KYK kredi burs başvuruları ne zaman açıklanacak? GSB KYK kredi burs başvuru sonuç ekranı

8-13 Ekim haftasında başvurularını yapan öğrenciler KYK burs sonuçlarına odaklandı. GSB KYK burs başvurularında beklenen sonuç ekranı beklenmeye başladı. Peki, KYK kredi burs başvuruları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı..

KYK kredi burs başvuruları ne zaman açıklanacak? GSB KYK kredi burs başvuru sonuç ekranı
KYK kredi burs başvuruları ne zaman açıklanacak?

Eylül ayı itibariyle start alan 2024-2025 eğitim öğretim yılında burs başvuruları yapıldı. Eğitim hayatları için devletten yardım isteyen öğrenciler başvurularını 8-13 Ekim günleri arasında tamamladı. 13 Ekim Pazar günü sona eren KYK burs başvurularının ardından gözler sonuç ekranına çevrildi. Peki, KYK kredi burs başvuruları ne zaman açıklanacak? GSB KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı? İşte KYK kredi/burs sonuç tarihi..

KYK KREDİ BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

8 Ekim Salı ile 13 Ekim Pazar günleri arası yapılan Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu burs başvuru sonuç tarihi henüz netleşmedi. e-Devlet sistemi üzerinden TC kimlik numarası ve şifreleriyle başvurularını ileten öğrenciler için sonuçların kasım ayı içerisinde açıklanacağı düşünülüyor. 2024 yılında kredi ve burs miktarları lisans öğrencileri için 2000 TL, yüksek lisans için 4000 TL ve doktora öğrencileri için 6000 TL'ye yükseldi.

Kaynak: HABER MERKEZİ
KYK Burs Kredi Başvuru Kredi Yurtlar Kurumu Burs