Türkiye’nin en büyük dijital satışı gerçekleşti!

Berkan Aslan

Berkan Aslan

Tüm Yazıları

Teknoloji ve dijital çağında yaşıyoruz, elektrikli arabalar, şoförsüz taksiler, ses komutuyla çalışan ışıklar, telefonlar, televizyonlar, dronlar, ihalar, sihalar, demir kubbeler, robot insanlar, uzaya gönderilen astronotlar derken zaman çok hızlı geçiyor ve teknolojiye yetişemiyoruz.

Elimizin altındaki akıllı telefonlarla dijital çağa ayak uydurmaya çalışıyoruz. Yemek siparişleri, alışveriş ve bankacılık işlemleri hepsi küçücük bir aygıttan gerçekleşiyor.

Ertesi gün uyandığımızda yepyeni ürünler, teknolojik yatırımlar ve birbirinden önemli haberlere gözümüzü açıyoruz.

Bildiğiniz üzere Ukrayna Rusya savaşı kısmen devam ederken, orta doğuda İsrailin Filistin üzerindeki şeytani planları ve diğer ülkelere kadar sıçrayan haince , insan dışı müdahelesi sürerken, güne her gün kötü haberlerle uyanıyoruz.

Türkiye’de çocuk ve kadın cinayetleri, şirketlere çökme operasyonları, kaçakçılık, mafya ilişkileri, hayvanlara uygulanan işkenceli ölüm haberleri ve daha fazlasını okuyup, izliyoruz. Hiç mi güzel şeyler olmuyor, dünya bu kadar mı kötü diye soruyoruz bazen kendimize.

Ve sonra güzel bir haberle uyanıyoruz. ALLAHIM ne kadar güzel bir haber, umarım devamı gelir diyoruz kendimize.

Geçtiğimiz gün, HEPSİBURADA.COM ‘ un % 65 hissesinin Kazakistan’lı bir şirkete satıldığı haberiyle çok sevindim, sevindik. % 65 ‘ lik hissesinin toplam 1 Milyar 130 Milyon Dolara satıldığını öğrenince kendi kendime sadece şunu söyledim demekki bizler çok zaman harcayıp çok yorulup risk alarak az kazançlar elde edeceğimize, dijital çağa ayak uydurarak, çok çalışıp çok kazanabiliriz.

Hanzade Doğan’dan bahsedeceğim sizlere. Hepsiburada.com ‘ un kurucusu. Kendisi aynı zamanda Aydın Doğan’ın kızı. 1972 İstanbul doğumlu. İstanbul Özel Saint Benoit Fransız Lisesini bitirdi.Columbia Üniversitesi, Londra Ekonomi Okulu ve Columbia Business Scool da Üniversite eğitimlerini tamamladı.

Türkiye başta olmak üzere, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'nın en büyük e-ticaret ve teknoloji şirketlerini bünyesinde barındıran Doğan Online Şirketler Grubu'nun Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Ayrıca 2019 yılında Forbes Dergisinde ‘Dünyanın en başarılı kadın teknoloji girişimcilerinden biri’ seçildi.

Ve bu hafta HEPSİBURADA.COM’ un % 65’ ini 1 milyar 130 Milyon Dolara Kazakistanlı bir şirkete satarak, rüştünü ispatlamış oldu.

BİZ İSE HALA KADIN VE ÇOCUĞA ŞİDDETİ , DİNİ, VATANI, BAYRAĞI, SİYASETİ, ADALETİ, MAFYALAŞMAYI KONUŞALIM. BİZ OLDUĞUMUZ YERDE SAYARKEN İÇİMİZDEN BİR KADIN TÜRKİYE’YE KAPAK NİTELİĞİNDE SHOW YAPIYOR.

Tebrikler Hanzade Hanım. Başarılarınız daim olur. Umarım bu satıştan elde edeceğiniz nakiti Türkiye sınırları içerisinde ülke ekonomimize katkı sağlayacak bir işletmeye yatırım yaparak değerlendirirsiniz.

Bu söylediklerime ben bile inanmıyorum aslında. Çünkü bundan yıllar yıllar önce birileri ya da bazı kurumlar Hanzade Hanımın babası olan değerli iş insanı Aydın Doğan’ a yoğun baskılar sonucunda Doğan Holdinge ait olan Kanal D ‘ yi zorla sattırmıştı. Siz olsanız böylesine bir durum karşısında ülkenize yatırım yapar mıydınız ?

Berkan Aslan köşe yazısı Gündem