ORUÇLUYKEN AĞIZ KOKUSUNU ENGELLEMENİN YOLLARI | Ramazanda Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?
Günlük yaşamda bireyleri rahatsız eden ağız kokusunu engelleme yolları araştırıldı. Ramazan ayında açlık ve susuzluktan ağız kokusuna maruz kalan bireyler gidermenin yollarına odaklandı. Peki, Ramazanda ağız kokusu nasıl önlenir? İşte oruçluyken ağız kokusunu engellemenin yolları..

Ağız kokusu bireylerin günlük yaşamında önemli bir rahatsızlık kaynağı olarak biliniyor. Ağız hijyeninin yetersizliğinden kaynaklanan ağız kokusu düzenli ağız bakımı olduğu durumda dahil oluşabiliyor. Kalıcı olan ağız kokusu bireylerin sağlık sorunlarına işaret ediyor.

Ramazan ayında günde 11-12 saat boyunca oruç tutan vatandaşların ağız kokusu durumunu yaşadığı görülüyor. Altta yatan nedeni araştırması gereken bireyler istenmeyen durumdan nasıl kurtulabileceklerini düşünüyor.

Sabah saatlerinde ağızda oluşan koku geceleri yenen gıdaların kalıntılarının birikmesi sonucu oluşuyor ve dişlerin sabah fırçalandığı durumda gidiyor. Kimi durumlarda bireyler ağız kokusu yaşamadığını düşünüyor.

Mantar enfeksiyonları, diş çürükleri, böbrek hastalıkları, bademcik iltihapları uzun süre açlık ve susuzluk durumlarında oluşabilen ağız kokusundan korunmak için ağız hijyenine dikkat etmeniz gerekiyor.

Ramazan ayında oruçluyken ağız kokusunu azaltmak için sahurda bol su tüketmek ilk şart oluyor. Oruçlu olunan saatlerde ağız kuruluğu olabileceği için iftardan sahura kadar bol bol su içmek gerekiyor.

Su içmenin yanı sıra ağız bakımına oldukça dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle dişleri fırçalarken dil üzerindeki kalıntıları da dil sıyırıcıyla temizlemek gerekiyor. Dil temizleme fırçalarıyla gün içerisinde dilde biriken bakterileri temizleyebilirsiniz.

Gün içinde az su tükettiğiniz durumda tükürük üretimi uyarılacağı için ağız kokusu oluşuyor. Öte yandan sigara kullanan bireylerin ağız bakımını tam ve eksiksiz olarak yapması gerekiyor. Ağız kokusu tüm bunların yanında dişteki çürük ve diş etlerindeki enfeksiyon nedeniyle de olabileceği için diş kontrollerini aksatmamak gerekiyor.
(KAYNAK: HABER MERKEZİ)