Türkiye Tenis Federasyonu’nda Şafak Müderrisgil dönemi

Ali Kolburan

Ali Kolburan

Tüm Yazıları

Değerli Nokta Gazetesi okurlarımız…

Türkiye Tenis Federasyonu'nun 6'ncı Olağan Genel Kurulu'nda başkanlık seçimi yapıldı. Yapılan seçime Şafak Müderrisgil tek aday olarak katıldı. Müderrisgil, 134 oy olarak yeni başkan seçildi.
Başkanımıza yeni görevinde başarı ve kolaylıklar diliyorum.
Biraz genel kurul ile ilgili detay geçeyim. Genel kurul Ankara’daydı.

Tek aday olan Şafak Müderrisgil, 179 oyun 123’ünü alarak başkanlık koltuğuna oturdu.
Müderrisgil’in yeni yönetim kurulu üyeleri ise Ali Rıza Ceylan, Berk Albayrak, Ebru Özdemir, Eda Sevaioğlu Tan, Ertunç Tümen, Esra Hatipoğlu, Hakan Ertürk, İpek Soylu, İsmail Hakkı Kurt ve Kaan Arslan'dan oluştu. Yönetim ki kadınların fazlalığı dikkat çekici ve çok güzel bir gelişmeydi.

TÜRK TENİSİNİ GLOBAL ARENADA GÜÇLENDİRECEĞİZ

Başkanlık görevini devralan Şafak Müderrisgil, yeni dönemde Türk tenisinin marka değerini artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

"Herkes İçin Tenis" vizyonuyla, liyakat esaslı bir yönetim sergileyeceklerinin altını çizen Müderrisgil “Türk tenisinde büyük bir dönüşüm başlatmayı hedefliyoruz. Ulusal ve uluslararası düzeyde tecrübelerimizle, Türk tenisinin sadece Türkiye’de değil, dünya çapında tanınmasını ve güçlenmesini sağlayacağız. Amacımız, tüm paydaşları dahil ederek Türk tenisinde kalıcı bir etki yaratmak. Tenisi her yaştan insan için erişilebilir hale getirecek, sporcularımızı uluslararası arenada en üst seviyeye taşıyacağız. 2028 Olimpiyatları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi planlıyoruz,” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN ULUSLARARASI YARIŞLARDAKİ HEDEFİ 2028

Şafak Müderrisgil'in liderliğindeki yeni yönetim, Türk tenisinin dünya çapında daha fazla tanınmasını ve başarılı olmasını sağlamak için kapsamlı bir strateji planı hazırladı. Müderrisgil, Türk tenisinin gelişimine yönelik ulusal ve uluslararası tüm sporcular, antrenörler ve kulüplerle iş birliği yapacaklarını belirtti.
Yeni yönetimin öncelikli hedeflerinden biri ise, Türk tenisinin uluslararası başarısını artırmak ve 2028 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek.
Yolları açık olsun

PADEL VE PİCKLEBALL, TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU’NA BAĞLANDI

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Padel ve Pickleball branşları, 11 Şubat 2025 tarih ve 13 sayılı olur ile Türkiye Tenis Federasyonu’na (TTF) Alt Spor Dalı olarak bağlandı.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Şafak Müderrisgil, son dönemde dünya genelinde büyük bir ilgi gören padel ve pickleball sporlarının artık Türkiye Tenis Federasyonu bünyesinde faaliyet gösterecek olmasını heyecan verici bir gelişme olarak değerlendirdi.

RAKAM BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Tenis sporunun gelişimini her geçen gün daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini vurgulayan Müderrisgil, padel ve pickleball’un Türkiye’deki gelişimine de büyük bir önem verdiklerini ifade etti.
Padel ve pickleball’un tenisle benzerlik taşıyan yönlerinin yanı sıra, farklı dinamiklere sahip olduğuna dikkat çeken Müderrisgil, “Uluslararası Padel Federasyonu (FIP) verilerine göre 2023 itibarıyla 90’dan fazla ülkede 25 milyondan fazla aktif padel oyuncusu bulunmakta.
Padelin yıllık değeri yaklaşık 2 milyar Euro ve bu rakam hızla büyümekte.
Keza pickleball spor tarihinde en hızlı yaygınlaşan spor branşı olma özelliğine sahip.

Hızlı temposuyla öne çıkan padel ve pickleball’un Türkiye Tenis Federasyonu’na bağlanması, bu sporların daha güçlü bir altyapı ile büyümesine olanak tanıyacak.

Bu gelişmenin sadece tenis sporunun değil, tüm raketli sporların gelişimine katkı sunacağı kanaatindeyiz.

Hem padel hem de pickleball’un her yaş grubunda hızla yayılmasının, Türk sporuna katacağı enerjiyi görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Tenisle benzer özellikler taşıyan bu sporların hızlı bir şekilde profesyonel düzeyde gelişebileceğine inanıyoruz.

TENİS VE PADEL ARASINDAKİ FARKLAR

Padel, etkisini tenisten alsa da padel maçı izleyen biri, oyunun tamamen tenis gibi oynanmadığını da hemen fark eder. En önemli farklardan biri padelin kapalı bir alanda oynanıyor olması. Bunun dışında aşağıdaki farklara da göz atabilirsin

* Kort büyüklüğü: Padel kortu, tenis kortundan daha küçüktür ve üzerindeki çizgiler aynı değildir.
* Kapalı duvarlar/çit: Bunlar sahanın bir parçasıdır.
* Raket: Bir padel raketi, tenis raketine benzer şekilde görünür ancak daha küçüktür ve gergin değildir.
* Toplar: Padelde kullanılan toplar, aynı görünmelerine rağmen çap olarak tenis topundan daha küçüktür.
* Teknik: Padel, tenis gibi güç temelli bir spor değildir.

Ali Rıza Ceylan Şafak Müderrisgil Türkiye Tenis Federasyonu
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız