Furkan Çalışkan

Furkan Çalışkan

Anketlerde önde olsa…

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, var gücüyle ön seçime asılıyor.

İzmit Belediyesinde adeta bir ön seçim SKM’si kurulmuş.

Partili birçok isim İzmit Belediyesinde kamp kurmuş, üyelere ulaşmaya çalışıyor.

Yazının Devamı

CHP’nin İzmit ve Körfez aday adaylarına çağrı

Nokta TV olarak yarın birinci yılımızı geride bırakıyoruz. Kent televizyonculuğuna yeni bir soluk getirmenin de haklı gurunu yaşıyoruz.

Biz sahaya indikten sonra yılların kent televizyonları, bizim yaptığımız formatta yayınlar yapabilmek adına adımlar atmaya başladılar.

Nokta Atışı, Nokta Panaroma gibi programlarda karşıt görüşlü isimleri aynı program içinde seviyeli bir şekilde konuşturmayı başardık.

Yazının Devamı

Ben olsam aday olmazdım

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in düştüğü durum çok ilginç.

İzmit başkanlığı boyunca Büyükşehir için yatırım yaptı. Farklı ilçelerden belediyeye personeller aldı.

Gitti boy boy reklamları Gebze ve başka ilçelerde verdi. Kendini tanıttı.

Yazının Devamı

Sırta kambur olmamalılar

AK Parti’de gözler tamamen ilçe belediye başkan adayları kim olacak sorusuna çevrilmiş durumda. Doğal, normal, olağan.

Fakat şunu da hatırlatmakta fayda görüyorum.

Meclis üyesi listesi…

Yazının Devamı

“İlk dönem gibi olmayacak”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın… Herhalde yarın AK Parti’den ikinci dönemi için yeniden aday gösterilecek.

Son dönemlerde Tahir başkanın sarf ettiği mesaj dolu bir söz farklı farklı yerlerden kulağıma çalınıyor.

“İlk dönemki gibi olmayacak…”

Yazının Devamı

Belediyelerdeki iş barışı tehlike altında

Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından memur ve memur emeklilerin alacağı enflasyon farkı da belli oldu. Buna göre memurların maaş artışı yüzde 49,25 oranında gerçekleşecek.

Peki bu durum belediyelerdeki iş barışını nasıl tehdit ediyor? Anlatalım…

Önce konuyu tam idrak edebilmemiz için, bir önceki yılın ocak ayına gitmemiz gerekiyor.

Yazının Devamı

Tezcan Galvaniz’e kayyum atansın

Tezcan Galvaniz Fabrikası, Kocaeli’nin bir değeridir. İstihdam kapısıdır.

Tezcan Galvaniz Fabrikası, Sadettin Tezcan’ın şahsından çok daha büyük bir meseledir. Daha büyük ve önemli bir kurumdur. Sadettin Tezcan korkuluksa, Tezcan Galvaniz hasat veren bir tarladır.

Bu hatırlatmaları yaparak yazıma başlamak istedim. Çünkü Tezcan Galvaniz’de yaşanan sorunları gündeme taşıyan isimlerden biriyim. Bunları fabrikayı yıpratmak değil, iş verenin belki biraz kendine gelmesi için yaptım. Ama ne yazık ki, bir arpa boyu yol alamadık.

Yazının Devamı

Program harikaydı, daha da önemlisi…

Türk Savunma Sanayiindeki gelişmeler, takip etmeyi en sevdiğim konuların başında geliyor.

Moralim, motivasyonum yükseliyor.

Çünkü bazılarına biraz ütopik gelse de, savunma sanayii demek, bağımsızlık demek.

Yazının Devamı

“Aday olursa istifa ederim”

İyi Parti, sıkıntılı günlerden geçiyor. İyi Parti sıkıntılı günlerden geçerken, sanıyorum ki partinin önde gelen bazı isimleri, bunları hiç umursamıyor.

Genel Başkan Meral Akşener’in her yerde kendi adaylarımızla gireceğiz demesiyle birlikte, partinin Kocaeli Büyükşehir Belediye Adayı kim olacak sorusu daha da kıymet kazandı.

Bildiğiniz gibi, Zekeriya Özak aday adaylık başvurusunu yaptı.

Yazının Devamı

Kocaeli’deki yürüyüş Özgür Özel’e örnek olsun

Şunu ifade etmem gerekiyor. CHP üst yönetiminin, kimseye kızma hakkı yok. Çünkü kendi siyasi ihtirasları, hem vatandaşın hassasiyetleri üzerinde bir tepki oluşturuyor, hem de arkalarındaki örgütleri zora sokuyor.

Benim CHP’li çok sayıda yakınım, eşim, dostum, tanıdığım, arkadaşım var. Ve hepsini tenzih ederek, ortaya koyduğum siyasi bağlamdan ayrı tutarak, kelimelerimi özenle seçerek fikrimi anlatmaya çalışacağım. Çünkü anlatmaya çalıştığım şeyin sorumlusu tamamen CHP’nin politika yapıcılarıdır. Milletvekilleri, örgütler ortaya konan politikaları öyle veya böyle takip etmek, sahip çıkmak zorundadır. Gerektiğinde atak, gerektiğinde defans.

CHP Genel Merkezinin (DEM Partisinin de seçmenlerini tenzih ederek söylüyorum) DEM’in teröre karşı mesafesiz, hatta kucaklayan, Türk milletini alenen tehdit eden politikasından dolayı, CHP üst yönetiminin de bunları hiç umursamaması, on binlerce vatansever CHP’nin sırtında devasa bir kambura dönüştü.

Yazının Devamı

Muhteşemdi, ders diye okutulması gereken bir adam: Cihat Yaycı

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, Cumartesi günü muhteşem bir programa imza attı.

Mavi Vatan Doktrinini oluşturan, Türkiye’nin Libya ile yaptığı, Avrupa ve Amerika’yı çok rahatsız eden anlaşmanın metnini yazan Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Kocaeli Ticaret Odasındaki programda sevenleriyle buluştu.

Cihat Yaycı, benim uzun zamandan bu yana sosyal medyadan takip ettiğim, saygı duyduğum, fikirleri siyasi bağlamdan uzak, gerçeklikler üzerine kurulu olan bir isim.

Yazının Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli Teşkilatını şok etmiş

Bakmayın başlığın çarpıcılığına, arada reyting de lazım… Bu şok, kötü bir şok değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam 1 saati aşkın bir süre boyunca Kocaeli teşkilatıyla bir aradaydı.

2019 yerel seçimlerinde bu formatta bir toplantı yapılmamıştı. Kimi AK Partili çevreler, “Demek ki Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimlerle ilgili sorun görüyor” diye bu toplantıyı yorumlasa da, edindiğim izlenimler hiç de öyle değil.

Yazının Devamı

Kocaeli’nin en önemli isimlerinden biri

Geçtiğimiz pazartesi günü Kent Meydanı programında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü ve HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’ı konuk ettim.

Malum böyle yayınlar, yeterince ilgiyi görmez.

Savunma sanayiinde misal, bir ürün ortaya koyulduğu zaman göğsümüz kabarır, helal olsun der geçeriz. Ama o ürünün arkasındaki mücadeleyi, harcanılan binlerce saatlik mesaiyi, o göz önünde olmayan kahramanları yeterince konuşmayız. Değer vermeyiz.

Yazının Devamı

1 saatini Gazze için ayırır mısın?

Önceden İsrail’i bir terör devleti, bir terör örgütü olarak tanımlıyordum. Fakat yaşadığımız günler bize şunu gösterdi ki; İsrail’i tanımlamak için ‘terör’ kelimesi yetersiz kalıyor.

Bugün İsrail dediğiniz zaman, bebekleri öldürüyorlar. Kadınları öldürüyorlar. Hastane vuruyorlar, okul vuruyorlar.

İsrailli asker görünümlü teröristler, içinde hasta bulunan ambulansı durduruyor ve şoförü tutuklayabiliyor.

Yazının Devamı

Tezcan Galvaniz Tımarhanesi 2

Bende bu kentte hizmet veren, kentin katma değerini yükselten, yüzlerce işçiye ekmek kapısı olan bir fabrikayla ilgili ‘tımarhane’ yakıştırmasını yapmayı istemezdim.

Fakat Tezcan Galvaniz Fabrikasında yaşananlar, bir tımarhaneden farksız.

Hatırlarsınız, burada toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Tezcan Galvaniz’in patronu Sadettin Tezcan, kaybedeceğini bile bile sendikayı mahkemeye vermiş, sırf işçilere kötülük olsun diye bilerek ve isteyerek toplu iş sözleşme sürecini uzatmış ve sırtından milyonları cebine indirdiği işçilerine zulmetmişti.

Yazının Devamı

Sancaklı’nın meydan okuması ve siyasi yansımaları

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’yı biraz tanıdıysam, bence Kocaeli’de MHP’ye bir belediye verilmesi konusunda büyük ölçüde bir aşama kaydedildi.

Çünkü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, otoriter bir lider. Teşkilatta kavgayı, çatlak sesi sevmez. Direkt aksiyon alır.

Hata yapanı gerekiyorsa bıçak gibi keser.

Yazının Devamı

Çöküş

Sanat camiası, ahlaki olarak ruhunu teslim etmiş durumdadır. Bunu defalarca tecrübe ettik. Fakat Gazze hikayesi bir kez daha bu gerçeği çok şiddetli bir şekilde yüzümüze çarptı.

49. Altın Kelebek ödüllerinin sunucusu Cem Davran’ın Gazze ile ilgili yaptığı bir konuşma vardı. Davran, ortamın verdiği kasvet ve hegemonyadan kaynaklı olacak ki; Terör Örgütü İsrail’in adını anmadan, Gazze’deki vahşete vurgu yaptı.

Gazze’de çocukların vahşice öldürüldüğünü anlatan Cem Davran, oldukça naif kelimelerle konuşmasını tamamladı. Sonunda da şöyle dedi; Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsin.

Yazının Devamı

Emre Andız ve İzmit

Kocaeli’deki CHP siyasetinde son yılların en etkili isimlerinden biri kuşkusuz Emre Andız.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yapmadan önce, ilçede de başkanlık yaptı. Partili gençler onu, görevdeyken de görevden ayrıldıktan sonra da hiç yalnız bırakmadı.

Çünkü harbi bir siyasetçi. İnsanları etkilemek için ekstra bir çaba içine girmiyor. Ama derler ya, ‘şeytan tüyü var’ diye. Emre Andız’daki de öyle bir şey.

Yazının Devamı

Kocaeli’deki ‘işbirliğini’ üç ilçe belirler

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, dün akşam Nokta TV’de sunduğum Kent Meydanı programında konuğumdu.

Yaklaşık 1,5 saat süren programda İl Başkanı Bülent Sarı, manşet olacak çok cümle verdi.

Bazılarını kısa kısa sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yazının Devamı

İlk üç sıradaki belediye başkanı

AK Parti’de belediye başkan aday adaylığı başvuru süresi sona erdi.

Tabi bugünler, herkesin her şeyi konuştuğu bir dönem.

Hiçbir belediye başkanının yeri ne garanti ne de değil.

Yazının Devamı

Bagajını taşıtmak istiyor

Öncelikle bir bilgilendirmeyle başlamak istiyorum. Biliyorsunuz, İyi Parti Gebze Belediye Başkan adayı olarak Sadık Güvenç gösterildi. Güvenç’i destekleyen isimlerden biri Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’dı.

Yine İyi Parti İl Başkanı İl Başkanı Nusret Acur’un de içinde bulunduğu Rotasızlar grubunun üyesi Özhan Öztürk de Gebze’yi istiyordu. Fakat Nusret Acur, Gebze’de Özhan Öztürk için çalışmadı. Sadık Güvenç için Lütfü Türkkan çok bastırdı, doğru. Ama Güvenç ismi üzerinde bir fikir birliği varmış. Bunu belirteyim.

Gebze meselesi kapandı gitti, asıl kriz Körfez’de.

Yazının Devamı

1 yaşındayız. Zirveye yürüyoruz!

Bugün Nokta Gazetesi'nin yayına başlamasının üzerinden tam 365 gün geçti. Yani bugün Kocaeli’nin medya sektörüne yeni bir soluk getiren Nokta Medya çatısı altındaki Nokta Gazetesinin birinci yaş günü.

Daha evvelde de bahsetmiştim. Nokta Gazetesi yarışa son derece dezavantajlı başladı.

Geçmiş hataları uzun uzadıya anlatmak istemiyorum fakat hakikaten 8 ayımızı çöpe atan bir internet alt yapımız vardı. Haziran ayının başında ilk olarak bu meseleyi çözmek için harekete geçtik.

Yazının Devamı

Kocaeli’deki ilçe belediyelerinde büyük değişim beklentisi

Siyasette 24 saat dahi çok uzun bir süre, bunun bilincindeyim.

Fakat yine de size siyasette bugünün düşüncesiyle ilgili bir fotoğraf çizmek istiyorum.

Kocaeli’deki ilçe belediyelerinde bugün itibarı ile çok büyük bir değişim beklentisi var.

Yazının Devamı

İsrail ne yaptı? Filistin ne yaptı?

Tarihler 9 Nisan 1948’i gösteriyordu. İsrail Terör Örgütünün silahlı çeteleri Filistinlilerin yaşadığı Deir Yassin Köyünü bastı. Katliam yaptı, 254 kişiyi şehit etti.

Sürgün edilen Filistinli bir çocuk, korkuyla annesinin bacağına yapıştı.

1953 yılıydı. Ateşi ve azabı bol olsun, baş köpek Ariel Şaron’un liderliğindeki köpekler, Kibya Köyünde kadın, çocuk demeden 67 kişiyi şehit etti.

Yazının Devamı