Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yazar Yelda Kırçuval Kitap Fuarı’nda sosyal medyanın etkileri hakkında konuştu : Kullanan mısın, kullanılan mı?

Kocaeli’de düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı’nın üçüncü gününde, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Yazar Yelda Kırçuval, “Sosyal medyada kullanan mı, kullanılan mısın?” adlı söyleşisinde sevenleriyle buluştu.

Kocaeli’de düzenlenen 14. Kocaeli

Kırçuval, sosyal medyanın insanları derinden yanılttığını ve insanları, özellikle gençleri, gerçeklerden uzaklaştırdığını vurguladı. “Sosyal medya, sanal ve yanlış bilgilerle bizi kandırıyor ve kendimizden uzaklaştırıyor” diyen Kırçuval, sosyal medyanın insanlarda kıyaslama duygusu yaratarak olumsuz etkiler bıraktığını belirtti.

‘KÜÇÜK BİR VİRÜSLE BOZULABİLİR’

Aynı etkinlikte, yazar Çetin Deniz ise “Beynini Konfor Alanından Çıkart” başlıklı söyleşisinde, şükrün insan beyni üzerindeki olumlu etkilerine değindi. Deniz, şükretmenin beynin verimliliğini artırarak, konfor alanına sıkışmadan daha üretken bir yaşam sürmeyi sağladığını ifade etti. “Sabahları 3 buçuk milyar dolarlık sağlıklı bir beyne sahip olduğumuz için güne şükrederek başlamalıyız” diye konuşan Deniz, beynin düzgün çalışmasının küçük bir virüsle bozulabileceği konusunda da uyardı.

‘BAŞKALARIYLA KIYASLAMAYA SÜRÜKLÜYOR’

Yelda Kırçuval ise sosyal medyanın insanları kendileriyle başkalarını kıyaslamaya sürüklediğini, bu durumun özellikle gençlerde olumsuz etkiler yarattığını dile getirdi. “Sosyal medya seni başkalarıyla kıyaslayarak seni bozuyor” diyen Kırçuval, sosyal medyanın insanlara ‘sen onların yaptığını yapamazsın’ şeklinde mesajlar vererek özgüveni zedelediğini savundu.