Sabiha Gökçen - İstanbul Havalimanı Turuncu Kod: Turuncu Alarm Ne Demek?

TUSAŞ hain terör örgütü saldırısının ardından tüm havalimanlarında alarm durumuna geçildi. İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı olmak üzere tüm havalimanlarında turuncu alarm verildi. Peki, turuncu alarm ne demek? İşte yanıtı..

Sabiha Gökçen - İstanbul Havalimanı Turuncu Kod: Turuncu Alarm Ne Demek?
Havalimanı Turuncu Alarm Nedir?

Ankara Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) terör saldırısı ardından havalimanlarında turuncu alarm ışıkları yanmaya başladı. Başta İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı olmak üzere Türkiye'deki tüm havalimanlarında güvenlik artırıldı. Peki, turuncu alarm nedir? Havalimanı turuncu alarm seviyesi ne anlama gelir? İşte yanıtı..

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI TURUNCU ALARM

Güvenlik önlemlerinin artırılmasına ilişkin olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılan açıklamada, “Yolcularımızın dikkatine, Havalimanlarında alınan ek önlemler sebebiyle oluşabilecek zaman kayıplarına karşı, yolcularımızın uçuşlarından en az üç (3) saat önce terminale gelmeleri önerilmektedir" denildi.

TURUNCU ALARM NE ANLAMA GELİR?

TUSAŞ saldırısı ardından Türkiye'de bulunan tüm havalimanlarında turuncu alarm durumuna geçildi. Turuncu alarm kodu havalimanlarında yaşanabilecek muhtemel terör saldırılarına karşı alınıyor. Havalimanı giriş çıkışlarında yolcular ve araçlar en hassas şekilde aranıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı turuncu alarm açıklamasında, "Havalimanlarında alınan ek önlemler sebebiyle oluşabilecek zaman kayıplarına karşı yolcularımızın uçuşlarından en az saat 3 saat önce terminale gelmeleri önerilmektedir" denildi.

Kaynak: Eren DEMİRTÜRK
Turuncu Alarm Sabiha Gökçen Havalimanı İstanbul Havalimanı