Karate Federasyonu’nu karateciler YÖNETSİN!

Vasfi Aşçı

Vasfi Aşçı

Tüm Yazıları

22 Ekim 2024 tarihinde yapılacak federasyon Başkanlığı seçimleri karate sporumuzun geleceği için bir referandum olacaktır.

3 yıldır uygulamaları ile Dünya, Avrupa yaşadığımız sıkıntılar ve prestij kaybına neden, hatta kurucusu olduğumuz Balkan Federasyonundan çıkarılma tehlikesi geçirdiğimiz bir süreç yaşandı.

Federasyon Başkanının olumsuz tavrı neredeyse tüm yönetimi istifa ettirdi. Kendine oy vermeyen antrenörleri "ötekileştirdi" hatta milli takım kampından yollayarak skandal bir tutum sergiledi.

Geldiğimiz noktada; tekrar seçilebilmek için her yolu deneyerek bazı siyasi partilerin adını kullanarak il başkanlarına kulüplerimizi ve delegelerimizi etkilemek için arattığı yönündeki duyumlarımız var.

Karate ailemizi ve delegelerimizin iradesine baskı oluşturmak için yapılan bu hareketi elbette kabul etmemekteyiz. Çünkü Karate antrenörlerimizin ve kulüplerimizin oyu kendi kişilik ve iradelerinin kontrolündedir. Bu gibi girişimlere itibar edilmeyecek ve hatta hangi siyasi partinin adı kullanılıyorsa kurumlara bildirilecek.

Karate sporunu yıllarca icra etmiş, 12 yıl süreyle bu camiaya en zor şartlarda hizmet etmiş bir ASBAŞKAN olarak görev yapmış Mustafa Ertekin hocamız geçtiğimiz günlerde şöyle bir çağrısı halen daha hafızalarımızda, “Karateyi artık karateciler yönetsin, kimsenin telkini altında kalmasın” tam da bu çağrı bugün yaşananlara sesleniş.

Mustafa hocama canı gönülden katılıyorum. Çünkü son üç yılda yaşanan olumsuzluklara son vermek karatemizi yeniden başarıya kavuşturmak için kibirden uzak, dünya hakemi, karateye 50 yılını vermiş, bürokrasiyi bilen, Dünya ve Avrupa da söz sahibi, dil bilen mütevazi kişiliği ile öne çıkan Ercüment Taşdemir hocamızın liderliğinde birleşmek Karatemizin geleceği açısından son derece önemlidir.

Sayın Ömer Habeş hocamızın erdemli tavrı gibi diğer delege ve adaylarımızın da Ercüment Taşdemir hocaya destek vermesi daha da artı güç oluşturacaktır. Uğraşımız, çabamız, gayretimiz Türk karatesi içindir. Bu camianın bir ferdi olarak, başarısız ve kötü yönetim anlayışına son vermek için 22 Ekim köprüden önceki son çıkıştır. Karate ailesinin bir mensubu olarak Ercüment Taşdemir hocamızı yürekten destekliyoruz... Bu düşüncelerimi açık yüreklilikle paylaşarak, camiamızın sağduyusu ve takdirine bırakıyorum.

karate Vasfi Aşçı