Vasfi Aşçı

Vasfi Aşçı

Karate Federasyonu başkanı olamayacaksınız!

Bu güzel sözü ve bu güzel sözün sahibini ayakta alkışlıyorum.

Evet; sahte hesaplardan bahsediyorsunuz… avukat ve federasyon başkanı olarak, sahte hesaplarla ilgili olarak devletimizin siber suçlarla ilgili birimlerine şikayetçi oldunuz mu?

Ayrıca, sizin ve yönetim kurulunuzun göreve geldiği günden beri aldığı, hukuksuz, yönetmeliklere aykırı, taraflı, fırsatçı aldığınız kararlar ve liyakatsiz kişilere sadece oy uğruna verdiğiniz görevlendirmeler karşısında o eleştirilerini Hakan Alpay olarak yapıyor. Bir tanesine, bile yalan, iftira veya ilave etmiyor ve konuşmaları da değildir.

Yazının Devamı

Derviş ve Necmi hocalarımıza yapılanları kabul etmiyoruz!

Gün, hatta haftalar geçmiyor ki, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı ve yönetimi bir şeyler söylememiş olsun?

Söylüyorlar!

Ne diyelim güzel bir söz var ağzı olan konuşuyor!

Yazının Devamı

Değişim ve gelişim şart

Yeni dönemde gergin ortam olmaz umarım ve adaletin olduğu, DO mücadelesinin olduğu bir dönem olur inşallah. Bu gerginlikten herkes yoruldu çünkü. Onun için değişim, gelişim, yenilik diyoruz.

Seçime giren adaylar herhalde Türk Karatesinin halini görüp nasıl tedavi edeceklerini ve acil tedaviye ihtiyaç olduğunu bildikleri için bu dönem çoklu adaylarla seçime gidilecek görünüyor.

Duraklama, gerileme ve kargaşalı bu dönem devam etmemesi için çok önceden beri söylediğimiz bir şey var, yeni bir yönetim ve seçimin en güçlü Başkan adayı Ercüment Taşdemir liderliğinde değişim, gelişim, yenilik çatısı altında istişareli yönetim için fırsat olmalı.

Yazının Devamı

Mehmet Delioğlu'nun ardından

Karate camiamızın çınarlarından ve Yalova ilimizin kıymetli değerlerinden biri olan sevgili Mehmet Delioğlu hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Kaybettiğimiz bu koca çınarı rahmetle anıyor, ailelerine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Yıllarca spor hayatının içerisinde sporcu, antrenör, hakem ve il temsilciliği görevlerinde bulunan Mehmet Delioğlu, tedavi süresindeki rahatsızlık neticesinde ebediyete irtihal etmesi hepimizi derinden üzdü.

Yazının Devamı

Bakanlıktan arıyorum!

Türkiye Karate Federasyonu bürosundan olmayan bazı şahısların kulüpleri arayarak yönetim kurulu karar defterinin son üç kararını istedikleri ya da kulübün aktif olmadığını belirterek oy hakkınızın bulunmadığı şeklinde aramalar yapıldığı duyumunu almaktayız.

Yönetim kurulu kararı istemelerinin amacı delegelerin kulübe üye yapılıp yapılmadığını tespiti ve hedefine yöneliktir.

Kötü niyetli bu aramalara itibar edilmemesi ve hiçbir şekilde kulüp ile ilgili bilgi ve belge paylaşımı yapılmaması gerekmektedir.

Yazının Devamı

Bir garip İSTİFA edememe!

Kişinin veya kişilerin herhangi bir görevden isteyerek ayrılmasına istifa etmek diyebiliriz. Fakat onurlu bir istifa sıradan bir istifa eyleminden daha ahlakidir.

Maalesef Türkiye Karate Federasyonu bu son dönemde istifa zincirini tarihinde görmemiştir.

Onurlu bir istifa, kişinin kurumuna ve diğer arkadaşlarına saygı duyarak, dürüstlükle yapılan, kişide bir duruşu, karakteri yansıtan eylem olarak nitelendirilir.

Yazının Devamı

Hayaller ve gerçekler!

Türkiye Karate Federasyonu, 22 Ekim 2024’te yapılacak olan 6. Olağan Seçimli Genel Kurulu ve 8. Mali Genel Kuruluna Delege gönderecek kulüplerin tespiti için noter huzurundaki kura çekimi tamamlandı.

Kura seçimleri sonrası sosyal medyada dolaşan delege sayıları; her adayın kendi penceresinden, gönlünden, aklından geçen aslında olmasını istediği hayali olan delege sayılarıdır.

Her insanın olduğu gibi, her antrenör arkadaşın beklentileri, talepleri, hayalleri ve nefisleri vardır. Bu kadar emin konuşmak, bu iş bitti demek sadece ve sadece senaryodur.

Yazının Devamı

Kâmil Üci Spor Kulübü büyük iş başardı

Macaristan’da düzenlenen 14. World Shotokan Avrupa Karate Şampiyonasında Türkiye adına katılan Kâmil Üci Spor Kulübü Avrupa şampiyonu olarak göğsümüzü kabarttı. Benim de yakından tanıdığım ağabey-kardeş gibi olduğumuz, arzulu, kazanma odaklı, spora bolca yatırımlar yapan, Türk sporuna yetenekli sporcular kazandıran başarılı antrenör Kamil Üci hocamız bu başarının mimarıdır.

TARİHİ BAŞARI

Macaristan’ın Tata şehrinde düzenlenen 14. World Shotokan Karate Şampiyonasında Türkiye adına yarışan Kâmil Üci Spor Kulübü sporcuları 5 altın, 7 gümüş, 7 bronz madalya ve 4 de kupa kazanarak tarihi bir başarıya daha imza attı. 17 ülkeden katılan 839 karatecinin kıyasıya yarıştığı 14. World Shotokan Karate Şampiyonasına da Macaristan birinci, Türkiye ikinci, Azerbaycan üçüncü, Romanya dördüncü, Bulgaristan beşinci, Moldova da altıncı sırada tamamladı.

Yazının Devamı

Gün, birlik olma günüdür!

Türkiye Karate Federasyonu, 22 Ekim 2024’te yapılacak olan 6. Olağan Seçimli Genel Kurulu ve 8. Mali Genel Kuruluna delege gönderecek kulüplerin tespiti için noter huzurundaki kura çekimi 9 Eylül’de Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığı binasında sağlıklı bir şekilde tamamlandı. Türk sporuna, Türk Karatesine hayırlı olmasını diliyorum.

UMUT IŞIĞI

Öncelikle şu hususu bildirmek isterim ki kuralar, mevcut yönetim dışındaki adaylar açısından yüzlerdeki tebessümlerden anlaşılıyor ki, son derece olumlu sonuçlanmıştır. Türk karatesi adına umut ışığının yakıldığı bugünden sonra hep birlikte Türk karatesi için yeni bir dönemin eşiğinde olunduğu yüzlerdeki tebessümden anlaşılmaktadır.

Yazının Devamı

Biz de gemileri karadan yürütürüz!

Türkiye Karate Federasyonu’nun 6. Olağan Genel Kurulu ve 8. Mali Genel Kurul’u delege belirlemesi için 2022- 2023 yıllarında yapılan Türkiye kulüpler takım şampiyonalarına üst üste katılan spor kulüplerimiz arasından 09.09.2024 tarihinde yani bugün (Pazartesi) Ankara’da kura çekimi yapılacak. Kura ile belirlenmesi gereken diğer grup genel kurul delegelerinin de kura çekimi aynı gün, aynı yer ve aynı saatte gerçekleşecektir.

MUHALİF GÖRÜLMÜŞ

Ana statü gereği 2022-2023 yıllarında yapılmış olan Türkiye kulüpler takım karate şampiyonasına katılmış ve halen faaliyetini sürdürmekte olan tüm kulüpler, delege listesine dahil edilmek zorundadır. Bu durumda olan ve mevcut federasyon yönetimine muhalif olarak görüldüğü için ilk aşamada listeye dahil edilmeyen 45 kulübü itirazları sonucu eklemek zorunda kalmışlardır.

Yazının Devamı

Ümidini ve cesaretini kaybetme!

Doğru hedef belirleyenler ve doğru kişilerle yola çıkanlar yola çıktıkları anda yarı yarıya hedeflerine ulaşmış demektir.

Buradan anlıyoruz ki en önemli şey insanın ulaşmak istediği hedefi çok iyi seçmesi gerekmektedir.

Hedefleri olan insanların önemli özellikleri vardır.

Yazının Devamı

Seçimler öncesi NELER OLUYOR?

Türkiye Karate Federasyonu web sayfasında ve Federasyon Genel Koordinatörü Sayın Erkan Taşbaşı’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama üzerine Türkiye Karate Federasyonu’nun 6. Olağan Genel Kurulu ve 8. Mali Genel Kurulu delege belirlemesi için 2022-2023 yıllarında yapılan Türkiye Kulüpler Takım Şampiyonalarına üst üste katılan spor kulüplerimiz arasından9 Eylül tarihinde Ankara’daki kura çekimine girecek 390 kulübün listesi yayınlandı.

45 KULÜP!

Söz konusu şampiyonalara katıldığı halde 26-04-2022 tarihinde yürürlüğe giren 7405 sayılı kulüpleri ve spor federasyonları kanununa ve de 08-07-2022 tarihinde yürürlüğe giren spor kulüpleri ve spor anonim şirketleri tescil yönetmeliğine aykırılığı tespit edilen 45 Spor kulübü 18-08-2024 tarihli Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün görüşüyle kura listesinde yer alamamıştır. Güya federasyon başkanını da açıkça destekleyen kulüplerin de yer aldığı bu 45 kulübün belirlenmesindeki tek kriter yukarıda belirtilen kanun ve yönetmelikmiş.

Yazının Devamı

İşte Cenk Hilmi Kılıç’ın projeleri!

İLGİ DÜZEYİ İYİYDİ

“Karate için geleceğiz” sloganı ile yola çıkan, cesur spor kulübü yöneticisi ve antrenör Cenk Hilmi Kılıç, karate federasyonu başkanlığı için adaylığının nedenlerini de açıkladı. Düzenlenen toplantıya karate camiasından çok sayıda sporcu, kulüp yöneticisi ve antrenör katıldı.

HEDEFLERİNİ AKTARDI

Yazının Devamı

Karate hakemliğinde eğitimli olmanın önemi-1

Karate, bir spor olmanın ötesinde, disiplin, saygı ve kendini geliştirme gibi değerleri bünyesinde barındıran bir yaşam tarzıdır. Bu sporun adaletli bir şekilde icra edilmesi, doğru kararlar verilmesi ve sporcunun gelişimine katkı sağlanması noktasında en kritik rolü hakemler üstlenir. Ancak, hakemlerden en üst düzeyde performans beklemek, onların bu göreve ne kadar hazırlandığı ve eğitim aldığı ile doğrudan ilişkilidir. Hakemlerden %100 performans beklerken, onlara yeterli eğitimi vermemek hem sporun ruhuna hem de adaletin tesisine zarar verebilir.

HAKEMLİĞİN ÖNEMİ VE ROLÜ

Karate müsabakalarında hakemler, yalnızca kuralları uygulamakla kalmaz, aynı zamanda sporcuların doğru teknikleri sergilemesine ve fair play çerçevesinde mücadele etmelerine rehberlik eder. Hakemler, maçın seyrini belirleyebilir, sporcunun kariyerine yön verebilir ve seyircinin müsabakaya olan bakış açısını şekillendirebilir. Bu nedenle, bir hakemin verdiği kararlar, sadece o anki maç üzerinde değil, uzun vadede sporcuların ve izleyicilerin spora olan güveni üzerinde de etkili olabilir.

Yazının Devamı

Başarısızlıkları neden çabuk unuturuz!!!

2024 Paris olimpiyatları biteli çok uzun bir zaman olmadı. Fakat ÜLKE olarak 40 yıl geriye döndük.

Yani 40 yıl önce de 1984 Los Angeles Olimpiyatları’nda altın madalya kazanamamış, boks ve güreşte 3 madalya ile yurda dönmüştük.

Türk sporunun son 40 yılına baktığımızda spor alt yapısında, performans sporunda, başarılı sporcu, antrenör ve kulüpleri ödüllendirmede, tesisleşmede, eğitimde, planlamada, iletişimde, bilgiye erişimde çok çok önemli kazanımlar elde edildi.

Yazının Devamı

Sivas’taki karate şampiyonasında Hazım hoca farkı!

Sivas şehrimiz çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. 15-18 Ağustos tarihlerinde 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’nda düzenlenen Türkiye Ümit, Genç, U-21 Karate Şampiyonası 58 il, 356 kulüp, 854 kadın 871 erkek ve toplamda 1725 sporcu katılımıyla, kata-kumite final müsabakaları ve madalya takdimleriyle son buldu.

İlk kez 8 tatamide yapılan bir Ümit-Genç-U21 Türkiye şampiyonası tüm katılımcılar mükemmel organizasyon memnuniyetiyle Sivas’tan ayrıldılar.

Youth League gibi her gün aynı yaş gurubunun (Perşembe U21-Cuma Gençler-Cumartesi Ümitler) yapıldığı bir organizasyon oldu.

Yazının Devamı

Haksızlıkların karşısındayız

Mevcut Karate Federasyon Başkanımızın Sivas’ta düzenleyeceği yemek daveti paylaşımının sadece “Organizasyon Kurulu ile Antrenör ve Hakemlerin” iletişimi için kullanılan WhatsApp gurubunda yayınlanmasının adil olmadığı konusunda yapılan girişimler oldukça ses getirdi.

Diğer adayların bu haksız rekabet ortamına karşılıksız kalamayıp haklı isyanından sonra "Mecburen" program davetlerinin paylaşılmasının ardından organizasyon sayfası ve WhatsApp iletişim gurubu adeta seçim koordine merkezine dönüştüğünü gözlemlemekteyim.

Maalesef ki itirazlar ve tepkiler üzerine diğer başkan aday adaylarının da yemek davetleri iletişim guruplarında paylaşılmaya başlanması tepkileri bir nebze azalttı.

Yazının Devamı

Gözlerini neye dikmişler!

Türkiye Ümit, Genç, U-21 Karate Şampiyonası ve milli takım seçmeleri, Sivas 4 Eylül Taha Akgül Spor salonunda başladı.

8 tatamide 106 hakem, 46 organizasyon hakemi ile devam edecek olan müsabakalar, 18 Ağustos Pazar günü İşitme Engelliler Milli Takım seçmeleri ile tamamlanacak.

Türkiye Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası için karate camiamızın büyük bir bölümü Sivas’ta bir araya geldi.

Yazının Devamı

İlahi adalet!

Olimpiyatlar bitti…

Sosyal medyada spor bakanlığını ve spor genel müdürlüğünü eleştiren yazılara denk geldim.

Bunların hangisi doğru değil diye düşünmeden kendimi alamıyorum.

Yazının Devamı

Teşekkürler Yusuf Dikeç

Atıcılıkta partneri Şevval İlayda Tarhan ile birlikte ülkemize gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç’i tüm dünya rahatlığı ile tanıdı.

Dikeç’in olimpiyatlardaki bu tavrı bana göre aynen şöyle idi… "Acele ile menzil alınmaz" Ayrıca hedeflere sabırla ve düşünerek ulaşmanın gerekliliğini de vurguladı değerli sporcumuz.

Aceleci davranmak genellikle istenilen sonuca ulaşmayı zorlaştırır, hatta başarısızlığa yol açabilir.

Yazının Devamı

Paris 2024 kabusu sürüyor!

Berbat bir açılışın ardından Paris 2024 Türkiye için iyi geçmiyor.

Olimpiyat oyunlarının bitmesine sayılı günler kala henüz altın madalya kazanamadık.

Voleybolda Türkiye İtalya'ya 3-0 yenildi ve kadınlarımız finali kaçırdı.

Yazının Devamı

Aradığınız adalete ulaşılamıyor!

20 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye Karate Federasyonu Genel Koordinatörü kendi sosyal medyasında “İşitme Engelliler Milli Takım Seçmesi”nin yapılacağını belirterek ayrıntıların ilerleyen zamanda duyurulacağını yazıyor ve paylaşımı hemen kaldırıyor.

O tarihte Federasyon sitesinde bununla ilgili hiçbir haber, duyuru yok.

Konu ile ilgili tereddütlerimizi dile getirerek “Seçme yapılacaksa bir an önce şartlarının duyurulması, insanların buna her anlamda hazırlanması gerektiğini” yazdık çizdik duyan olmadı sanırım.

Yazının Devamı

Kocaeli Sümerspor Kürek Kulübü’nü hiçbir şey durduramıyor

Türkiye Kürek Federasyonu faaliyet programında yer alan ve 3 Ağustos’ta Rize de yapılan deniz küreği Türkiye Şampiyonası’na Kocaeli Sümer Spor Kürek Kulübü 11 büyük takım, 4 de master sporcusu olmak üzere toplam 15 sporcu ve 3 antrenör ile katıldılar. Toplam 8 tekne sınıfında yapılan yarışmalarda 1X erkekler ve 2X kadınlar tekne sınıflarında Sümerspor rakiplerini geride bırakarak Türkiye şampiyonu oldu.

YILLARDIR SÜREN BAŞARI

1X Erkeklerde Efe Subaşı, 2X Kadınlarda Merve Bayram ve Sinem Ezgi Şarlı ile elde edilen 2 birinciliğin yanı sıra 2X Erkekler, 4X+ Kadınlar ve 4X+ Erkekler tekne sınıflarında da Türkiye 2.si olarak toplam 3 tekne sınıfında da gümüş madalyanın sahibi olan Kocaeli Sümerspor genel toplamda yarışmaların daha önceki yıllarda olduğu gibi en başarılı kulübü olmayı başardı. Yaklaşık 4 aydır İzmit teki faaliyet gösterdiği alandan uzaklaştırılan ve henüz çalışabilecekleri bir alanı ve kayıkhanesi olmayan Kocaeli Sümer Spor Kürek Kulübü, Sakarya Su Sporları Merkezi’nde hazırlıklarını ve çalışmalarını devam ettiriyor.

Yazının Devamı

Uğraştıkları işlere bakın hele!

Geçtiğimiz günlerde “Kocaeli Karate” WhatsApp grubundan il temsilcisi tarafından çıkarıldım. Sebep olarak da çalıştığım basın kuruluşu Nokta Gazetesi’nde yazdığım “Karate” konulu köşe yazılarımı gruba atıyor olmam olarak gösterildi. Uğraştıkları işlere bakın hele!

ELEŞTİRİ DE VAR ÖVGÜ DE

Son olarak 5. Uluslararası Gemlik Karate Şampiyonası ile ilgili yazdığım yazıyı burada paylaşmıştım. Ben uzun yıllardır elimden geldiği kadar önce ilime sonra da camiamın geneline hizmet ettim, etmeye de devam edeceğim. Yazılarımda zaman zaman eleştiri olduğu gibi yeri geldiğinde de camiamız ile ilgili olumlu tespitlerimi dile getiriyorum.

Yazının Devamı