Yasin Özlü: Söyleyecek sözü olan herkes aday çıkarsın

Basın mensupları ile bir araya gelen Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, “Başiskele’de söyleyecek sözü olan herkes aday çıkarsın” dedi.

Yasin Özlü: Söyleyecek sözü olan herkes aday çıkarsın

Başiskele Belediyesi’nin ‘Türkiye Yüzyılı Kariyer Zirvesi’ programının tanıtımı programında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yasin Özlü, partinin adamı olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz dönem beni Başiskele Belediye başkanlığına uygun gördüler ben de aday oldum. Bu dönemde de tabi adayım. Kimse bu işlere kendini hak görmemeli. Görev verilir başlarsın verilmezse çalışırsın. Yaşım daha genç bu görevi 5 yıl daha yapmak isterim. Bundan daha fazlasını ya da partiden alacaklı gibi düşünmek bize yakışmaz.

“DEMOKRASİ BU YÜZDEN GÜZEL”

İsimler üzerinde polemiğe girmeyeceğimi herkes bilir. Samimiyetimle söylüyorum bunu. Hiç kimse buraların sahibi değil. 5 yıl yaparsın yaparsın, 10 yıl yaparsın. Buraların sahibi olmadığımıza göre demokrasi var. Önce partiler sonra millet karar veriyor. Demokrasi bu yüzden güzel. Demokrasi olmasa böyle makamlara bile talip olamazdık.

“OLMAK İSTEDİĞİM YERDEYİM”

Kariyerimde son durak tabi burası değil. Yaşımız 43 daha yapacağımız iş var. Yapacak enerjimiz de var. Ne görev verilirse onu yaparız. Davanın çaycısı olmaya da talibim. Neye ihtiyaç varsa orada olacağım. Ben burada yaşayıp buraya hizmet etmek istiyorum. Olmak istediğim yerdeyim. Başiskele’de her partinin adayını çıkartmasını isterim. Herkes çıksın, herkes ile yarışalım. Söyleyecek sözü olan herkes aday çıkarsın” söyledi.

“GÜÇLÜ BİR BELEDİYEYİZ”

Özlü sözlerinin devamında: Bugün piyasaya zamanı gelmemiş borcu olmayan, SGK ve vergi borcu olmayan planladığı her işi yapabilen güçlü bir belediyeyiz. Bizim yönetilemeyecek bir ekonomik tablomuz yok. Sadece borçlarımız için yüzde 7 kesintimiz var yapılandırmalar için o kadar. 155 tane araç aldık, hiç kiralık aracımız yok. Mali tablomuz iftihar edilecek düzeyde. Biz güçlü bir belediyeyiz. Başarılı bir duruşumuz var, bunun da faydalarını görüyoruz” dedi.

“TOPLANTIDA GÜÇLÜ BİR FOTOĞRAF VARDI”

Geçtiğimiz günlerde 4,5 yılını anlattığı programa da güzel dönüşler aldığını ifade eden Özlü, “Toplantıda Başiskele adına güçlü bir fotoğraf vardı. Biz o toplantıda almak istediğimiz mesajı aldık. Farklı insanlar ordaydı, ciddi şekilde güzel dönüşler aldık. Ben her gün sokaklardayım. Bu yaşıma rağmen 20 yıllık bir siyasi hayatım var. Ben insanların gözüne baktığımda bir anket yapabiliyorum. 31 Mart’a kadar durmadan çalışmak bizim görevimiz.

“KRİZLER İÇİNDEN FIRSAT ÇIKARDIK”

Bir çok mazeretimiz vardı. Deprem, sel, korona ama bunları vatandaşlarımıza söylememize gerek yok. Hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz. Bizi insanlar sıkıntıları çözmemiz için getirdi. Korona bizim için fırsat oldu. 60 milyon civarında SGK borcumuz vardı. Devlet bir indirim yaptı, borcumuzu 23 milyona kapattık. Krizler içinden fırsat çıkardık” ifade etti.