Mavi Dil Hastalığı Karantina Kaç Gün? Mavi Dil Virüsü İnsana Bulaşır Mı?

Adanalı vatandaşları panik ettiren Mavi dil hastalığı karantina kararı geldi. İmamoğlu Kaymakamlığı açıklaması ardından karantinanın kaç gün süreceği merak edildi. Peki, mavi dil hastalığı nedir? Mavi dil virüsü insana bulaşır mı? İşte yanıtı..

Mavi Dil Hastalığı Karantina Kaç Gün? Mavi Dil Virüsü İnsana Bulaşır Mı?
Mavi Dil Hastalığı Karantina

Mavi dil virüsü ya da Blue Tongue son dakika flaş gelişme gündeme geldi. Adana'nın İmamoğlu ilçesindeki bir mahallede tespit edilen Mavi dil virüsü vatandaşları panikletti. İmamoğlu Kaymakamlığı mavi dil virüsü karantina açıklaması yaptı. Peki, Mavi dil virüsü insana bulaşır mı? Mavi dil hastalığı karantina kaç gün? İşte merak edilenler..

MAVİ DİL VİRÜSÜ NEDİR, İNSANA BULAŞIR MI?

Mavi dil virüsü yani Blue Tongue virüs geviş getiren büyük ve küçükbaş hayvanlarda görülüyor. Virüs tatarcık sinekleri başta olmak üzere böcekler üzerinden bulaşıyor. Mavi dil hastalığı hasta hayvanlara temas eden ya da bu hayvanların sütünden ve yününden insanlara bulaşmıyor.

MAVİ DİL VİRÜSÜ KARANTİNA KAÇ GÜN?

Adana İmamoğlu Kaymakamlığı Yazıtepe Mahallesi'ndeki koyunlarda görülen mavi dil virüsü karantinası için, "Gerekli karantina, dezenfeksiyon, çevresel ilaçlama ve eğitim çalışmaları yerinde yapılmıştır. Üreticilerimizin en hafif şekilde salgın hastalık dönemini geçirmesi için gerekli tüm tedbirler Kaymakamlığımızın koordinasyonunda yürütülmektedir. Tüm mahallelerde büyükbaş ve küçükbaş hayvan giriş çıkışının karantina süresi sonuna kadar yasaklandı" denildi.

MAVİ DİL HASTALIĞI BELİRTİLERİ

-Yüksek ateş

-Fazla tükrük salgısı ve salya akıntısı

-İrinli mukoprulent burun akıntısı

-Solunum güçlüğü

-Ağız, dudaklar, yüz ve gözde hiperemi

-Dilde siyanotik (mavi) şişlik

Kaynak: Müjde Melek Şahin
Mavi Dil Hastalığı