Erdem Övüç

Erdem Övüç

Kitabın ortasından konuşuyorum!

Fırat Gül, Kocaelispor camiasının teknik direktörü olmayı hak etmiyor. Sezon başından beri elindeki malzemeyi bu kadar yerle bir eden ülkede ikinci bir antrenör olduğunu düşünmüyorum. O ve Tarık Özarslan denilen, neye, kime hizmet ettiğini bilmediğim, transferlerde söz sahibi olan “Ben olmadan Kocaelispor’a giremezsin” diyerek yönetimin de üzerinde takılan bu şahsa izin verildiği sürece daha çok macera yaşayacağımız kesin! Kulübeden çıkar Gül’ü, oraya saksı koy, takım daha organize top oynar. Sezon başından beri olmuyor işte! Eldeki mitralyözü tahta kılıç misali sallayan birisinden bahsediyoruz! Pazarspor’u sahasında yenemeyen bir takımın antrenörü olarak acaba gece yastığa başını koyduğunda ne düşünmüştür!

ŞEHRİ DE ANLAMAK GÜÇ Ben bu şehrin dokularının ve genetik kodlarının da kaybolmaya başladığını düşünüyorum. Önceleri olaylarla daha ciddi, daha hakim bakılırdı, hesap sorulurdu. Şimdi morfin yutmuş gibiyiz. Buca maçındaki oyun, arzu, rakibin orta sahayı geçecek medeni cesaretini bile yakalayamaması o gün bende “Şampiyonuz” duygusunu pekiştirdi. Pazarspor kaybına aklım sırrım ermiyor. Adamlara helal olsun, hocaları Nazım Gülay’a helal olsun… Çocuklar hadlerini bilerek müthiş mücadele ettiler. Bu kayıpta Kocaelispor’un ne kadar beceriksizliği varsa, Pazarspor’un da o kadar mücadelesi var. Öne geçemedik… Bir de geriye düştük ve her geçen dakika adamların puan arzusu ve inancı arttı! Pazarpor maçındaki galibiyet ile gideceğimiz Fethiye deplasmanı sahadaki oyunu algımızı ve anlayışımızı yüksek tutacaktı.

HAYRETLER İÇİNDEYİM! Pazarspor maçında hayretler içinde kaldığım anlara şahit oldum. 1-0 gerideyiz, dakika daha 18, Yalçın savunmasından Ulubatlı Hasan gibi topla Pazar sahasına koşu yapıyor. Ne alaka? Yalçın’ın görev tanımında böyle bir şey mi var? Dakika 18… Buca maçı, bu maç… Felaket derecede gol kaçırıyoruz… Okan’ın son vuruşlarındaki yüzde iyi olsa bugün en az 20 golü vardı. O’nun son vuruşlardaki meleke kaybını idrak edemiyorum. Adam “Ben topçuyum” diyor ama olmuyor, bir türlü o top girmiyor işte! Gerçek olan şu ki Okan bizim elimiz ayağımız ve oyundan çıkacak son futbolcu. Emre’nin uzatmadaki kafa vuruşu… Kaleye 3 metre mesafeden gitti kaleciyi nişanladı. Kaleye bir sürü şut çektik, yarısından fazlası kalecinin üzerine! Delireceğim… Bu takım bu kadar yeteneksiz bir takım değil, bu kadar dengesiz bir takım değil.

Yazının Devamı

Sen ne yaptın Hasan Genç!

Açıklamada ağır ithamlar da vardı…

Bu paylaşımdan ötürü büyük bir şaşkınlık yaşadım…

Hasan sezon başında bir sakatlık yaşamadı.

Yazının Devamı

Size o fırsatı vermedik

6 Şubat’ta yaşanan depremler tüm ülkeyi yasa boğdu.

45 bini aşkın vatandaşımızı ebediyete uğurladık, yüz binlerce yaralımız, milyonlarca ruhsal çöküntü yaşayan insanımız kaldı geride. Ülke olarak son derece zorlu bir süreçten geçmeye devam ediyoruz. Sadece ülkenin değil, dünyanın en büyük felaketlerinden birisiydi. Kahramanmaraş merkezli deprem tam 11 ilde olağanüstü hal ilan edilmesini de beraberinde getirdi, ülkede 1 haftalık yas ilan edildi. Bir laf vardır, ateş düştüğü yeri yakar diye… Bu kez ateş sadece düştüğü yeri değil, Türkiye’yi yaktı! Bir kez daha depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılara tez zamanda şifa diliyoruz.

SADECE 5 HAFTA

Yazının Devamı

Hodri Meydan yönetim ile neden ters düştü?

Gebzespor ile Kocaelispor arasında oynanan ve 3-3 sona eren maçın devre arasında Hodri Meydan taraftarı karşılaşmayı ikinci yarının başı itibari ile terk etmişti.

Yaşanan bu şok gelişmenin ardından gerek Hodri Meydan cephesi gerekse de Hodri Meydan’ın kurucularından, Kocaelispor’un eski başkanı Muammer Çelik arasında restleşmeler meydana geldi.

Gün içinde de Muammer Çelik’in dernek üyeliğinden düşürülmesi duyuruldu. Hatta öğleden sonra savcılığa suç duyurusunda bulunulacağına kadar yürüdü olay.

Yazının Devamı

Bence Tatanga gelir!

Kocaelispor ile Sakaryaspor çarşamba günü mottosu hayli yüksek bir maç oynayacak.

Kocaelispor ile Sakaryaspor çarşamba günü mottosu hayli yüksek bir maç oynayacak. Aslında buna maçtan ziyade “Birliktelik” demek daha doğru olacak. Skor ve oyunu ikinci planda tutmak, amacına uygun bir temaşa olarak da günün anlam ve önemine ek yapabiliriz. İki şehir de deprem konusunda çok acı deneyimlere sahip olduğu için bu karşılaşma ülkedeki diğer benzer maçlardan çok daha farklı bir anlam ifade ediyor. Hodri Meydan Taraftar Grubu bu karşılaşmada tribündeki yerini alacak… Burası kesin… Tatanga Grubu ise kısa bir süre önce Hatay Kırıkhan’da çadır kent kurduklarını beyan etmiş ve “Hodri Meydan’ı da yanımızda görmek isteriz” demişti. Hodri Meydan zaten ilk günlerde bölgeye hareket ettiği için bu davet sadece söylemde kaldı. Gerçek olan şu ki belli bir kesim Kocaelispor ile Sakaryaspor arasındaki bu maçtan rahatsız. Ben ise anlamlı buluyorum. Çok farklı bir konu bu çünkü… Yerkürenin en büyük afetlerinden birisini yaşadık, manzaralar ise tarifsiz. Bu maçta Sakarya’nın taraftar grubunun olmaması bir çuval inciri berbat edeceği gibi sokaktan bakıldığında da hoş karşılanmayacak. Bu nedenle ben Tatanga’nın da tribündeki yerini alacağını düşünüyorum. He olmazsa da yapacak bir şey yok…

NE DENİLEBİLİR Kİ! An itibari ile 41 bine yakın vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı ve bence bu rakamın çok çok üzerinde bir kaybımız var. Bu konuyu yorumlamak, üzüntü dile getirmek sadece kelimelerle anlatılamaz. 2 haftadır dua edip üzerimize düşen diğer ne varsa yapma gayretinde içindeyiz. Bunları anlatmaya da gerek görmüyorum. Ülkedeki milyonlar da depremzedeler için seferber oldu, olmaya da devam edecektir. Acı gerçekten çok büyük… İnsanlar cenazelerini bile gömemedi… Evsiz, barksız kaldı… Rabbim beterinden korusun… Yitirdiklerimizin mekanları cennet olsun… ALLAH (CC) geride kalanlara sabır, yaralılarımıza şifa versin.

AHLAK LAZIM, EĞİTİM LAZIM! Toplum olarak temel sorunumuz eğitim ve liyakat… Geçen gün Ümit Metin Yıldız hocam da konuya parmak bastı… Millet anlamak istediği yerden konuyu kendisine devşirdi ama dün mantık yorumladı. 1-2 tane kıl tüy çıktı tabi! Zeka ve kapasiteleri bu kadar… Muhatap olmaya bile değecek adam değiller. Hatta adam değiller! Ülke olarak aşmamız gereken çok şey var. Ülkenin altı dinamit dolu ve fay hatlarının geçiş istikametindeyiz. Yine de “Cennetten köşe” vaat ettiler ama o insanlara cehennemi yaşattılar. Kolonların arasına köpük koyanlar, duvarsız kat çıktılar, imar barışı adı altında cinayet işlediler… Karşılığı ise betondan mezar olarak geri döndü. Dediğim gibi… Eğitim eğitim eğitim… Temelde ise ahlak! Neden mi Mustafa Kemal Atatürk bu ülke için büyük bir mucize… Şu söz bile bazı şeyleri anlatmaya yeter de artar… "Hiçbir millet yoktur ki, ahlâk esaslarına dayanmadan ilerlesin." Daha fazla ahlakımızı yitirmeden toparlanmalı, sağlıklı eğitim sistemleri ile de cehaleti kurutmalıyız. BAŞKA DA ÇAREMİZ YOK!

Yazının Devamı

Depoyu biraz erken mi boşaltıyoruz?

Yeşil Siyah programında söylemişti Başkan Rafet Kırgız…

“En korktuğum maç tipleridir” dedi Sarıyer maçı için…

Öyle de oldu…

Yazının Devamı

Nevzat Bayram bence doğru isim… Neden mi?

Belediye Derincespor’da yaşanan hadiseleri yakından takip ettim.

Burada tek amacım mali anlamda bir akışın sağlanması, teknik kadro, futbolcu ve personelin “Yarın eve ekmek götürebilecek miyim?” sorusuna “Evet” yanıtını alabilmekti.

Açıkçası ben de yıprandım. Kimi insanlarla ilişkilerimi kaybettim. Yapacak bir şey yok…

Yazının Devamı

Tüm dostlar… Sağ olun, var olun

Kocaeli’nin ve Marmara Bölgesi’nin basın sektörüne yeni bir soluk getireceğine inandığım Nokta Medya Grup’un açılışı son derece görkemli oldu.

Spor camiası da açılışta yer alarak Nokta Medya Grup çalışanlarına başarı dileğinde bulundu.

Sağ olsunlar kardeşlerimiz, arkadaşlarımız, dostlarımız bizleri yalnız bırakmadı.

Yazının Devamı

Açılıyoruz!

Sadece ben değil, Nokta Medya’da çalışan emekçi arkadaşlarımın tamamı için geçerli bu durum.

ALLAH (CC) nasip ederse resmi açılışımızı 16 Ocak Pazartesi saat 14.00’te gerçekleştireceğiz.

Enteresan ve sıra dışı bir yoğunluk yaşıyorum. Sadece ben değil, Nokta Medya’da çalışan emekçi arkadaşlarımın tamamı için geçerli bu durum. ALLAH (CC) nasip ederse resmi açılışımızı 16 Ocak Pazartesi saat 14.00’te gerçekleştireceğiz. Yerimiz çok kolay… Başiskele yolu üzerindeki Ciğerci Süleyman’ı geçince 200 metre kadar ilerde, yol kenarında. Yolun diğer tarafında ise Körfez Camii yer alıyor.

Yazının Devamı

Çok eğleneceğiz!

Zordur insanın kendisini anlatması…

İnanın kendimden bahsetmeyi de hiç sevmem…

O yüzden uzun uzun konuşarak vaktinizi almak istemiyorum…

Yazının Devamı