Aklım sırrım ermiyor!

Vasfi Aşçı

Vasfi Aşçı

Tüm Yazıları

Karate Federasyonu Olağan Genel Kurulu başkanlık seçimlerine sayılı günler kala, bildiğiniz üzere aday adayları sayısının önümüzdeki pazartesi günü netleşeceğini ve aday adayı sayısının 2 ya da 3 olabileceği hususu tahminlerimiz doğrultusundadır.

Ebetteki karateci olan tüm arkadaşlar bizim camiamızın insanıdır. Ancak her şeyin bir sonu vardır... Ya birleşecekler ya da en güçlü aday olarak bilinen Ercüment Taşdemir’in yanımızda olup o ekibe güç katacaklar. Hepsinin başımızın üstünde yeri vardır.

Lakin birtakım zorlamalar ile imzalar alınabilir, aday dahi olunabilir. Kulüpleri, tepeden birilerine aratabilirler ama o kulüplerin antrenörlerine dokunmadığınız sürece o oyu alamayacaksınız.

İl müdürlüklerinin bu konuya el attığını ve zorluyor olduğu duyumları almaktayız. Bence bu bir hikâye, kararlar, düşünceler ortada. Siz sadece aratmış olacaksınız, belki de imza verilecek ama sandıkta o oyu alamayacak ve arkanızı dönüp gideceksiniz.

Karateci olup, mevcut başkan ile diyaloğa giren ve konuşan başkan aday adaylarının olduğunu hepimiz biliyoruz.

Herkesin derdinin başkan olmak istediği ortamda bazı başkan adayları da 3-5 oyu ile başkan olma hayalleri ile toplantılar yaptığını, mevcut başkanın aday gösterilmemesi durumunda çoğu fazla olan bir başkan adayının altında birleşmeye çalıştıklarını ama herkesin başkan olmak istemesi sebebi ile bir araya gelemediklerini de biliyoruz.

Bu nasıl bir iş, hiçbir türlü anlam veremiyorum. Yani zaten bu diğer aday adayı olan hocalarımız bu işi yapamıyor diyerek aday oldular. Şimdi bunca olumsuzluklara ortak mı olmak istiyorlar, buna akıl erdirmek de zor. Nasıl bir zihniyet Türkiye karatesini düşünen Türk karatesinin dünyada ve ülkemizde saygınlığının olabilmesi için aday adayı olan hocalarımızı Ercüment başkanın yanında yer almaları en mantıklı ve en akılcı bir davranış olabileceğini kendilerine hatırlatmak isterim.
Kurdukları stratejinin başlarda Ercüment Taşdemir'in ve mevcut Başkan'ın aday olması durumunda Ercüment Taşdemir'i desteklemek olduğunu ancak, Kura ‘da Ercüment Taşdemir ve ekibine ezici üstünlükle oy çıkması hepsini rahatsız etmiştir. Stratejilerini değiştirerek Ercüment Taşdemir'i desteklemek değil ona karşı bir yapı oluşturma taktiğine gitmeye çalışmışlardır.

Bu oyun aday adayı Ömer Habeş hocamızın ve ekibinin Ercüment Taşdemir ekibine katılması ile bozulmuş ve hayalleri suya düşmüştür.

Çoğunluk, arkadaşlarımızın akli teveccühü tesadüf değil inanç eseridir.

Şimdi sormak istiyorum ki, mevcut federasyonun eski ve devam eden yönetim kurulu üyelerinin ve karateci olmayan kişilerin bir araya gelmesi ile bunların desteklediği başkanın seçilmesi halinde eskiden ne farkı kalacaktır.

Hiçbir şey değişmez ki!!!

Hemen şöyle de bir cevap vereyim... Farkı şu olacaktır. Karate yerlerde... Bu sefer en dibini bulacak, salonların birçoğu kapatılacak, dünya karatesinde hiçbir değerimiz olmayacak, bütün her yerde saygınlığımız bitecek. Yani sonuç bu olacaktır. Türkiye Karate Federasyonumuzun üç yıldır enkaz haline dönüşmesini sağlayan bu kişilere verilecek destekle enkaz yine büyüyecek.

Aslında yapılacak en güzel şey IBRA ETMEMEK ve ilelebet kurtulmak olmalı. Yaptıkları yanlarına kalmamış olur. Bundan sonra da liyakatsiz koltuk sevdalıları ortaya çıkmamış olacaktır.

Burada başkanlık için düşünceler hasıl iken, il temsilciliği için de aynı hesaplar başladı. Daha seçim bitmeden bunun çalışması başladı bakalım sonuç ne olacak.

Umuyorum ki yapılan hayaller suya düşecek, Ercüment Taşdemir ile Türk Karatesi yeniden kanacak. Bu seçim hayırlısıyla kazanılacak. Çünkü artık antrenörlerimiz kulüp başkanlarımız, delegelerimiz bilinçli bilgili bireylerdir Şimdiden kongremizin camiamıza hayırlı olmasını diyorum.

Vasfi Aşçı