Berkan Aslan

Berkan Aslan

Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve Cumhurbaşkanı olarak 21 yıldır görevini icra eden , Sayın Recep Tayyip Erdoğan, dünya genelinde en uzun süre halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ünvanını koruyor.

70 yaşında halen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak onlarca seçimi tek başına kazanan ve AKP ( Adalet ve Kalkınma Partisi ) ' nin kurucusu olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugüne dek 4 ABD Başkanı eskitti.

George W Bush

Yazının Devamı

Amerika seçimleri, Dünya bu seçimi konuşuyor!

Amerika Birleşik Devletleri, tarihinin belki de en kritik seçimlerinden bir tanesine şahit olacak. 5 Kasım'da 60. Başkan adayının seçileceği bu tarihte, şu an için Joe Biden'ın yardımcısı Kamala HARRİS ve bir önceki dönem ABD Başkanı Donald Trump yarışacak.

Donald Trump bildiğiniz üzere başkanlık yaptığı süre içerisinde evraklarda ve kayıtlarda tahrifat yapmakla ilgili 34 suçtan hüküm giymişti.

Son olarak 13 Temmuz'da katıldığı mitingte silahlı saldırıya uğrayarak kulağından yaralanmıştı.

Yazının Devamı

Mustafa Sarıgül ve ifşa videosu!

Geçtiğimiz gün, Mustafa Sarıgül ile ilgili nahoş bir video gündeme geldi. Sosyal medyada çalkalanan videoda iddia edilen iki erkek birbiriyle cinsel birliktelik yaşıyordu. Hoş olmayan bu görüntüler bir anda

bomba etkisi yarattı. Sözde Mustafa Sarıgül ve güvenlik görevlisinin bir odada çekilen cinsel içerikli video sosyal medyaya servis edildikten sonra

Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül açıklama da bulundu.

Yazının Devamı

Kocaeli Üniversitesi ve bomba yorumlar!

Bildiğiniz üzere ben de Kocaeli Üniversitesi Spor Akademisi mezunuyum. Bundan yıllar yıllar öncede 42 Evlerde Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda tam 6 yıl okudum. Konforlu olmayan küçük samimi bir kampüsümüz vardı. Şimdiki genç arkadaşlarımız çok şanslı. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü modern çağın gerekliliğine uygun bir şekilde ayak uydurmuş, her türlü spor faaliyetlerini, sosyal kültürel alanlarıyla zengin bir üst.

Dipnot geçmek istiyorum. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi 337.554 m2'si Umuttepe yerleşkesinde olmak üzere toplam 510.153 m2 kapalı alanda ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde yaklaşık 64.000 öğrenciye eğitim vermektedir. Ayrıca 78.466 m2 spor tesisi ve araştırma uygulama hastanesi ile sosyal alanları bulunmakta. 19 fakülte , 3 yüksekokul, 16 meslek yüksek okulu, 4 enstitü ve 1 devlet konservatuvarı ile hizmet vermektedir.

Gelelim konumuza, bugün telefonumda instagramda sörf yaparken bir anda karşıma Kouevent sayfası çıktı. Kampüsün akşam saatlerinde drone ile çekilmiş bir fotoğrafı yayınlanmış. Ve hemen altına da ; Kocaeli Üniversitesi'ni tercih etmek isteyen arkadaşlara tavsiyeleriniz nelerdir, şeklinde bir soru sorulmuş. Birçok üniversite öğrencimiz birbirinden komik yorumlar yazmış. Bu yorumları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yazının Devamı

Kahrolsun sokak hayvanları!

Yıl 2024, her yer sokak hayvanı kaynıyor, son yıllarda sokak hayvanları tarafından yüzlerce kişi saldırıya uğruyor, bir çoğu ısırılıyor, hastanede tedavi altına alınıyor. Vatandaşlar bu yaşanan olaylar karşısında tepkili. Halk yorgun, iki dere bir arada kaldı. Bir tarafta sokaktaki canlar diğer tarafta saldırıya uğrayan canlar yani insanlar.

Bunca sene görevini doğru düzgün yerine getirememiş belediyeler, milletvekilleri, diğer tarafta hayvanseverler ve dernekler.

Peki ne oldu da konu sokaktaki canlılara geldi. Köpeklerin uyutulması ve sayılarının minumum düzeye düşürülmesi gündemde.

Yazının Devamı

Hiv virüslü Suriyeli trans birey Adana'yı karıştırdı!

Adana bu haber ile çalkalanıyor. 1997 Suriye doğumlu olan trans birey para karşılığında birçok kişiyle beraber oldu. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Enfeksiyon Hastalıkları Polikliniğinin test sonuçlarında Suriye uyruklu M.E. ' nin test sonuçlarının pozitif çıktığı raporu paylaşıldı. Sosyal medyada korkuya sebep olan haber gündem oldu.

Yetkililerden konuyla ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılmazken, Adana'lı vatandaşlar yetkili kurumlardan bir açıklama bekliyorlar. Bu durumun açığa çıkmasının ardından sosyal medyada ve gazete haberlerinin hemen altında çok farklı yorumlar yapıldı.

Yapılan bazı yorumlar ;

Yazının Devamı

İran seçim sonuçları!

Bugün yapılan İran seçimleri sonuçlandı. İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Türk asıllı Mesut Pezeşkiyan seçildi. Seçimlere katılım % 50 ile sınırlı kaldı. İlk turda ise 4 adayın hiç biri %50 yi geçemediği için, ikinci turda tekrar yarıştılar. Seçmenlerin % 40 'ının katıldığı seçim savaşın gölgesinde diken üzerinde geçti.

Bildiğiniz gibi bugün İran 9.cu Cumhurbaşkanını seçti. 19 Mayıs tarihinde geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden Reisi'nin yerine reformist aday Mesut Pezeşkiyan ikinci turda rakibi muhafazakar aday olan Said Celili'yi yenmiş oldu. Ülke genelinde toplam 30 milyon 530 bin 157 oy kullanıldı. Pezeşkiyan 16 milyon 384 bin 403 oy aldı.

Peki Mesut Pezeşkiyan kimdir, kısaca tanıyalım. Kısaca, 29 Eylül 1954 yılında Azerbaycan'da İranlı Türk bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Tıp Fakültesinden mezun oldu. Cerrahlık bölümünde uzmanlık yaptı. 2001-2005 yılları arasında İran Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakanı olarak görev yaptı. 1993 yılında eşini ve bir çocuğunu trafik kazasında kaybetti. Halen 2 erkek ve bir kız çocuk babası olan Pezeşkiyan eşini kaybettikten sonra evlenmedi. Azerbaycan Türkçesi ile çok rahat konuşabilmekte ve şimdiden Türk vatandaşlarımız tarafından kendisine sempati ile yaklaşılmakta.

Yazının Devamı

Türkiye turizmi batıyor mu!

Yıl 2024 Temmuz ayındayız, yaz ayının en çok tercih edilen tatil programları bu tarihlerden itibaren gerçekleştiriliyor. Fakat dikkat edin Türkiye'de tatil yapmanın maliyetleri çok yüksek. Bu nedenle de vatandaşlar rotayı yurt dışına çevirdi. Özellikle belli ülkelerdeki vizesiz uygulamalar yüzünden çok fazla kan kaybediyoruz.

Türkiye'nin cennet tatil beldelerinde ki astronomik rakamlar yüzünden daha uygun fiyata gidilebilecek yurt dışı tatil programları cazibe merkezleri haline geldi. Özellikle Yunanistan ve Mısır'a çok fazla talep var

Türkiye'nin ünlü turizm beldeleri Alanya, Fethiye, Bodrum, Gümüşlük, Ölüdeniz, Marmaris, Çeşme, Kuşadası, Datça, Dalyan, Didim, Kemer, Belek, Kaş, Side, Akyaka, Bozcada gibi beldelerde vatandaşlarımızın yanı sıra yurt dışından gelen yabancı turistlerinde fiyatları aşırı yüksek bulduğu görülüyor. Otel ve restaurant fiyatları bakımından oldukça yüksek cep yakan paketler yüzünden daha uygun fiyata yurt dışı paketleri tercih ediliyor.

Yazının Devamı

Kayseri Suriye olayları!

Dün gece Kayseri'de bir Suriyeli vatandaşın 5 yaşındaki bir Suriyeli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmasının ardından Türk vatandaşları olaya tepki gösterdi.

Kayseri'nin Danışmentgazi ilçesinde 5 yaşındaki kız çocuğuna taciz edilmesinin hemen akabinde vatandaşlar sokaklara çıkarak gecenin 04:00 'üne kadar sokaklarda yürüyüş yaptılar.

Vatandaşlar Suriyelilere ait olduğu bildirilen iş yerlerini ve araçları ateşe verdi, evlerine taş ve sopalarla maddi hasar verdiler. Özellikle Suriyelilerin araçlarını ters çevirip maddi zarara uğratan halkın kini 'Suriyelileri istemiyoruz ' sözleriyle bir kez daha gündeme geldi.

Yazının Devamı

Diyanetin ABD villaları!

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş 2017 yılından beri görevini ifa ediyor. Son dönemde ultra lüks makam araçlarıyla isminden sıkça söz ettiren sayın ERBAŞ, gündemden düşmüyor. Diyanet işlerinin toplu halde istişare toplantılarına katılıyor olmaları, yine toplu halde hacca gitmeleri özellikle son bir yıl içerisinde kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulandığı şu zamanda çok fazla tepki topladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bana kalırsa siyaset üstünde bir konumdur. Sürekli siyasi liderlerle iç içe olunması, toplantılara katılmaları kanımca çok yanlış. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları siyasi liderlerden çok din adamlarına güvenmek isterler. Din adamlarını el üstünde baş üstünde tutarlar.

Kamuda israfın önüne geçilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı tedbirlere uyulması gerekilirken Diyanet İşlerinden de böylesine güzel ve anlamlı bir adım beklerdik.

Yazının Devamı

DİYARBAKIR MARDİN YANGINI TÜRKİYE'Yİ CAYIR CAYIR YAKIYORLAR !!!

20 Haziran günü Diyarbakır ve Mardin sınırlarında çıkan yangın hepimizi derinden sarstı. Çok sayıda can kaybı yaşandı. 15 vatandaşımız hayatını kaybederken 80 vatandaşımızda yaralandı. 3 Kişi entübe edildi, 2 kişi halen yoğun bakımda tedavi altında.

Sosyal medyada çok sayıda yaralanan ve ölen küçük baş hayvanların görüntülerinin yer aldığı videolar içimizi yaktı. Bölgeye çok sayıda veteriner hekim ve exper çağrısını yineleyen vatandaşlar, göz yaşlarına boğuldular.

924 küçük baş hayvan telef oldu. Tedavi edilemeyecek olan ağır yaralı 83 küçük baş hayvan ise Et ve Süt Kurumuna kesime gönderildi. 190 hayvan ise yerinde tedavi altına alınmıştır.

Yazının Devamı

Mehmet Şimşek ve Yeni Vergi Paketleri!!!

Her geçen gün yeni bir haberle uyanıyoruz. Yeni vergiler, yeni reformlar, yeni kanunlar, yeni atılımlar, yeni kararlar, yeni yeni yeni.

Fakat Türkiye Cumhuriyeti yeni kurulmadı, bugüne kadar neden hep eskilerle devam ettikçe şimdi her seferinde yeni şeylerle uyanıyoruz güne.

Valla sizi bilemem ama ben artık yeni cümlesiyle başlayan her şeyden korkuyor oldum. Ekonomimizi bir türlü şahlandıramadık. Bugüne kadar bu ülkeyi kim yönetiyordu da şimdi Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek' e devredildi.

Yazının Devamı

Türkiye'de ve Dünya'da tatil fiyatları!

Bu yaz tatili için il dışına çıkanlar, yurt dışına çıkanlar, iş stresi aile stresi derken rahat bir nefes almak isteyenler.Bu yaz cepleri yakan fiyatlarla karşılaştılar. Türkiye'nin taşı toprağı altın misali her beldesi çok ama çok pahalılaşmış.Turistik merkezlere gitmek hayal olmuş. Gidenler bin pişman, gitmeyenler bir pişman, birikmiş parasıyla tatile gidenlerin dışında bir de kredi kartlarına yüklenenler var tabiiki. Kredi kartına yüklenenler bu tatilin acısını bir sonraki ay yaşayacaklar.

9 günlük Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlarımız rahat bir nefes almak adına kendilerini deniz kıyılarına, yakın tatil beldelerine bir çoğu ise yurt dışına attı.

Herkesten duyduğumuz işittiğimiz cümle hep aynı, fiyatlar çok pahalı. Otel fiyatları, taksiler, restaurantlar, cafeler astronomik rakamlara geliyor. Peki ne olmuştuda fiyatlar son bir kaç yılda bu kadar çok artmıştı.

Yazının Devamı

MISIR SHARM EL SHEİKH GERÇEKLERİ!

Mısır'a özellikle Turizmin kalbi , turizmin cenneti olan Sharm El Sheikh ' e gidecekler bu yazıyı muhakkak okumalısınız. Geçtiğimiz hafta tatile gitmek için Sharm El Sheikh ' e gitmeye karar verdim. Gitmeden önce Mısırlılarla ilgili çok fazla video izledim ve yazı okudum. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki Mısır Sharm El Sheikh belkide dünya üzerindeki en temiz beldelerden bir tanesi. Otelleri , sokakları , marketleri cidden çok temiz.

Mısırın halkı turistleri özellikle bahşişi çok seviyor. Ülke tama- miyle çok eski mantaliteyle yönetiliyor. Cennet ülke halen teknolojiye çok uzak. Bir çok vatandaşın akıllı telefonları yok. Polisler ve askerler hatta otelin resepsiyonistleri bile kağıt kalem kullanıyorlar.

Mısırın para birimi EGP olarak geçiyor. 1 TL ortalama 0.46 Mısır EGP ' si ediyor. Genel olarak fiyatları çok uygun, özellikle aktivite- ler.

Yazının Devamı

Emekliler ve Kurban Bayramı!

Sıcak havalarla birlikte kurban bayramına hazırlanıyoruz. Herkes gibi emekliler de kurban kesmek için hazırlanmak istedi bu yıl da ama bu yıl fark ettiler ki, kurban kesecek durumda değiller. Emeklilik, çalışma hayatı boyunca istenildiği gibi icra edilemeyen dini ritüellerin rahat rahat yapılabileceği bir dönem olarak kucaklanır. Umreye gidilir, hacca gidilir. Herkes bolca zamanı varken kurbanını keser, memleketine gider, akrabalarını görür, hayır hasenat yapar bu dönemde. Dedelerimiz, annneannelerimiz, babannelerimiz, babalarımız, annelerimiz hepimizin "Kurban Bayramları"nda ziyaret ettiği, bayram sofralarının kurulduğu, el açması baklavalarla biten zengin menülerle, ilk gün dualarla hazırlanan kavurmaların sofrada yer aldığı değerli çocukluk anılarımızın baş kahramanlarıdır. Peki 10.000 TL Emekli Aylığı ile bu sene kurban kesmek, evlat ve torunları o sofralarda ağırlamak mümkün mü? Büyükbaş 250.000 TL, Küçükbaş 25.000 TL'ye Kadar Çıkıyor! Matematiksel olarak emekli maaşıyla kurban kesmek artık mümkün değil.. En az kurban maliyeti 19.000 TL civarında. Peki emekliler ne hissediyor bu koşullar altında? Mecliste bırakın kurban kesmeyi, emeklilere artık fitre, zekat düşeceği konuşuldu bu hafta. Peki bunu emeklilere nasıl anlatalım? En düşük emekli maaşı ile kurban kesmek ya da çocuklara, torunlara kallavi bir "Bayram Yemeği" sofrası hazırlamak ve hatta iyi bir harçlık vermek imkansızken, Diyanet emeklilere "Bu sene kurban kesmek size düşmez, üzülmeyin, borçlanmayın" diyecek mi? Derse de bu emeklilerin kalbine su serpecek mi? Değişen yaşam standartlarına alışmak kim bilir ne kadar zordur bu yaş grubu için. Bayramlar da eski bayramlar gibi değil artık emekliler için.
Yazının Devamı

Recep Tayyip Erdoğan, Meral Akşener ile ne görüşecek?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün 17;00 ' da İyi Parti Eski Genel Başkanı Sayın Meral Akşener İle Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya gelecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelen , ve ılımlı görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız bu seferde Akşener ile görüşme gerçekleştirecek. Peki ne oldu da 22. yılda ılımlı görüşmeler yapmaya karar verildi. Bildiğiniz gibi MHP dışında diğer partilerle bir araya gelmeyen Cumhurbaşkanımız yerel seçimlerden sonra farklı bir strateji izliyor.

Açıkçası bu görüşmeler bana çok samimi gelmiyor. Çünkü her seferinde birbirlerine sataşan, iftiralar atan, birbirlerini suçlayan iki zıt kutup bir an da ne oldu da böylesine ılımlı bir ilişki içerisine girdi.

Yazının Devamı

Mayıs ayı enflasyonu açıklandı! Uçuyor muyuz, düşüyor muyuz?

Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. Maliye Baknımız Mehmet Şimşek Mayıs ayından sonra enflasyonun düşeceğini söylemişti.

Tüik'in bugün yaptığı açıklamada Mayıs ayı enflasyon rakamları aylık %3.37. yıllık %75.45 olarak açıklandı.

Memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ - Kur emeklilerinin enflasyon farkı içinde Tüik sonuçları belirleyici olacaktır.

Yazının Devamı

Kocaeli'den Katar'a büyük transfer!!!

Belki bilmeyenler vardır. Kocaeli Üniversitesi Spor Akademisinden 2001 yılında mezun oldum. Uzmanlık branşım artistik buz pateniydi. Hem sokak pateni hem de buz pateninde çok uzun yıllar spor yaptım. Aynı zamanda buz hokeyi ve sokak pateni hakemlikleri ile yıllarca ilgilendim. Hatta bir dönem hokey takımında da oynadım.

Yıllar önce Türkiye'nin ilk olimpik buz paten pisti Kocaeli'de açıldı. Yanlış hatırlamıyorsam 1997-1998 yıllarıydı. Çok uzun yıllar paten kaydım. Sonra bazı nedenlerden dolayı spor hayatımı bitirdim. Neden mi ?

O dönem Türkiye Buz Sporları Federasyonu ve İzmit Belediyesinden işin ehli olmayan yöneticiler yüzünden spordan soğudum.

Yazının Devamı

Vergi kaçıranları ihbar edene prim!

Haydi Türkiye Vergi Kaçıranı İhbar Edene Prim Ödemesi Dönemi Başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları doğrultusunda yepyeni bir meslek grubumuz doğdu. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Türkiye'de vergi kaçıranları ihbar ederek ek gelir elde edebilirsiniz. Nasıl mı ? Şimdi bu haberi arkanıza yaslanarak okuyun.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya üzerinden de geçerli olacak bu uygulamayla VERGİ KAÇIRANLARI ihbar edenlere kesilecek olan vergi cezası üzerinden % 10 prim verileceğini duyurdu.

Yazının Devamı

Kocaeli fuar organizasyonları

Bildiğiniz gibi Kocaeli Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarının bulunduğu, çok sayıda kobilerin yer aldığı bir şehir.

Geçtiğimiz yıllarda İntertex Uluslararası Fuar Merkezimiz yerinden sökülmüştü. Uzuntarla bölgesine yeni bir fuar merkezinin yapılacağı söylenmişti. İlerleyen zaman diliminde sabırsızlıkla yeni fuar merkezimizi bekliyor olacağız.

Son yıllarda bir çok fuar yapıldı. Şehrin aerodinamik yapısının ayakta kalabilmesi için bu tarz fuarların olması gerekiyor. Ne de olsa sanayinin kalbi bu şehirde atıyor.

Yazının Devamı

Dikkat kanser vakalarında artış var!

Türkiye'nin ilk gündem maddesi kesinlikle kanser vakalarındaki artış olmalı. Hastaneler kanser vakalarıyla dolu, vatandaşlar hastanelere akın ediyor. Doktorlar bol bol tetkik istiyor ve reçete yazıyorlar.Yapılan teşhislerin sonucunda kanser tanısı konuyor.

Sigara ve alkol kullanımı, aşırı stres, sanayideki artış ve buna bağlı olarak hava ve suda yaşanan kirlilik, GDO (Genetiği değiştirilmiş

organizma) ve obezite gibi rahatsızlıklardan dolayı kanserde büyük oranda artış yaşanıyor.

Yazının Devamı

İran Cumhurbaşkanı Reisi öldürüldü mü?

Pazar günü İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Azerbaycan dönüşü

helikopteriyle düştü ve beraberinde ki 8 kişi ile birlikte hayatını kaybetti.

Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Azerbaycan temasları dönüşünde eski tip helikopteri ile düşüyor veya düşürülüyor.

Yazının Devamı

Kamuda tasarruf tedbirleri!!!

Kamuda tasarruf , ailede tasarruf , işletmede tasarruf. Tasarrufun Türkçe anlamı, biriktirme , idareli harcama ve kişisel tutumu belirtmek için kullanılan bir kelimedir. Yani kısacası arttırma ve para biriktirme demek.

Önce aileden başlayalım, ailede tasarruf nasıl yapılır ? Gereksiz elektrik, su, doğalgaz, tüketimi minumum seviyeye indirilir. Daha az kullanılır. Tüketim düşer ve faturalar daha az gelir. Gereksiz alışveriş yapılmaz, marketlerden yapılan alışverişler yerini pazar alışverişlerine bırakır. Gıda ihtiyaçları için fiyat araştırması yapılır lüks tüketimden kaçınılır. Gereksiz faturalar iptal edilir. Örneğin gereksiz internet paketleri, tv dizi paketleri. Çok acil olmadıkça arabayla gereksiz gezintiye çıkılmaz, lüks restorantlara gidilmez.

Şimdi gelelim şirketlerdeki tasarruflara. Şirkette gereksiz departmanlar kapatılır. Extra personel alımı yapılmaz, araçlarla gereksiz ziyaretler yapılmaz, elektrik , su, doğalgaz, yemek masrafları düşürülür.

Yazının Devamı

Elektrikli araçlar tehlikeli mi?

Teknoloji çağında yaşadığımız 2024 yılı, tüm ülkelerin teknolojiye yatırım yaptığı bir çağ. Uzaya astronotlar gönderiyor, robotlar icat ediyor ve savunma sanayiinde gövde gösterileri yapıyoruz.

Artık her birimizin elinde akıllı cep telefonları mevcut. Yapay zeka ile artık her şeye çok çabuk ulaşıyoruz. Fabrikalarda seri üretim yapan robotlar mevcut.

Evimizin her köşesinde elektrikli ev aletleri, wifi ile çalışan internet sağlayıcıları, kamera sistemleri, kulaklıklar, I pad ve robot süpürgeler bulunuyor. Yoğun bir radyasyona maruz kalıyoruz ve farkında değiliz.

Yazının Devamı