Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yaşar Şanlı’dan çağrı: Tüm kamu çalışanları o vergi dilimine sabitlensin!

2024 yılının Gelir Vergisi dilimleri yayınlandı. Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı ise yaptığı açıklamayla kamu çalışanlarının yüzde 15’lik vergi dilimine sabitlenmeleri gerektiğini söyledi.

2024 yılının Gelir Vergisi

Yeni yılın başlamasıyla birlikte birçok kalemde fiyatlarda ve vergi dilimlerinde değişiklikler yaşandı. 2024 yılına girmeye kısa bir süre kala yayınlanan Gelir Vergisi dilimlerinde uygulanacak dilimler açıklanmıştı. Yayınlanan gelir vergisi dilimlerinde 110.000 TL’ye kadar olan çalışanlar %15, 110.0000-230.000 TL arası olan çalışanlar %20 ve 230.000-870.000 arası olan çalışanlar ise %27’lik vergi dilimine dahil olacağı açıklanmıştı.

NİSAN VE MAYISTA MAAŞLARDA ERİME OLACAK

Kamuda görev yapmakta olan milyonlarca çalışan ise Nisan ve Mayıs ayından itibaren bir üst vergi dilimine girecek ve enflasyonun yanı sıra vergi kesintilerinin de olmasından dolayı maaşlarında erime yaşanacak.  Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı ise bu duruma ilişkin açıklama yaptı ve kamu çalışanlarının vergi dilimlerinde sabitlenmesi gerektiğini söyledi.

“VERGİ EZİYET OLMAKTAN ÇIKARILMALI”

Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı yaptığı açıklamada; “Türkiye Kamu Sen olarak yıllardır çağrıda bulunuyoruz: Vergi vermek, bir vatandaşlık görevidir. Unutulmasın ki, vergide esas olan az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi almaktır. Kamu çalışanları, daha maaşları ceplerine girmeden vergisini düzenli ödeyen kesimdir.
Vergi, vatandaşlık görevini aksatmadan ve istismar etmeden yerine getiren kamu çalışanları için bir eziyet olmaktan çıkarılmalı, tüm kamu çalışanları %15’lik vergi dilimine sabitlenmelidir” dedi.