Dikkat et kimliğini sakın kirletme çocuğum.
Son günlerde ülkemizde siyasi hareketlilik ve gergin ortamı, siz gençleri daha fazla risk almaya teşvik ediyor.
Sizlere naçizane kendi çocuklarıma söylediğim gibi seslenmek istedim kendimce.
Dikkat et kimliğini sakın kirletme çocuğum.
Son günlerde ülkemizde siyasi hareketlilik ve gergin ortamı, siz gençleri daha fazla risk almaya teşvik ediyor.
Sizlere naçizane kendi çocuklarıma söylediğim gibi seslenmek istedim kendimce.
Değerli dostlarım; bu hafta sizlere bir gözlemimi aktarmak ve sizleri bilgilendirmek istiyorum.
Son günlerde gerek sosyal medya hesaplarında gerekse işyerlerindeki tabelalarda 'Danışman' adı altında hizmet sunan reklam ve içerik üreten bir alandan bahsetmek istiyorum.
DANIŞMANLIK...
Değerli dostlarım; geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabımdan bir kaç cümle kurmuştum ve bu konuyla ilgili çok sayıda dostumuz mesajlar yazdı destekleyen konular dile getirdiler. Var olsunlar.
Kamu kurumlarının yönetimi konusundaki liyakatsizlik konusunda çok ciddi şikayetler var ve bu konuyu yöneticilerimizin de çok iyi bildiklerini düşünüyorum.
Toplumumuzda kamu kurum ve kuruluşlarında yönetici belirleme süreçlerinde liyakat yerine torpil, kayırmacılık, siyasi bağlantılar, hemşehricilik ve akrabalık gibi faktörlerin etkili olduğu yaygın bir görüş.
Bence yaya geçidi çizgileri kaldırılsın.
Nasıl olsa uyan yok.
Değerli dostlar, daha önce çok defa yazdığım ahlaki değerlerimizi kaybettiğimiz yönündeki yazıma bu hafta hukuk ve yasa bile dinlemeyen bir toplum haline dönüştüğümüz ile devam etmek istiyorum.
Ülkemizde 17 bakan, 600 milletvekili, onlarca müsteşar, yüzlerce daire başkanı, binlerce şube müdürü, on binlerce yönetici ve daha kimler kimler... Anayasa, yasa, hukuk, mevzuat, kararnameler hazırlayıp topluma hizmet sunuyor.
365 günün 360 günü vekiller Meclis'te toplanıp yasa çıkarıyor. En masum şekli ile el kaldırıp el indiriyorlar. Gece sabahlara kadar tartışıyor yeri geliyor kavga çıkarıyor, bazen de ciddi ciddi dövüş ediyorlar.
Meclis'e bir yasanın gelmesi için binlerce kişinin fikirleri alınıyor, konunun tarafları görüşler yazıyor, talepler iletiyor, tezler ortaya koymaya çalışıyor ve yasanın doğru şekilde çıkması için binlerce insan fikirleri ile yazılı dokümanlar oluşturuyorlar.
Bu bir yatırım tavsiyedir.
Bir hisse meselesi aslında hayat.Kimine göre ne kadar menkul kıymetler de ederi varsa değeri olan. Birde manevi dünyada gideri olan.
Sadece hangi HİSSE'den aldığın önemli.
Deformasyon, kelime anlamı olarak bir şeyin şeklinde, yapısında ya da doğasında bozulma anlamına gelir.
Bu terim, tıptan mühendisliğe, sosyolojiden kültüre, bilişimden psikolojiye , sanattan ahlak'a kadar birçok alanda karşımıza çıkar.
Eğitimde deformasyon, mesleki deformasyon, aile ve aile yapısında deformasyon ile konu uzar gider.
Değerli dostlar;Nokta Gazetesinde yazdığım köşe yazılarımla her hafta toplumumuzu ilgilendiren bazı konulara dikkat çekmeye çalışıyorum.
Eleştiri ve özeleştiri yapmaya, eksik ve hata varsa düzeltilmesini istiyorum. Kırmadan, dökmeden konuyu ilgililere havale etmeye çalışıyorum.
Bizlere gün içinde çok sayıda değişik öneriler, şikayetler ve talepler geliyor.
Değerli dostlar 14 Kasım DÜNYA DİYABET GÜNÜ olarak kutlanıyor.Bizlerde bu güne özel yaklaşık 20 gündür farklı etkinlikler ile Diyabet farkındalığı oluşturulmaya çalışıyoruz.
Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği olarak geçtiğimiz yılllarda farklı konular işleyerek Sağlık ile ilgili önemli konularla vatandaşın ilgisini çekmeye çalıştık.
Bir önceki yıl İLKYARDIM EĞİTİMİ ve ÖNEMİ konusunu, geçtiğimiz yıl AFET ve ACİL DURUM konusunu, bu sene ise DİYABET konusunu insanların dikkatine sunmaya çalıştık.
Değerli dostlarım;Daha önceleri bazı platformlarda sık sık tartıştığımız bir konu var ki, yaşadığımız ve ekmeğini yediğimiz güzel şehir, koca şehir, Kocaelimizde "kentlilik bilinci var mı" konusu.
Bu konu tartışmaya oldukça açık ama genel bir kanaat var ki bu şehirde kentlilik bilinci olmadığı yönündeki fikirlerin ağır bastığı.
Kentlilik bilinci nedir?Kentte yaşayan bireylerin kente özgü davranışlar sergilemeleri, birer kentli ve paydaş olduklarının farkında olmaları ve buna uygun davranmaları, aidiyet bağı ile bağlı oldukları kente sahip çıkmaları anlamına gelmektedir.
3 Çocuk meselesini doğru yönetemedik.
Değerli dostlar, daha önceki köşe yazılarımda kaleme aldığım bir konu var ki dünyada ve ülkemizde ortalama yaşam süresinin uzadığı ve bununda önümüzdeki 20- 30 yıl sonra problemler doğurmaya başlayacağı yönündeki kanaatlerimi dile getirmeye çalışıyor olmam dı.
Başta neden 3 Çocuk meselesine değinme gereği hissettim bunu önümüzdeki haftalarda yazacağım.
Kıymetli öğrenci kardeşlerim, değerli öğretmen arkadaşlarım ve sevgili veliler.
2024-2025 yeni Eğitim ve Öğretim yılı başlıyor. Bu dönem hepimize hayırlı olsun İnşallah.
Şu gerçeği artık bilmemiz gerekiyor ki dünyada hızlı bir savaş var. Eskiden savaşlar cephelerde göğüs göğse yapılırken artık günümüzde teknoloji ve bilim üzerinden gerçekleştiriliyor.
Değerli dostlar bu hafta da toplumsal sorunlarımızdan bir tanesine değinmek istiyorum.
Acil Sağlık hizmetlerimizin karşılaştığı sorunlardan bir kaç tanesi.
Hastalığının acil olmadığı halde ambulans çağırarak acil sağlık hizmetlerinin aksamasına sebep olan vatandaşlarımızın olduğu gerçeğinden.
Değerli dostlar; son günlerde bana sorulan ve görüş bildir denilen konulardan bir tanesi var ki;
Her konuştuğumda yada yazdığımda farklı tepkiler aldığım, hatta kalem ucu ile tehdit edildiğim bir konu.
Sendikalar konusu.
Bir kaç hafta önce sosyal medya hesabımdan yazdığım konu hakkında çok sayıda mesaj geldiği için bu konuyu köşe yazıma taşımak istedim.
Değerli dostlar;
Kamu Sağlık kurumlarında hizmet almak isteyen vatandaşların en çok şikayet ettiği konu randevu bulamadıkları ve erken randevu oluşturamadıkları hususunda maalesef.
Değerli dostlar.
Son bir kaç yıldır hızla gelişen bir sektör varki insanlara hem kolaylık sunuyor hem zaman kazandırıyor hemde geçim kapısı olarak hizmet sunumunda bulunuyor.
Evimize, iş yerimize hızlı ulaşım ile yiyecek ve içecek taşımanın yanında her türlü hızlı taşıma işini yaparken, tabiri caizse bir taraftan da ekonomiye can katıyorlar.
Değerli dostlar bu haftaki yazımda da yine meslektaşlarımın sorunları ile ilgili bir yazı yazmak istiyorum.
Günümüzdeki en büyük sorunlardan bir tanesi mesleki deformasyon, yani kimsenin mesleğini mutlu bir şekilde icra edememesi üzerine olacak.
Mesleki deformasyon kamu ve özel farketmeksizin bütün mesleklerde yaygın bir şekilde görülüyor. Son yüzyılın büyük bir sorunu olmakla birlikte son bir kaç yılın en en büyük sorunu olarak kabul etmemiz gerekiyor.
Yapmayın nolur yapmayın, nolur bu kadar israf etmeyin. Bu işin bir ortasını bulun.
Kimimiz kişi başı 900TL'lik yemek için kuyrukta, kimimiz bedava yemek için.
AĞLASAK MI ~ SEVİNSEK Mİ
Biraz tıbbi bir terim oldu galiba.
Aslında mecaz anlamda kullanılırsa da anlam bulabilir.
Günümüzün en büyük sorunu olabilir mi?
Değerli dostlar herkese merhabalar diyerek yazıma başlamak istiyorum.
Daha öncede resmi veriler üzerinden yaptığımız bazı analizler olmuştu.
Bu haftaki köşe yazımda tam da Pandemi döneminin sonuna gelen 2022 yılı Sağlık Harcamaları üzerine TÜİK verilerinin sonuçlarını paylaşmak istedim sizlere.
Evet Asgari ücret yeniden belirlendi.
Tartışmalar yeniden başladı.
Kimilerine göre asgari ücret ile geçinmek mümkün değil.
2024 İlkyardım Eğitimi Farkındalık yılı olsun.
Bazı eğitimler var ki zorunlu olmalı.
Bunlardan bir tanesi de İlkyardım Eğitimi.
Halkın seviyesine inelim derken, halkın seviyesini mi indirdik diye merak ediyorum.
Değerli dostlarım;
Bu haftaki yazımı birazcık halkımız üzerindeki gözlemler üzerine yapmak istiyorum.
Bu gidiş gidiş değil. Bu gidiş iyi bir gidiş değil.
Kendi kurumsal, sosyal, siyasal, kültürel, inançsal yapılarını kaybeden. Eğitim, sağlık, güvenlik, hukuk ve adalet ile örf, adet, gelenek ve göreneklerini yitirenleri görüyoruz.
Değerli dostlarım;