Berkan Aslan

Berkan Aslan

Meğerse yıllardır domuz eti yemişiz!

Gün geçmiyor ki her gün gündeme bomba gibi haberler düşmesin, şaşırmayalım. Maalesef dün yine gündem bomba gibi bir haberle çalkalandı. Dinen yenmesi haram olan domuz eti ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş listesini açıkladı.

Bakanlık 2 Ekim tarihinden itibaren gıda denetimi yapılan ve içerisinde taklit ve tağşiş bulunan firmaların isimlerini açıkladı. Yıllarca beyaz ve kırmızı et diye meğerse bizlere domuz eti yedirmişler. Türkiye’ de çok sayıda gayrimüslim yaşıyor ve bu nedenle de çok sayıda domuz üretim çiftliği bulunuyor. Son yıllarda hem ucuz olmasıyla hem de bir yılda ortalama üç kez gebe kalan ve her bir batımda ortalama 15-20 arası doğum yapan bir hayvan çeşidi olması nedeniyle çok fazla tüketilmektedir.

Gelelim günümüze, 2021 yılında Düzce’de bulunan ve sağ partili bir yöneticinin sahibi olduğu catering firmasının denetiminde domuz etine rastlanıldı. Şirketin sahibi olayın duyurulması üzerine bir açıklama yaptı.

Yazının Devamı

Kadınlar aman dikkat!

Cumartesi günü İstanbul’da 19 yaşında kasap olarak çalışan Semih Çelik yarım saat arayla iki kadını katletti.

İstanbul Fatih’te 19 yaşında ki İkbal Uzuner’i başını keserek, öldüren, Eyüpsultan’da da 19 yaşındaki Ayşenur Halil’i öldürüp intihar eden genç delikanlı arkasında bir çok soru işareti bıraktı.

Nasıl bir psikoloji insanı genç yaşta iki genç kadını öldürüp sonra intihara sürükler. Babanın savcılığa verdiği ifade ortaya çıktı. Bakın tehlike nasıl geliyorum demiş.

Yazının Devamı

Cem Garipoğlu’nun 10 yıl sonra mezarı açıldı

Münevver Karabulut 3 Mart 2009 tarihinde İstanbul Bahçeşehir’de bir villada öldürüllmüş ve Etiler’de parçalanmış halde çöp konteynırında bulunmuştu.

Cinayetten sonra Münevver Karabulut’u öldüren kişinin Cem Garipoğlu olduğu öğrenildi. Bunun üzerine Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi Cem Garipoğlu’nu 24 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Bunun üzerine Silivri cezaevine gönderilen Cem Garipoğlu, intihar ederek kaldığı hücrede hayatını kaybetmişti.

Aradan geçen 10 koca seneden sonra Münevver Karabulut’un ailesi şüphe üzerine avukatları aracılığı ile FETHİ KABİR İŞLEMİ yapılmasını talep ettiler. Daha önceki yıllarda defalarca bu isteklerini yinelemelerine rağmen hakim tarafından istekleri reddedilmişti.

Yazının Devamı

BDDK Başkan Yardımcısı'nın düğünü ve 350 bin TL'lik altın takılar

BDKK yani Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcısı Sayın Mustafa Aydın Beyin geçtiğimiz gün düğünü çok konuşulmuştu.

Bir çok gazeteci ve siyasi lider bu düğünü öyle bir ballandıra ballandıra anlattılar ki düğünün tüm video görüntülerini ve detaylarını inceledim. Gelecek Partisi genel başkanı sayın Davut Güloğlu gibi ünlü isimlerinde aralarında bulunduğu bir çok siyasi lider taarruza geçti.

BDDK 1999 yılında bankaları, leasing ve factoring şirketleri ile finans kurumlarını denetlemek için kurulmuş bir kurum. Ve bu kurum 2018/1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde ise 27.04.1984 tarih ve 3046 sayılı Kanun'un 19/A maddesi uyarınca Kurumun ilişkili olduğu bakanlık Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak belirlenmiştir.

Yazının Devamı

Türkiye’den New York Belediye Başkanına Rüşvet!

New York Belediye Başkanına kendi ülkesi olan Amerika’dan 57 sayfalık iddianame ile rüşvet ve yasa dışı seçim kampanyası bağışı aldığı yönünde dava açıldı. 2 Ekim’ de görülecek olan dava da kendisini bitirmeye yönelik bir çalışma başlatıldı. Amerika kendisi ile ilgili düğmeye başmış görünüyor.

Bugüne kadar görevde olup hakkında dava açılan tek belediye başkanı olan Eric Adams, nüfusunu kullanarak yani görev gücünü kullanarak New york ‘ ta açılan TÜRK EVİ için şaibeye karıştığı yönünde iddianameler var.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, maliyeti 10 yılda toplam 100.000 USD ‘ yi aşan lüks seyahat ve konaklama yardımları elde etti.

Yazının Devamı

Cübbeli Ahmet Hoca ve 6 yaşında evlendirilen kız çocuğu!

Hiranur Vakfı yöneticisi Yusuf Ziya Gümüşel' e verilen 18 yıl 9 aylık cezaya isyan eden Cübbeli Ahmet Hoca, ‘ Yusuf Hocaefendiye reva görülen bu muamele korkarım üzerimize büyük bir musibetin çökmesine sebep olacaktır’ dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca ‘X’ hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Sağlık durumu çok kötüye giden, elli kiloya kadar düşen, geçen gün bayılıp düşerek alnı yarılan ve burnu iki yerden kırılan ve elimizdeki delîller muvâcehesinde suçsuz olduğuna inandığım Yusuf Ziya Gümüşel Hocaefendi kardeşimize 18 sene 9 ay cezânın revâ görülmesi İslâm'a ve Kur'ân şerî'atine muhâlif olan bir yaptırımdır.

Yazının Devamı

Tasarruf tedbirleri kapsamında 7204 yeni araç alındı!

Emniyet ve Jandarma birimlerimize geçtiğimiz gün 7204 adet yeni araç satın alındı. Alınan araçlar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifiyle ‘’Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarımıza 7204 Yeni Aracın Hizmete Alım Töreni’’ Atatürk Havaalanı’nda sergilendi. Ülkemin Jandarması ve Emniyeti her zaman her yerde her şeyin en iyisini hak ediyor. Onlar bizim baş tacımız. Allah her bir güvenlik gücümüze güç kudret versin.

Sayın Cumhurbaşkanımızın açılış töreninde yaptığı konuşmada araçların 5001 adetinin Emniyet Genel Müdürlüğüne, 2203 adetinin ise Jandarma Genel Komutanlığına alındığı, mevcut kullanımda olan araçların artık ekonomik ömrünü tamamladığını ve yenilendiğini söyledi.

Beni rahatsız eden konu sadece şu. Madem ekonomimiz bu kadar kötü, zor bir süreçten geçiyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ülke genelinde ikinci bir açıklamaya kadar TASARRUF TEDBİRLERİ uygulanmaya başlanmıştı.

Yazının Devamı

Anayasanın 4. maddesi!

Geçtiğimiz gün Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ekranlardan bir açıklama yaptı. Yapmış olduğu açıklama Anayasa’nın 4. maddesinin değiştirilmesi yönündeydi. İlk üç maddeden bahsetmiyorum sadece 4. maddeden bahsediyorum şeklindeki açıklamada, değiştirilemez maddelerin olması siyaseten doğru değil , 1980 askeri darbesinin anayasasında bugüne kadar 20 kez anayasa maddeleri değiştirilmiştir yani bu da maddelerin 3/2 sinin değiştiğini gösteriyor , deyince tüm parti temsilcileri ayaklandı.

Ayrıca ‘Anayasa mahkemesi cunta anayasasıdır bu yüzden ana yasanın 4. maddesi değiştirilmelidir, yüzyıllar sonra çocuklarımıza torunlarımıza neden değiştirilemeyen anayasa bırakalım ki.

Biz istiklal marşına karşı değiliz , bayrağa da karşı değiliz , tüm merkezlerimizde Türk bayrağı asılıdır. Başkentin Ankara olmasında da bir sorun yoktur.

Yazının Devamı

Türkiye güzellik yarışması!

Miss Turkey 2024 Güzeli, İdil Bilgen seçildi. Geçtiğimiz hafta düzenlenen Türkiye güzellik yarışmasında 20 finalist arasından birinci seçilen İdil Bilgen yarışma sonrasında bomba gibi gündeme oturdu.

Bir çok sanatçı ve yorumcu tarafından çok güzel olmadığı dile getirilen İdil Bilgen sosyal medya üzerinden çok eleştirildi ve çok konuşuldu.

Bu yazıyı yazmayacaktım fakat , içimde ki ben bu köşe yazısını yazmam gerektiğini söyledi. Öncelikle yarışmadaki adayların tamamının çok çok güzel olmaması çok konuşulan bir detaydı. Ayrıca İLK KEZ MİSS TURKEY YARIŞMASINDA FİNALİSTLER MAYO İLE PODYUMA ÇIKMADILAR. AYRICA YARIŞMACILARIN VÜCUT ÖLÇÜLERİ GİZLİ TUTULDU.

Yazının Devamı

Narin'in ölümü üzerinden gündem yaratıyorlar!

Yahu kardeşim nasıl bir dünyada yaşıyoruz, bize ne oldu da bu hale geldik. 8 yaşında bir kız çocuğu katlediliyor, ve ilgili birimler sanki bizlerle dalga geçiyor. 21 Ağustos’ta Diyarbakır’da yaşayan Narin 19 gün önce kayboldu. Cesedi önceki gün bir derede çuval içerisinde bulundu. Amca, imam, baba, anne, abi, aracılar, komşular, derken her gün yeni iddialar atılıyor.

2024 yılındayız teknoloji bu kadar ilerlemişken, işkence yöntemleri bu kadar acımasızken sizler halen neyin peşindesiniz. Bir kız çocuğu kaçırılıyor milletvekillerinden biri açıklama yapıyor yok neymiş bu aile, aile dostlarıymış, bu aile siyasetle uğraşıyormuş, varlıklıymış. Polis ve Jandarma bu güne kadar nasıl olurda bu cinayeti çözemiyor. Kimler bu cinayetin sonuçlanmasını istemiyor.

Türkiye gündemini oyalamak için mi kaplumbağa hızında ilerliyorsunuz. Bu olay siyasi liderlerden özellikle iktidardaki liderlerden birinin başına gelmiş olsaydı vallahi de billahi de üç günde tüm suçlular delilleriyle ispatlanmış halde katilleri yakalanmıştı.

Yazının Devamı

Kocaeli sanayicisi küstü!

Bildiğiniz üzere Kocaeli Türkiye genelinde ağır sanayinin ve yan sanayinin en yoğun bulunduğu şehirlerden bir tanesi. Türkiye’de ihracat rekoru kıran bir çok sanayi kuruluşu Kocaeli sınırları içerisinde yer alıyor.

Kocaeli Körfezinde 37 limanı bulunan , otomotivden beyaz eşyaya , ilaç sanayisinden savunma sanayisine kadar bir çok alanda üretim yapan sanayicisi ile istihdama büyük ölçüde fayda sağlamaktadır.

Bulunduğu konum itibariyle İstanbul’un dışa açılan kapısı olduğumuz için lokasyon bakımından çok büyük öneme sahibiz.

Yazının Devamı

Kocaelispor kentin birleştirici gücüdür!

Süper Lig’in kapısından içeriye tam 15 yıl sonra yeniden girmek isteyen Kocaelispor bu sezon öncesi hayli iddialı bir kadro kurdu ve yeni sezona da iyi bir giriş yaptı. İlk 3 maçını kazanan ekibimiz pazartesi günkü Amed maçını kaybederken son derece yanlış bir atama ile karşı karşıya kaldı. Hakem Oğuzhan Aksu’nun Amed maçına atanması işgüzarlıktan başka bir şey değildi.

ON BİNLER ÖNÜNDE KAZANACAĞIZ

Kocaelispor milli araya 9 puanla üçüncü sırada girdi. 1. Lig’de Iğdır 10 puanla lider, İstanbulspor ve Kocaelispor’un 9’ar puanı bulunuyor. Milli aranın ardından Kocaelispor’un rakibi Manisa Futbol Kulübü olacak. İnanıyorum ki on binler önünde bu maçı Kocaelispor’umuz kazanacak ve iddiasını sürdürecek.

Yazının Devamı

Harp Okulu Mezuniyet Töreni Krizi!

Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, bu söylem önceki gün ‘Kara Harp Akademileri Yemin Töreninde’ mezun olan onlarca teğmenin hep bir ağızdan bağırarak söylediği cümlelerdi. Yeni mezun olan subaylar mezuniyetleri sırasında kılıçlarıyla yemin ediyorlar. Yeminden hemen önce ise ‘’Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’’ diye bağırarak seramoni gerçekleştiriyorlar.

Önce isterseniz sizlere törende ki hep bir ağızdan edilen yemini hatırlatmak istiyorum.

* And İçeriz ki Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyetinin Bağımsızlığına ,

Yazının Devamı

Dünya'nın en pahalı internetini Türkiye kullanıyor!

Pandemi sürecinden hemen sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak söylemleri , yerini realiteye bıraktı. Gerçektende hiç bir şey eskisi gibi olmadı.

Son yıllarda özellikle GSM operatörlerinin ve internet sağlayıcısı firmaların internet paketlerinin fiyatlarındaki fahiş artışlar nedeniyle vatandaşlarımız paketlerini yenilerken çok büyük ödeme güçlükleri çekiyor. Geçen sene 125-TL olan paket bu seneki yenileme döneminde 350-TL ` den fiyatlandırılıyor.

Şuanda hemen hemen tüm internet paketleri % 300 ile % 350 arasında zamlandı.

Yazının Devamı

Kandıralılar ayağa kalktı çöp fabrikası...

Bildiğiniz üzere Kandıra’da bertaraf ve depolama tesisi yapılması planlanıyor.

Kandıra Akçakese’de planlanan projenin maliyeti 916 milyon tl ye mal olacak. Toplamda 571 bin metre kare alana kurulacak olan tesis için Kandıralılar ayaklanmış ve yol kapatma eylemleri gerçekleştirmişti.

Geçtiğimiz hafta Çed toplantısı ( Çevre Etki Değerlendirmesi ) yapıldı. Vatandaşların katıldığı toplantıda gergin anlar yaşandığı için gerçek anlamda bir bilgilendirme toplantısı olmadı. Vatandaş gerçekleşmeyen Çed toplantısının tutanaklarını isteyerek burada bilgilendirme yapmadınız ve bunun tutanaklarını istiyoruz dediler.

Yazının Devamı

12 şirket Türkiye Varlık Fonu'na aktarıldı!

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, 12 şirketin hazineye ait olan hisselerin tamamı Türkiye Varlık Fonu'na aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 12 şirket tüm ortaklık yapılarıyla hazineden varlık fonuna geçti.

Bildiğiniz üzere 15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra FETÖ destekçisi olduğu gerekçesiyle şirketlerin sahibi Akın İpek hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Bu gerekçeyle Akın İpek'in tüm şirketlerine el konulmuştu.

Yazının Devamı

Ormanlar neden yanıyor?

Son yıllarda Türkiye’de çok sayıda yangının çıkması bizleri derinden üzdü. Çünkü sadece yanan ağaçlar bitkiler değildi. Yanan ciğerlerimiz, yanan ormandaki hayvanlardı.

Yangınlarla beraber arılar, eko sistem ve geleceğimiz. Peki neden son yıllarda yangınlar arttı.

Son yıllarda çıkan yasalar çerçevesinde hayvancılığın yasaklanması ve çiftçinin, keçi ve koyun sürülerini orman arazilerinde otlatamamasından dolayı küçük baş hayvanlar ormandaki kuru otları tüketememekte, ve doğal olarakta insan ya da insansız nedenlerle çıkan yangınlar dolayısıyla , küçücük bir ateş veya ısıda ormanlarımız alev almaktadır.

Yazının Devamı

Türkiye'yi savaşa çekmeye çalışıyorlar...

İsrail Filistin savaşının üzerinden tam 10 ay geçti. 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan savaş aslında savaş cümlesini de kullanmak istemiyorum fakat gerçekleri masaya yatıracaksak bunun adı kesinlikle soykırım olmalı, İsrail’in bugüne dek 40 bin masum insanı katletmesiyle sonuçlandı. Halen yüzbinlerce Filistinli yaralı, tedavi edilmeye çalışılıyor.

Filistin halkının artık dayanacak gücü kalmadı, aç susuz ve barınacak, ayakta kalacak güçleri kalmadı.

Amerika ve diğer ülkelerin gücünü arkasına alan İsrail tek bir Filistinli kalmayana dek ve Gazze’yi ele geçirinceye dek bombalamaya devam edecekler.

Yazının Devamı

Türkiye 40 Yılın En Rezil Dönemini Yaşadı!!!

1984 Los Angeles Olimpiyatlarından bu güne dek Türkiye ilk kez olimpiyatlarda altın madalya kazanamadı.

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen olimpiyatlarda Türkiye 3 gümüş, 5 bronz olmak üzere 8 madalya ile döndü.

Son yıllarda Türkiye’nin gündemi ve özellikle ağırlık verdiği konulardan bir tanesi futboldu. Maalesef ki futbola o kadar çok önem veriyoruz ki diğer spor branşlarını önemsemez olduk. Futbol kulüplerine harcanan paralar, reklamlar, ilgi alaka karşısında bile istediğimiz başarıyı yakalayamıyoruz.

Yazının Devamı

Türkiye'deki şatoları Amerikalılar satın aldı!

Bolu Mudurnu’da 2011 yılında yapımına başlanan 732 villa, AYM, otel, ve kongre merkezinin içerisinde bulunduğu ‘Burj Al Babas’ projesi yaşanan sıkıntılar dolayısıyla tamamlanamadan yarım kalan projeler arasında yerini aldı. 732 Villanın 350 ‘si Dubai, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin vatandaşlarına satıldı. Fakat müşterilerin taksitlerini zamanında ödeyememesi ve firmanında projeyi tamamiyle bitirebilecek öz sermayesinin olmaması nedeniyle 2018 yılında Sarot Grup çatısı altındaki üç şirkete iflas kararı veriliyor. Ve bu üç şirket konkordato ilan ediyor. Patronlar Dünyası’ndan Sercan Çelikbaş’ın haberine göre, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk dairesi, Şarot Grup’a ait iflas kararını ve konkordato başvurusunu kaldırdı ve şirketin projeyi satışına onay verdi. Sarot Grup Yön. Kr. Başk. Mehmet Emin Yerdelen bu sezon projenin tamamlanacağını ve satışların devam edeceğini açıkladı. Yabancı bir kaynağa göre, Amerikalı Nova Group Holdings adlı şirket yarım kalan projeye 60 milyon euroluk yatırım yaparak, projeyi tamamlayıp satacak. Şato şeklindeki mimarisiyle dikkatleri üzerine çeken proje bugüne kadar bir çok fenomenin video çekimlerine konu oldu. Ayrıca projenin yapımında çok fazla ağaç kesilmesi ve molozların ormanlık alana dökülmesi nedeniyle projenin sahipleri hakkında Mudurnu Asliye Ceza Mahkemesine dava açılmıştı. Proje birçok gayrimenkul uzmanı ve şirketi tarafından çok yakından takip ediliyor , bizlerde bu projenin takipçisi olacağız. Proje tamamlanırsa Bolu Mudurnu tüm esnafıyla güzel bir gelir kapısı elde edecektir.
Yazının Devamı

Eğlence mekanında 3 kadına çirkin teklif

Olay 3 Haziran'da Beyoğlu'nda bulunan bir eğlence mekanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre A.İ.K, H.E. ve Y.T. isimli 3 genç kadın masalarına oturup fix menü sipariş verdiler. Belli bir süre sonra yan masadan bir şişe şarap ikram edildi. Kadınlar garsonlara şarabı istemediklerini dile getirdi.

Mekanın işletmecisi kadınların masalarına gidip, yan masadaki arkadaşlar önemli müşterilerimiz yabancı değiller diyerek kadınları ikna etmeye çalıştı. Fakat kadınlar teklifi kabul etmeyip masalarının değiştirilmesini rica ettiler.

İşletmeci nasıl bir karakter yoksunu ki kadınları ikna edip erkeklerin masasına almaya çalışsada 3 genç kadın yemeklerini yiyip hesdaplarını ödemek için garsondan hesap istediler. Fix menü fiyatı 450-TL olan yemeklerin toplam bedeli 1350-TL gelmesi gerekirken, mekan sahibi 10.000-TL hesap çıkardı, kadınlar buna rağmen hesabı ödeyip mekandan ayrılmak istediler.

Yazının Devamı

İnfluencerlar ve fenomenler iflasın eşiğinde

Bir önceki gün sabah uyandığımızda yatağımızda elimize telefonları alıp Instagram'da gezinmeye çalışırken bir de ne görelim. İnstagram hesapları BTK tarafından kapatılmış.

Tüm Türkiye bu durum karşısında şoke olurken, yıllardır kullandığımız günde belki de zamanımızın 3 - 4 saatini instagramda geçirdiğimiz sosyal medya platformu kapatılmış.

Sadece sohbet etmek, video ve fotoğraf paylaşmak ve haberleri takip etmek için değil, alışveriş yapmak ve reklam vererek ürün tanıtımlarını yapmak içinde kullandığımız Instagram bizleri çok üzdü.

Yazının Devamı

İnstagram çöktü Türkiye ayağa kalktı

Bu sabah uyandığımızda bir de ne görelim, İnstagram'a erişim engeli getirilmiş. Paylaşım yapamıyor, hikayeleri izleyemiyorduk. Elimiz ayağımız bağlandı. Strese girdik. Dünya ile bir anda iletişimimiz kesildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişim engelinin getirildiğini öğrendik. BTK ' dan yapılan açıklamada, İnstagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı, denildi.

Birçok vatandaş olaya tepkilerini diğer sosyal medya hesaplarından dile getirirken, İnstagramı sadece sohbet etmek ve fotoğraf paylaşmak için değil , ticaret içinde de kullanıyoruz. Reklam ücretleri ödeyerek kendi markalarımızın reklamlarını yapıyoruz, şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yazının Devamı

2024 "Fransız" Olimpiyatları

26 Temmuz Cuma günü Fransa'nın başkenti Paris'te 2024 Yaz Olimpiyatları Oyunları başladı. Paris'teki Sen Nehri'nin üzerinde görsel şov dikkatimizi çekti. Toplam 776 km uzunluğunda olan nehrin üzerinde 37 tane köprü bulunuyor. Çok büyük markaların sponsorluklarıyla gerçekleşen 2024 Olimpiyatlarında teknolojinin de fazlasıyla yer aldığını görebiliyoruz. Organizasyonda tahmini 1.24 milyar Euro'luk bir sponsorluk elde edildiği söyleniyor.

Tarihte ilk kez olimpiyatlara katılan kadın ve erkek sporcuların sayılarının eşit olması günü anlamlı kılan bir diğer haberdi. Dünya genelinde 3 milyar kişi tarafından izlenen olimpiyat çok büyük ilgi ve tepki çekti.

Yağmurun altında gerçekleşen olimpiyatlara Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach bizzat katıldılar. 204 ülkeden sporcuların katıldığı olimpiyatlara Türkiye 190. sırada çıktı.

Yazının Devamı