Vasfi Aşçı

Vasfi Aşçı

İhsan Kaya hocamız bu onuru fazlasıyla hak etti

Spor kültürünün en temel konusu insandır. İnsanı tanımadan, bilmeden, görmeden, çalışmalarını gözlemlemeden, hareketlerini yorumlamadan ona bir eğitim elbisesi biçmek doğru olamayabilir. Spor eğitiminin temelinde, önce insan hareketlerinin incelenmesi yer almalıdır.

DENİZLİ TARİHİNİN EN BÜYÜK ZAFERİ

Yıllar öncesinden spor vesilesiyle tanıdığım, Denizli bölgesi Karate antrenörlerinden İhsan Kaya hocamız geçtiğimiz günlerde Gençlik Spor’da ayın antrenörü seçildi. İhsan hocamız 42 yıldır karateye hizmet etmektedir. Denizli ilinin karate tarihindeki en büyük zaferinin altında onun imzası vardır. Kendisi Uluslararası hakem ve 4.cü kademe 7. DAN Karate antrenörüdür. Yaklaşık 14 yıldır da Gençlik Spor çatısı altında çalışmalarını sürdürmektedir.

Yazının Devamı

Aday hakem kursu ve Ahmet Şan hocamız

Türkiye Karate Federasyonu tarafından 23-24 Mart 2024 tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Rize, Samsun illerinde aday hakem kursu düzenlendi. Ankara'da düzenlenen aday hakem kursu, Mamak Spor Salonu Karate Antrenman Salonu’nda yapıldı. Katılım sağlayan 48 hakem adayı gösterdikleri bilgi, beceri ve performansları ile göz doldurdular. Umuyorum Türk karate hakemliğine yeni bir nefes olacak ve güç katacaklardır.

Tabii ki buradaki kurs hocamız MHK Eski Kurul Başkanı Ahmet Şan hocamızdan da bahsetmeden geçemeyeceğim. Öncelikle 2 günlük enerjisiyle, disipliniyle, otoritesiyle, güler yüzü ve samimiyetiyle, en güncel bilgileri ve deneyimlerini aktaran Ahmet Şan hocamızdan yararlanmaları kendileri için büyük bir şans olmuştur. Tüm kursiyerler faydalı bilgiler alarak kurstan hepsi memnun ayrılmışlardır.

Ben de hakemlik hayatıma Uğur Kobaş hocamızla başlayıp, Ahmet hocamızın bilgi ve tecrübelerinden çok istifade ederek onun bilgi ışığında Uluslararası hakem oldum. Ahmet Şan hocamız yıllarca MHK başkanlığı yapmış, hakemlik kural bilgisi konuda çok çok donanımlı biri. Şu an federasyonda herhangi bir görevi olmamasına rağmen gündemi, yenilikleri ve tüm uygulamaları takip etmek, doğrusu onun için sadece bir merak ve heves olmanın ötesinde sürekli kendini güncellemeye, bir zaruret gibi bakıyor.

Yazının Devamı

Küçük ve Yıldız karatecilerimiz İzmir yolcusu

23-24 Mart 2024 tarihlerinde İzmir’de Okullar Arası Küçükler - Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası düzenlenecek.

İlimizden 2 antrenör, 6’sı kız 5’i de de erkek olmak üzere toplam 11 sporcu şampiyonaya katılım sağlayacak.

Kafilemiz 22 Mart Cuma günü yola çıkacak.

Yazının Devamı

Dekaido Denizli Karate Spor Kulübü

Bir kulübün kuruluşundan sonra olumlu adımlar atarak, büyümeyi, uzun soluklu olmayı ve başarıyı hedefliyor olması, o kulübün imajı ve geleceği açısından oldukça önemlidir. Bu durum ister salon sporu yapan kulüp olsun, isterse futbol kulübü olsun, hiç fark etmez. Her hâlükârda olumlu ve olumsuz kavramlarla anılma durumları ve bunların kulüp imajına etkileri mutlaka ortaya çıkacaktır.

BİRÇOK ZORLUKLARA KATLANDILAR

Karate sporu vesilesiyle tanıdığım MHK kurul üyeliği ve Milli takım antrenörlüğü de yapan, çok başarılı, alçakgönüllü mütevazi uluslararası hakem, İhsan Kaya hocam, bundan 36 yıl önce Denizli’de Dekaido Denizli Karate Spor Kulübü’nü kurdu. Kaya, birçok zorluklara katlanarak, bıkmadan usanmadan bu günlere getirdi ve geçtiğimiz günlerde kuruluşunu kutladılar.

Yazının Devamı

Karate Premier Lig Antalya

Değerli okurlarım…

Dünya Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Karate 1 Premier Lig'in ikinci ayağı Antalya Daima Spor Salonu’nda tamamlandı.

60 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun katılım sağladığı müsabakalarda Türkiye 2 gümüş, 2 bronz toplamda 4 madalyanın sahibi oldu.

Yazının Devamı

Gölge etme başka ihsan istemem!

Geçtiğimiz günlerde Ankara Taha Akgün Spor Salonu’nda düzenlenen Türkiye Karate Şampiyonası’nda, cumartesi günü Türk Karate TV adına spor salonu içinde final müsabakalarını, canlı yayın ve fotoğraf çekimi yaparken karate federasyonu yönetim kurulu üyesi tarafından engellemeye çalışıldım!

Organizasyon kurulu tarafından verilmiş olan saha içi basın kartını, üstüne vazife olmadığı halde keyfi müdahil olarak sorgulayıp, organizasyon kurulunu da sorguya çeken yönetim kurulu üyesinin bu hali, şahit olanlar tarafından dahi kınanmasına sebep olmuştur.

Konuya hassasiyetle yaklaşan ve kayıtsız kalmayan, organizasyon kurulu başkanı Sensei Hazım Özdemir “Organizasyon kurulu başkanı olarak bizzat benim tarafımdan düzenlenerek verilmiştir” diyerek her kim olursa olsun işine müdahale edilmemesi için kararlı ve dik duruşunu sergilemiştir. Buradan kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.

Yazının Devamı

Yeniden merhaba... Bundan böyle NOKTA MEDYA ailesindeyim

Değerli okurlarım…

Basın hayatımda yeni bir sayfa açmamdan dolayı kısa bir aradan sonra yeni bir sayfadan yani Nokta, Nokta Gazetesi sayfalarından sizlere yeniden “Merhaba” diyorum.

Spor hayatımda yirmi yıl futbol kulüp başkanlığı yaptığım süre zaafında, spor haber ve yorumlarımla Kocaeli’nin yerel gazetesinde, spor köşe yazarlığı yaptım.

Yazının Devamı