Berkan Aslan

Berkan Aslan

Zafer Partisi ve Hüdapar'ın sokak hayvanları öldürülsün- yaşatılsın polemiği

Geçtiğimiz gün Nokta TV ' de yayınlanan 'Seçime Doğru' programına Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu katıldı. Zekeriya Yapıcıoğlu yaptığı açıklamada; "Belediye sınırları içinde kimse aç ve açıkta olmayacak. Aç olduğu için dilenmeyecek. Güvenli sokaklar temin edilecek. Başıboş sokak hayvanları, özellikle insan sağlığı için tehlikeli olanlar bertaraf edilecek. Belediyenin girdisi çıktısı nedir düzenli olarak milletimiz ile paylaşacağız. Belediyelerimiz yönettikleri belediyenin halkı ile istişare içinde olacak” dedi.

Hemen ertesi gün ise 'Seçime Doğru' programımızın özel konuğu Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ oldu. Kendilerine Zekeriya Beyin açıklamalarını sorduğumda; "Ona bu sözler yakışmış. Geldikleri geleneği biliyoruz. Hizbullah geleneğinden geliyorlar. ‘Uyuyan kediyi uyandırmamak için eteğini kesen peygamberin ümmetiyim’ diyorsunuz sonra canlıları öldürüyorsunuz. Kabul edilir bir durum değil. Büyük bir kısırlaştırma kampanyası yürütülmeli. Ben barınaktan köpek almış bir insanım. Daha önce de köpekten korkardım' şeklinde açıklamalarda bulundu.

HAYVANLAR ALLAHIN SESSİZ KULLARIDIR

Yazının Devamı

Sözde 8 Mart Kadınlar Günü!

Her yıl 8 Mart tarihinde kadınlarımızı hatırlayarak, ya hediye alıyoruz ya da çiçek. Sosyal medyamızda postlar videolar hazırlayıp paylaşıyoruz.

El öpüyoruz, telefonla arayıp kutluyoruz. Televizyonlarda gazetelerde, sosyal medya hesaplarında boy boy reklamlar çıkıyor. Neymiş kadınlar günüymüş. Pehhhh. Çok yapmacık geliyor bana. Neden mi ? Her gün onlarca kadınımız cinayetlere kurban gidiyor. Kız çocuklarımız istismara uğruyor.( Geleceğin kadınları şimdinin kız çocukları.) Kadın erkek eşitliğinin olmadığı bir dünyada eşit şartlarda çalışılan fakat kadının erkeğe göre daha az maaş aldığı, yönetici statüsünde daha az kadının istihdam edildiği bir dünyada yaşıyorken neyin gününü kutlayacağız.

Otobüslerde, yürüyüşlerde, spor salonlarında , iş yerlerinde taciz edilirken kadınlarımız, bizler neyin gününü kutlayacağız Allah aşkına.

Yazının Devamı

Dünyanın sonu mu geliyor!

Artık birçok insan gazete okumuyor, televizyon izlemiyor, gündemi takip etmiyor. Çünkü son yıllarda yaşanan gelişmeler karşısında herkesin morali bozuldu. Kadın cinayetleri, çocuk istismarı, ekonomik sıkıntılar, siyasi gelişmeler, seçim atmosferi, zamlar, işsizlik, hastalıklar, savaşlar, depremler, sel felaketleri ve boşanmalar...

Bundan 6-7 yıl önce hatırlıyorum da hayat daha güzeldi. Evlilik haberleri, başarılı sporcular, zeki öğrenciler, devrim yaratan doktorlar, buluş yapan bilim adamları, kampanyalı konut projeleri, uzun vadeli araba satışları, düşük faiz oranları, tatil turları, sevimli hayvanlar, yurt dışı hayalleri, leziz yemek tarifleri, ramazan sohbetleri vs vs...

Ne oldu da artık hiçbir şeyin tadı eskisi gibi değil? Nerede yanlış yapıyoruz? Neden her geçen gün hayat daha da bizleri çıkmaza sürüklüyor? Yoksa dünyanın sonu mu geliyor?

Yazının Devamı

Güzellik merkezleri ve gayrimenkul firmaları para mı basıyor?

Bildiğiniz üzere son yıllarda, adım başı güzellik merkezi, adım başı gayrimenkul firmaları ile karşılaşır olduk. Şirket kurmak isteyen, çevresindeki güzellik merkezlerinin ve gayrimenkul firmalarının para kazandığını gören, lüks araçlar lüks villalar içerisinde yaşamlarını sürdürenleri görenler, bu iki sektöre girmeye karar veriyor.

Özellikle dikkat ediniz gayrimenkul firmalarının sayılarının artması, gayrimenkul danışanlarının da sayılarının artmasına neden oldu. Ayrıca adım başı güzellik merkezlerinin özellikle çok sükseli merkezlerin açılması ile bu sektörde patlama yaşanmıştır.

Halbuki bu iki sektörde çalışan hizmet veren firmaların geçmişlerini ele alacak olursak yıllardır bu alanda hizmet vermiş , alanlarında ihtisas yapmış olmaları gözardı edilemez bir gerçek.

Yazının Devamı

Z kuşağına yeni istihdam paketi; Tarım ve hayvancılık

Bildiğiniz üzere, pandemi sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Her şey daha beter hale geldi. Üretim azaldı, tüketim arttı. Dolar , euro , altın , gümüş fiyatları arttı. İş alanları daraldı. Uluslararası savaşlar, depremler , sel felaketleri, siyasi takışmalar, emekli maaşları, asgari ücret, genel ve yerel seçimler.

Bütün bu olumsuzluklar yaşanırken bu süreçten hemen hemen en çok etkilenen de sanırım Z kuşağı gençlerimiz oldu. İstahdam da daralma, geleceğe umutsuz bakış açısı ve karamsar bir psikoloji.

2024 yerel seçimlerine bir bir ay kaldı. Seçimlerin hemen akabinde umut ediyoruz ki , tarım ve hayvancılığa gerekli yatırımların yapılması ve yeni istihdam paketlerinin açıklanması ülkemizin refahı açısından çok önemli bir karar olacak. Ne yaparsak yapalım bir türlü düzlüğe çıkamıyoruz maalesef. Her geçen gün alım gücündeki düşüş yüzünden bir an önce tarımın ve hayvancılığın kalbi olan bu toprakları canlandırmamız gerekiyor.

Yazının Devamı

Türkiye'yi bekleyen büyük felaket kapımızda!

Bildiğiniz üzere, pandemi sonrasında 'HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK' cümlesi hafızalarımıza kazınmıştı. Dedikleri gibi oldu. Her şeyin fiyatı arttı, artmaya da devam ediyor. Fiyatlar cep yakıyor.

Üretimin artmasına karşın tüketimlerimizde arttı.

Pandemi döneminde bildiğiniz üzere Hükümet 0.69 banka konut kredisi açıklamış ve herkes deli gibi önüne ne çıktıysa kredi çekip konut sahibi olmuştu. Fakat aylar sonra bu kredi oranlarından eser kalmadı. Ve yine bildiğiniz üzere maliye ve hazine de bazı reformlar gerçekleşmiş banka mevduatı faiz oranları arttırılmıştı.

Yazının Devamı

Seçim Sonrası zamlar mı, yoksa indirimler mi!!!

Bildiğiniz üzere ekonomide birçok reform yapıldı. Banka faiz oranları arttırıldı. Bazı kalemlere ek zam yapıldı, KDV matrahı %'18 den % 20'ye çıkarıldı. Maliye Bakanı ve Merkez Bankası başkanı değişti. Bütün bunlar olurken bir genel seçim bir de yerel seçim ile karşı karşıya kaldık.

Ekranlarda sürekli vatandaşlarımıza sabırlı olun, her şey çok güzel olacak mesajı verildi. Bizler de bu mesajlara güvenerek sabırlı bir şekilde güzel günlerin geleceği refah içerisinde yaşayacağımız günleri bekliyoruz.

Ekonomistlerin seçim sonrasındaki kara tablo ve beklentileri her geçen gün artar oldu. Bizler hükümetimize inanmak ve gerçekten de güzel günlerin geleceğini görmek istiyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra ÖTV' den KDV'ye, banka faiz oranlarından, benzine, gıdadan lüks tüketime kadar her bir kaleme zam geleceği yönünde söylentiler var.

Yazının Devamı

İşkence ile öldürülen zavallı kedi Eros

1 Ocak tarihinde apartmanda her şeyden habersiz bir şekilde gezintiye çıkan EROS ismindeki kedi, bir cani tarafından, İbrahim Keloğlan tarafından defalarca tekmelenerek işkence edilerek öldürüldü.

Kış ayında genelde sıcak kuytu köşelerde yaşayan canlılar, hem beslenmek hem de uyumak için apartmanlara veya balkonlara sığınırlar. EROS ismindeki sitede yaşayanlar tarafından beslenen kedi de 1 Ocak tarihinde hiç kimseye zarar vermeden apartmanda dolaşırken bir hayvan düşmanı , hayvan katili tarafından tekmelenerek öldürüldü.

Tek suçu İbrahim Keloğlan isminde insan kılığına bürünmüş şahsiyetle karşılaşmak olan EROS, katledildi.

Yazının Devamı

Belediye başkanı mı halka ilişkiler uzmanı mı?

Bildiğiniz üzere 31 Mart yerel seçimleri yaklaşıyor. Tüm adaylar açıklandı, açıklanmaya da devam ediyor. Bildiğiniz üzere büyükşehir belediye başkan adayları, ilçe belediye başkan adayları, belediye meclis üyesi adayları, mahalle muhtarları adayları bu yerel seçimde boy gösterecekler.

En güçlü, en iyi seçim vaadinde bulunanlar, en iyi algıyı yaratanlar seçimi kazanacaklar. Halkımız umarım bu seçimde yaşadıkları şehirde, en değerli hizmeti sunacak olan adaylara oy vermeyi başarırlar.

Rica minnetle istenen oylara lütfen itibar etmeyin . Ey Sevgili halkım.

Yazının Devamı

6 katrilyon 682 milyar Türk Lirası seçim parası ve deprem!

Bildiğiniz üzere Türkiye'de 2023 yılında 11 ilimizi etkileyen ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan 7.7 büyüklüğündeki depremde 53.537 bin vatandaşımız hayatını kaybetti, 107.213 vatandaşımızda yaralandı. Bir çok bebek annesiz babasız kaldı, canımız çok yandı. 6 Şubat depreminde başta Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Osmaniye, Şanlıurfa, Malatya,Kilis, Adana olmak üzere 11 ilimiz etkilenmişti.

Birinci yılını doldurduğumuz şu günlerde, halen yaralarımız sarılmaya devam ediliyor, Devletimiz var gücüyle depremzedelerin yanında gücünü göstererek kendilerinin yanında olduğunu gösteriyor.

Bildiğiniz üzere 31 Mart 2024 yılında Yerel Seçim yapılacak. Büyük bir yarış başladı.Her aday kendini ve projelerini göstermek edına reklam çalışmalarına start verdi.Çok büyük bir yarış ve çok büyük bir bütçe ile kıyasıya Belediye Başkanı , Meclis Üyesi , Muhtar olmak adına yarışacaklar.

Yazının Devamı

Evde beslenilecek en güzel canlılar

Değerli okuyucularım, Dünya değişiyor ve bizler dünyanın bu değişen yapısına ayak uyduruyoruz ya da uydurmak zorunda kalıyoruz.

Küçüklüğümüzde sokakta kedi ve köpeklerle büyüyen çocuklarız hepimiz.

Sokaklarda bir çoğumuz sokak kedilerini ve köpeklerini evimize alıp evde oyunlar oynamış her birini ellerinizle beslemişizdir. Ekmeği ufalayıp kuşları beslemişizdir. Bizim çocukluğumuz hep sokaktaki canlılarla iç içe geçmiştir.

Yazının Devamı

En çok para kazandıran meslekler

Dünya değişiyor, değişime ayak uydurmayanlar sınıfta kalıyor. Teknoloji çağını yakalamak ve gerekli revizyonları yapmak, bizleri bir adım öne

çıkaracaktır.

2024 Yılında en çok para kazandıran meslekleri sizler için araştırdım. Ortalama aylık kazancınız 75.000-TL ile 650.000-TL arasında gelir elde etmek istiyorsanız bu meslek gruplarını seçebilir veya bu alanlara yönelebilirsiniz.

YAZILIM MÜHENDİSİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ UZMANI INFLUENCERLAR PETROL MÜHENDİSİ GENETİK MÜHENDİSLİĞİ E TİCARET UZMANI PROFESÖR DİGİTAL PAZARLAMA VE REKLAM DİŞ HEKİMİ HAYVANCILIK TEKNİK SERVİS ARABA TAMİRCİLİĞİ SİGORTA ŞİRKETİ GETAT ( GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP ) ECZACILIK
Yazının Devamı

Dünyanın en değerli 500 markası

21. YÜZYILDAYIZ VE HALA DÜNYANIN EN DEĞERLİ 500 MARKASI ARASINDA YERİMİZİ ALAMADIK.

Dünyanın en bilinir marka değerleme kuruluşu olan 'BRAND FİNANCE' şirketinin araştırmalarına göre, değeri geçen seneye göre bu yıl %74 artışla 516.6 Milyar Dolar ile APPLE dünyanın en değerli markası oldu. Peki geçen sene birinci sırada yer alan AMAZON bu sene kaçıncı sırada yer aldı.

Satın aldığımız başlıca APPLE ürünlerini hatırlayalım.

Yazının Devamı

Kocaeli sınıfta kaldı!!!

Türkiye'nin en değerli şehirlerinden biri olan Kocaeli jeopolitik konumuyla İstanbul'dan sonra en prestijli il olma özelliği taşıyor. Konumu, tüm şehirlere yakınlığı, sanayi ve turizm şehri olmasıyla adından sıkça söz ettiriyor. Türkiye'nin kalbi diyebileceğimiz sanayinin tam merkezi konumundaki Kocaeli 'de Perşembe günü eski İntertex Fuar Alanı'nda 'Doğu Marmara Karavan Turizm Fuarı' düzenlendi. Açık alanda düzenlenen fuarı ziyaret ettim. Ne bir düzen ne de bir vizyon, hiçbir iz göremedim. Akşama doğru 16.30'da yağmurun başlamasıyla fuara katılan firmalar ve misafirler sanırım fuar alanını terk etmişlerdir. Bu yazıyı yazarken hava sıcaklığı 17 dereceyi ve hava durumu şiddetli yağmuru gösteriyor.

Koskoca Sanayi Şehrinde bir kapalı fuar alanımız yok. Ne acı ki geçtiğimiz yıl İnterteks Fuar Alanı yerinden söküldü. Yeni bir fuar alanının kurulacağı bilgisi geldi. Özdilek AVM bölgesinde yapılacağı söylenen fuar alanını dört gözle bekliyoruz. Ben olsam kapalı bir fuar alanımız olmadığı için bugün ki gibi düzenlenen organizasyonlara asla ama asla izin vermezdim.

Bugün gittiğim fuara katılan firmaların çoğu henüz daha kurulum çalışmalarını bile tamamlamamışken birkaç saat sonra yağan şiddetli yağmur sonucunda mağdur olmuşlardır. Bu firmaları bir daha Kocaeli'deki hiç bir etkinliğe davet edemezsiniz. Çünkü hiç biri bugünden sonra gelmeyecektir. 5 yıl kadar sanayi geçmişi olan ve yıllardır fuarlara katılan biri olarak söylemeliyim ki Kocaeli yine bu anlamda sınıfta kaldı. İlimizde çok sayıda değerli karavan üreticileri bu fuara katılmamışlar, neden mi; işte nedeni, bir işi yapacaksanız ya tam yapın ya da hiç başlamayın. Sevgilerimle.

Yazının Devamı

Sanayi Şehri Değil, Siyaset Şehri KOCAELİ…

Doğal güzelliklerinin farkında olmayan ve bu güzellikleri pazarlayamayan bir şehir KOCAELİ.

Türkiye'nin en fazla sivil toplum kuruluşunun olduğu her bir şehrin vakfının ve derneğinin bulunduğu, herkesin sürekli bir şeyler yapıyormuş gibi göründüğü ama aslında hiç bir şey yapmadığı şehrin havasını soluduğu, suyunu yudumladığı, fakat hiç bir adım atmadığı bir şehir KOCAELİ.

VARLIKLI İŞ İNSANLARININ BU ŞEHİRDEN PARA KAZANIP SIRF DEDİKODU OLMASIN DİYE, NAZAR DEĞMESİN DİYE, GÖZE GELMEYEYİM DİYE KORKTUĞU VE TÜM LÜKS HARCAMALARI İLE YATIRIMLARINI ŞEHİR DIŞINDA, YURT DIŞINDA HARCAMA YAPTIĞI BİR ŞEHİR KOCAELİ.

Yazının Devamı

Türkiye'nin gündemini sarsan psikopat!

FETÖ'cü Psikiyatrist Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu çocukların ve ailelerin kimyasını bozdu.

Çocuk Psikiyatrist Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu çocuklara, çeşitli anestezi ve ketamin ilaçları vererek beyinlerini uyuşturup çocukları, aileleri tarafından cinsel istismara uğradıklarına inandırıp yüzlerce aileyi birbirine düşürüp psikolojilerini bozdu. Bu ruh hastası daha önce İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda çalışıyormuş. Daha sonra KHK FETÖ soruşturmasında açığa alınıp görevden uzaklaştırılmış.

Nasıl bir ruh hastasısın ki yüzlerce çocuğun babası tarafından cinsel istismara uğratıldığını savunup Türk aile yapısının dengesini bozmaya çalışırsın.

Yazının Devamı

Türkiye Cumhuriyeti'nin en kahruperişan açıklaması!

Bugün cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet YILMAZ tarafından Orta Vadeli Program açıklandı.

Haberi defalarca okudum, bir yanlış anlaşılma olmasın diye. Ne yazık ki yanlış okumamaşım.

2023 yılında enflasyon tavan olmuşken, her şey ateş pahasına satılırken, orta gelirli aileler

Yazının Devamı

Kocaeli'de alışık olmadığımız bir lansman gerçekleşti!

Geçtiğimiz gün, Kocaeli Kartepe Dedeman Otel'de gerçekleştirilen muhteşem bir lansmana davet edildim.

Lansmanı Ünlü Manken & Sunucu Sevgili Özlem YILDIZ sundu. Hemen girişte güler yüzlü hostes personellerinden, lansman alanına giderken yerde bulunan kırmızı halıya, doğa temalı çiçek süslemelerinden, trio grubuna kadar, sahnesinden ses ışık sistemine, dev ekran videowollundan, örnek Tiny House'una, ikramlardan Küpçü Ailesinin ilgisine kadar her şey özenle hazırlanmış ve servis edilmişti.

Küpçüler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Metehan Küpçü, birbirinden bağımsız 63 Tiny House’u Kocaeli'nin ve Türkiye'nin beğenisine sundu. Şirketin Proje Müdürlüğünü Kocaeli'nin yakından tanıdığı sevilen bir ismi Sevgili Çağnur ORAK üstlendi. Ayrıca şirketin Basın & Medya Danışmanlığını Kocaeli'nin deneyimli bir ismi olan sevgili Semrel AŞÇI yürütüyor.

Yazının Devamı

2024 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı belli oldu!

Bildiğiniz üzere 2024 yılı Mart ayında Türkiye genelinde yerel seçimler yapılacak ve muhtarlar ile belediye başkanları seçilecek.

Kocaeli'nin Büyükşehir Belediye Başkanını halkımız neye göre, kime göre seçecek ?

Kocaeli'nin en büyük sorunları tabi ki; trafik, hava kirliliği. Sosyal / kültürel etkinliklerden yoksun bir şehir olmamız, yolların delik deşik, çukur olması geliyor.

Yazının Devamı

Halk bu seçimde kimi seçmeyeceğine karar verecek!

Seçime 18 gün kala, gündemimiz seçim ve seçimi kimin kazanacağı. Hangi ittifak kaç milletvekili ile seçimi kazanacak.

Kimler neler neler vaat ediyor…

Halk hangi vaatleri yutuyor hangilerini yutmuyor. Kim bel altı vuruyor kim etik siyaset yapıyor.

Yazının Devamı

Dünyanın en büyük felaketi DEEPFAKE!!!

Merhaba Nokta Gazetesi Okuyucuları. Depremler, seller, haarp teknolojisi, uzaylılar derken şimdi sırada dünyanın en büyük felaketi DEEPFAKE felaketinden bahsetmek istiyorum sizlere . Derin sahtelik adı verilen yapay zekanın kullanıldığı kopyalama yöntemiyle, mevcut bir görüntü veya videoda yer alan bir kişinin, yapay sinir ağları kullanarak bir başka kişinin görüntüsü ile değiştirildiği bir medya türüdür. Sıklıkla, otomatik kodlayıcılar ve üretken çekişmeli ağlar kullanılarak yüzde yüz başarı sağlanmakta.

Sizlerin internet üzerindeki görüntü ve videolarınızı alıp istedikleri kişilere yapıştırıyorlar. Sesinizi alıp istedikleri konuşmaya uyarlayarak sahtekarlık yapıyorlar.

Bildiğiniz üzere en son Donald Trump'ın ulusal arenada polisler tarafından tutuklanırken görüntüleri ortaya çıktı . Bu görüntü tüm sosyal medya hesaplarında gündem oldu. Tüm dijital mecralarda infial yaratan bu görüntülerle algı yaratarak Donald Trump‘ ı itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Bugün ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’da deepfake yöntemini kullanarak gitar çalan biri rolünde kendi fotoğrafını paylaştı.

Yazının Devamı

Siz siz olun sakın kanmayın!

Siz siz olun markanın ulusal olmasına kanmayın. reklamlarla algı yaratmaya çalışıyorlar. nasıl mı ? Sürekli gözümüze soka soka tüm dijital medyada reklam çalışmaları yapan, billboardlarda, yazılı basında, hemen hemen her yerde karşımıza çıkıyor. Kimden mi bahsediyorum, tabi ki Apple'dan yani ısırılmış elmadan.

Geçtiğimiz haftalarda telefonumun hafızasının ve kamera özelliğinin yetersiz olması dolayısıyla yeni bir telefon almıştım. Bu sırada telefonumu x şirket satın almak istedi bende nasıl olsa kullanmayacağım diyerek telefonumu kendilerine satmaya karar verdim. Fiyatta anlaştık, benden iban numaramı istediler. O sırada ben de telefonuma kılıf aksesuar vs bakarken , yetkili arkadaş ' Berkan Bey Kötü Bir Haberim Var ' telefonunuzun imei numarasını sorgulattım, imei numaranız klonlanmış ve maalesef bu sorgulatma sırasında kopyalama işlemi olduğu için telefonunuz kullanıma kapandı , demez mi . Bir an da şaka yapıyor sandım, kendisi bu tür olaylarla çok fazla karşılaştıklarını hatta ve hatta yeni kutusunda garanti kapsamındaki telefonlarda bile aynı sorunu yaşadıklarını itiraf ettiler.

Bana telefonun faturasıyla birlikte Özel bir AVM de bulunan T.R.Y mağazasına gidip imei numarasının kopyalandığını söylerseniz yardımcı olacaklardır merak etmeyin dedi. Bende ertesi gün telefonumla faturamı T.R.Y mağazasına götürüp mağduriyetimi anlattım. Hanımefendi bana , bir gsm numarası üzerine kayıt yaptırmam gerektiğini aksi takdirde işlemi yapamayacağını söyledi.

Yazının Devamı

9 dakika boyunca tüylerim diken diken oldu

Önceki gün çok özel bir programa davet edildim. 9 dakikalık çok duygusal bir an yaşadım. Kocaeli’nin ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan'ın hayatı, belgesel filme dönüştürüldü. 'LEYLA HANIM’ filmi benden tam not aldı.

1968 Yılında İzmit Belediye Başkanı seçilen ve 1971 yılında geçirmiş olduğu bir kaza sonucu vefat eden Leyla ATAKAN'ın hayatı film oldu.

Bir çok platformda birçok ödül alan filmin sadece 9 dakikası İzmit belediyesi tarafından Kocaeli basınına tanıtıldı.

Yazının Devamı

Ortadoğuluların Türkiye'deki cenneti Kocaeli

Bugünkü köşemde sizlere çok merak ettiğiniz bir konudan bahsetmek istiyorum.

Kocaeli ve Sapanca bildiğiniz üzere son yıllarda özellikle orta doğulular tarafından konut satışı konusunda popüler bir şehir. Sapanca, Maşukiye, Başiskele, ve Yuvacık bölgeleri özellikle konumu ve doğal güzellikleri bakımından yabancıların göz bebeği yerleşkeler. Orman ve deniz manzarasına sahip villa ve konutlarda yabancıların tercihi geniş, gösterişli ve asansörlü yapılar ile olmazsa olmazı her odada banyo wc’nin bulunması ve sosyal donatılarının zengin olması. Bu tarzdaki prestijli projelere olan talepler inşaat şirketlerini harekete geçirmekte ve her geçen gün onlarca yeni projenin hayata geçirilmesine sebebiyet vermekte.

150.000 Usd ile 250.000 Usd arasında değişen fiyatlarla satışı yapılan lüks konutlara talep her geçen gün artıyor. Kuveyt, Katar, Irak, İran ve Dubai vatandaşlarının hem oturma hem de çalışma izni alarak ülkemizde konut alması satış ve kira fiyatlarını da tetiklemektedir.

Yazının Devamı