Prof. Dr. Orhan Şen, "İstanbul'a yılbaşından önce pek bir kar yağışı görülmüyor. Ocak ayında 1-2 gün kar yağma olasılığı İstanbul'da göreceğiz. Yani yerde tutar mı tutmaz mı? Ama havada göreceğiz büyük bir ihtimalle. Bu senenin kışını da bu şekilde geçireceğiz gibi geliyor" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet
Hava durumu Meteoroloji Kar Yağışı