Furkan Çalışkan

Furkan Çalışkan

Doğan değil Batan Aydal!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Fatih Erbakan’ın söylemlerini mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum.

Ülkeyle ilgili hassasiyetlerini, Filistin’e bakışını, boykot çağrılarını ve anti Siyonist söylemlerini oldukça beğeniyorum.

Bilhassa boykot meselesini Hindistan ve Hindistan Bağımsızlık Hareketi’nin siyasi ve ruhani lideri Mohandas Gandi üzerinden anlatması, insanların kafasında şimşek çaktıracak cinstendi.

Yazının Devamı

CHP Kurultayı

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı gerçekten tarihe geçecek cinstendi. Öncelikle bizden başlayayım. Cumartesi günü yani genel başkanın belirleneceği gün, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Nokta TV’de canlı yayın konuğumuzdu. Sevgili moderatörümüz Ebru Şimşek ile birlikte 13:30’da başladığımız yayın, 14:40 gibi bir saatte tamamlandı. Sayın Aksakal’ı uğurladıktan sonra bazı haberlerle ilgilenmem gerekti. İşleri hızlıca toparlayıp saat 17:00 gibi muhabirimiz Serhat Güneş ile birlikte Ankara’ya doğru yola çıktık. 21:30 gibi salondaydık. Yani tam cafcaflı saatler. Hakikaten heyecan verici bir ortam vardı.

RAHAT GÖZÜKÜYORLARDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kürsü konuşmasında oldukça rahat gözüküyordu. Kurultay alanında CHP İl Başkanı Bülent Sarı, milletvekilleri Harun Yıldızlı, Muhip Kanko ve Nail Çiler’i gördüm. İlk etapta onlar da rahattı. “Bu iş bitmiş sanırım” diye geçirdim içimden. Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan.

Yazının Devamı

MHP İl Başkanından alayına rest

Gündemin sıcak konusuydu. Trendyol 1. Lig’de yoluna devam eden Kocaelispor, Gençlerbirliği beraberliğin ardından yeniden bir çıkış arıyor. Rakip ise Göztepe, maç yarın deplasmanda.

Fakat maç öncesinde İzmir İl Güvenlik Kurulu, Göztepe-Kocaelispor karşılaşması için bir deplasman yasağı kararı aldı.

Ne olduysa, bu hadiseden sonra meydana geldi. CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı ilk açıklamayı yaptı. Bir diğer CHP’li vekil Muhip Kanko konuyu meclis gündeminde dile getirdi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de İzmir Valisi Süleyman Elban’a faks çekti.

Yazının Devamı

İslam Ülkeleri söylemini reddediyorum!

Gazze’de 7 Ekim tarihinden bu yana 9.500’ün üzerinde insan, sözde devlet görünümlü, Siyonist terör örgütü İsrail tarafından şehit edildi.

Gazze’ye 7 Ekim’den bugüne dek 19.000 (19 BİN TON) bomba atıldı. Ki bu Hiroşima’ya, Nagazaki’ye atılan bomba tonajının da üzerinde.

Hastaneler vuruluyor, okullar vuruluyor, toplama kampı vuruluyor. Hamas’ın arslanlarına karşı kara harekatı denemelerinde hezimete uğrayan yüreksiz terör örgütü İsrail, mağlup edildikçe sivilleri katlediyor.

Yazının Devamı

Dünyanın yükü sırtında

Gazze’de yaşanan insanlık dramı fena halde canımı sıkıyor. Aklımı orada yaşananlardan sıyıramıyorum. Gözüm sürekli Twitter’da, Telegram gruplarında.

Kendi kendime doluyor, taşıyorum. Üzerime düşen bir sorumluluk var. Zulmü duyurmak. Elimden geldiğince zulmü duyurmaya gayret ediyorum. Gösterdiğim çaba ne beni tatmin ediyor, ne de bir sonuca vardığımı düşünüyorum. Ama mermeri delen su damlası misalı, ateşe su taşıyan karınca misali, devam. Elimizden geldiğince, ümitsizliğe kapılmadan, inandığımız istikamette, samimiyetle devam.

İşim icabı farklı birçok konuyla ilgilensem de, muazzam bir isteksizlik var içimde.

Yazının Devamı

Gölcük’e 100 Milyonluk piyango!

Bakmayın piyango dediğime, alakası bile yok. Biraz dikkat çeksin istedim.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer dün Kavaklı Sahilinde bir basın toplantısı düzenledi. Bu toplantı Gölcük ve belediye için oldukça önem arz ediyordu.

Çünkü Başkan Sezer, yaptığı doğru hamlelerle bugün satıyorum desen 100 Milyon liradan daha fazla tutacak bir arsayı belediye mülkiyetine kazandırdı. Kısaca konuyu özetleyelim.

Yazının Devamı

Bence Büyükşehir’i istiyor

TBMM eski Başkan Vekili, önceki dönem CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, pazartesi akşamı Kent Meydanı programında konuğumuzdu.

Haydar Akar ile yaptığımız canlı yayından çok önemli notlar çıktı.

Örneğin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan adayı Özgür Özel’in ekipleri tarafından Haydar Akar’a Parti Meclisi üyeliği teklif edilmiş. Ancak Akar, Ankara siyasetine nokta koyduğunu ifade ederek her iki teklifi de nazikçe geri çevirmiş.

Yazının Devamı

İzmit’te adaylık Hürriyet’e kalır

Bir belediye başkanının başarılı olup olmadığını, algı değil, söylem değil, dedikodu değil, sandık belirler.

Bu sebeple kendine hem yeni bir hikaye yazmak isteyen, hem de olası bir başarısızlıktan da kazançlı çıkmak isteyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in, yeniden CHP’nin İzmit adayı olacağını düşünüyorum.

Anlatalım…

Yazının Devamı

İzmitli muhtarlar tepkili

İş adamı Yalçın Eldoğan, İyi Parti’den İzmit Belediye Başkan adayı olmak istiyor. Çalışıyor, para harcıyor. AK Parti’ye yaptığı ziyaretten anladığım kadarıyla da, biraz da Muharrem Tutuş’un stilini örnek alıyor.

Projeler hazırlıyor, vaatler veriyor. Seçim hattını ısındırıyor.

Dün ise Yalçın Eldoğan, 19 Ekim Dünya Muhtarlar Günü nedeniyle İzmitli muhtarlara bir yemek verdi.

Yazının Devamı

“Biz sendelersek Kudüs düşer”

Kocaeli tarihi bir güne daha şahitlik etti. Kentimizdeki 250’den fazla STK, oda ve sendikanın desteğiyle beraber Büyük Filistin Yürüyüşü gerçekleştirildi. Cuma namazı sonrasında Fevziye Camii önünde buluşan binler, Anıtpark’a kadar yürüdü.

Ben de o alandaydım. Hatta Demokrasi Bulvarında hakim bir noktadan fotoğraf çekiyordum. Herhalde kalabalığın yanımdan tamamen geçmesi 15 dakika sürdü.

Yürüyüş boyunca bulunduğum nokta itibarı ile şunu söyleyebilirim, yürüyüşe katılan insan sayısı 10 bini geçmemiştir.

Yazının Devamı

İttifak anketi!

İzmit için çok, çok ilginç bir anket gerçekleştiriliyor. İsim konusunda tam emin değilim ancak anketi yapan firmanın Marmara Araştırma olduğu söyleniyor.

Peki bu anket ittifak için neden bomba bir anket? Anlatalım.

Bildiğimiz kadarıyla Millet İttifakı dağıldı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener dahil önde gelen İyi Partililer, kendi adaylarıyla yerel seçime gireceklerini açıklamıştı.

Yazının Devamı

İki ilçe iki kriz

İyi Parti Kocaeli İl Teşkilatlarını şimdilik bekleyen iki kriz var. Bunların ilki Körfez diğeri de Gebze ilçesinde yaşanacak, hatta yaşanıyor.

Körfez’den başlayalım dilerseniz.

Azmi Cihat Hatipoğlu, iki hafta önce MHP’den istifa etti. 2019 yerel seçimleri öncesinde Hatipoğlu, MHP’nin Körfez adayı olarak lanse edilmişti. Ancak Cumhur İttifakı Kocaeli’de tüm adaylarını AK Partili isimlerden seçince, Hatipoğlu aday olamadı.

Yazının Devamı

Uyan genç! Özenme bu namussuzlara

Uyan genç, uyan.

Yıllardır medeniyet kisvesi altında sana Amerika ve Avrupa’yı şirin, çağdaş ve ilerici olarak gösterdiler.

Sana yıllardır Avrupa’yı örnek gösterdiler. Almanya, Fransa, İngiltere bak ne kadar ilerideler dediler.

Yazının Devamı

Allah’a şükür başardık. Daha da iyi olacağız

Nokta Medya çatısı altında ilk dönemlerde açıkçası zor günler geçirdik. Çünkü burada başta yazılım ekibi olmak üzere kendini dev aynasında gören, her işi kendi bildiğini zanneden isimlerle çalışıyorduk.

Süreç içerisindeki uyarılarımızı dikkate almadılar, soru işaretlerimize cevap veremediler.

Zamanla yazılım ekibindeki çürük elmaları sepetten attık.

Yazının Devamı

Elbet bir gün genel başkan adayı olacak

CHP Kocaeli eski Milletvekili, ekonomist, Eski Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in oğlu Prof. Dr. Hurşit Güneş. CHP Kocaeli’nin her dönemde en aktif isimlerinden biri olmayı başarıyor.

Hurşit Güneş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de yakın ilişki içinde. Hatırlayacaksınız, iki yıl önce bir yaz ayında Kılıçdaroğlu ve eşini, Kandıra’daki yazlığında ağırlamıştı. Kılıçdaroğlu çifti burada kısa bir tatil yapmıştı. Hurşit Güneş’in aktif siyasetin içindeyken de pasif görevdeyken de daima aktif olmayı başardı. Gerek Twitter hesabındaki popülaritesiyle, gerek medyayı kullanma becerisiyle Hurşit Güneş, her daim akıllarda kalmayı başardı.

Tabi sadece bu da değil. Örgüt içinde de aktif bir rol çizdi.

Yazının Devamı

İhmal etmeyin!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin en önemli organizasyonu kuşkusuz Kitap Fuarı.

13. Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaeli Kongre Merkezindeki alanda devam ediyor.

Ben ilk kez Pazar günü Kitap Fuarını ziyaret ettim.

Yazının Devamı

7 Ekim kulisleri

AK Parti, en hüzünlü büyük kongresine hazırlanıyor. Muhtemel ki, bu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AK Parti Genel Başkanı olarak seçildiği son büyük kongre olacak.

Tabi ki salonda, fotoğrafta ilk etapta hüzün olmayacak. Ancak bu kongre, çok partili hayata geçilmesinin ardından Türkiye siyasi tarihinin en büyük hikayesine imza atmış, en önemli başarıları yakalamış, Türkiye’yi dünya liginin kare aslarından biri haline dönüştürmeyi başaran aklın temsilcisinin, son seçilişi olacak. Bunu siyasetten bağımsız söylüyorum. Son 5 yılın dış basın taramasını yapın, siyasi görüşünüzden ayrı bir şekilde ifade ettiğim bu gerçekle yüzleşirsiniz.

Peki 7 Ekim’de neler olacak, Kocaeli’den kimler sahne alacak? İşte bu çok önemli.

Yazının Devamı

Kimin parasını harcıyorum?

A partisi, B partisi, C partisi, hiç önemli değil.

Belediyelerin, belediyenin iştirak şirketlerinin en önemli gider kalemlerinden biri araç kiralama ihaleleri.

Kamu hizmeti için kullanılan kamyondur, dozerdir, iş makinasıdır… Bunlar işi yürüten araçlar.

Yazının Devamı

Teşkilat Başkanı, İl Başkanını yalanladı

Yeniden Refah Partisinin il divan toplantısı geçtiğimiz cumartesi günü Derince’de gerçekleştirildi.

YRP İl Başkanı Ali Taştan, nezaket noktasında kusurlu bir insan. Cumhur İttifakı ve AK Parti’ye yönelik saygısızca açıklamaları zaten kamuoyunun malumu. Garip garip çıkışlar yaptı, durdu. Hem seçim sürecinde hem de seçimlerin ardından.

Dedim ya, Ali Taştan ilginç bir figür. Yaptıklarını zaten geçtiğimiz yazılarımda dile getirmişti. Şimdi onun en büyük derdi Başiskele ve İzmit ilçe kongrelerini ikinci hatta üçüncü listeler nedeniyle ertelettirmek. Dolayısıyla da il kongresini uzatabildiği kadar uzatmak. Böylece yerel seçimleri bahane ederek, il başkanlığı koltuğunda kalmak istiyor.

Yazının Devamı

CHP il kongresinde neler yaşandı?

CHP Kocaeli İl Örgütü, 30 Eylül Cumartesi günü yine yıllarca unutulmayacak bir kongreye imza attı. Her şey vardı. İhanet, tartışma, son dakika golleri… Kongre gününü değerlendirmeden önce bir detayı da anlatmam gerekiyor.

KÜÇÜKKAYA NEDEN ÇEKİLDİ?

CHP İl Başkan adayı Mehmet Ümit Küçükkaya için, “Seçimin favorisiydi” demek mümkün değildi. Ancak iddialı mıydı? Fazlasıyla.

Yazının Devamı

Vicdanım, insanlığım ve inancım kabul etmiyor!

CHP İzmit Belediye Meclis üyesi, İzmit Belediyesinin eski Başkan Vekili Hakan Tanta’yı İzmit’te tanımayan çok az insan vardır. Cemiyet hayatının, siyaset hayatının önde gelen isimlerinden biridir.

Ailesi Başiskelelidir. Geniş bir sülaledir. Para sıkıntıları da yoktur. Varlıklıdırlar.

Hakan Tanta, Azerbaycan’da eğitim hayatını devam ettirirken o ülkede hamburgerciler zinciri kurmuş, çok büyük paralar kazanmış, tehdit edilmiş ve bile isteye bölgenin mafyatik karakterleri tarafından batırılmıştır.

Yazının Devamı

Kongrede ince mesaj

MHP Kocaeli İl Teşkilatının kongresi dün Süleyman Demirel Kültür Merkezindeydi. Yoğun bir katılım vardı, salon doluydu.

MHP adına Kocaeli’de güçlü bir fotoğraf verildi.

Kongrenin en önemli konuğu ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız’dı.

Yazının Devamı

Siz kaç paralık adamsınız ulan?

Futbolda, basketbolda, voleybolda, okçulukta, güreşte, halterde, teniste… Aklınıza hangi dal gelirse son dönemde sıyrılan bir Türk sporcu olduğunu görüyorsunuz.

Son dönemde futbolda yetiştirdiğimiz en kıymetli değerlerden biri kuşkusuz Kerem Aktürkoğlu.

Beni tanıyanlar bilir. Şehrimin takımı Kocaelispor’la beraber desteklediğim takım Fenerbahçe’dir.

Yazının Devamı

Sezer’in mesajları net. Güveni tam

Kazıklı Kervansaray’da Türk edebiyatının kilometre taşlarından Necip Fazıl Kısakürek’e atfen düzenlenecek Büyük Doğu ve Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu, bu milletin şanlı tarihinde unutulan, daha doğru bir deyişle unutturulmaya çalışılan nice detaylarına dokunacak. 22-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek sempozyuma ne yazık ki il dışında olacağım için katılamayacağım. Ancak sempozyumun ardından muhakkak yayınlanan haberler üzerinden ve yapacağımız fikir alışverişleriyle bir değerlendirme yapmayı istiyorum.

Ben dünkü basın toplantısının siyasi kısmına geçmek istiyorum.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e dün aslında son derece riskli sorular soruldu.

Yazının Devamı