Yazdı, sildi ama tepkileri engelleyemedi: ‘Ahmet Çakar özür dilesin’

Suudi Arabistan’da oynanması gerekirken iptal edilen Süper Kupa maçı yerinin Şanlıurfa olarak belirlenmesinin ardından Ahmet Çakar’ın yaptığı skandal paylaşıma tepkiler büyüyor.

Yazdı, sildi ama tepkileri engelleyemedi: ‘Ahmet Çakar özür dilesin’

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçının yeri ve tarihini açıkladı. Süper Kupa finali 7 Nisan Pazar günü saat 21.00'de Şanlıurfa 11 Nisan Stadı'nda oynanacak.

TFF’nin açıklamasının ardından ünlü spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın sosyal medyada yaptığı paylaşım skandal etkisi yarattı. Çakar "Ah be Türkiye futbol federasyonu, siz hiç mi akıllanmadınız. Samsun, Ankara ya da İstanbul dururken niye Urfa? Suriye ile problem yaşadığımız , ortadoğunun kazan gibi kaynadığı bu dönemde ya Suriye tarafından provakasyon amaçlı bir füze atılsa neler olabileceğini düşünmediniz mi?" dedi.

Kullanıcılar paylaşıma "Şanlıurfa futbol şehri değil mi? Ahmet Çakar ne demek istiyor?" yorumlarıyla tepki gösterince Çakar tweetini sildi. Çakar’ın paylaşımını silmesine rağmen tepkiler çığ gibi büyüyerek devam ediyor.

Yazdı, sildi ama tepkileri engelleyemedi: ‘Ahmet Çakar özür dilesin’ - Resim : 1

“TWEETİ SİLMEK YETMEZ”

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Çakar'ın Şanlıurfalılardan özür dilemesi gerektiğini söyleyerek, "Ahmet Çakar, ırkçı paylaşımı ve düşüncesinden dolayı Şanlıurfalı hemşerilerimizden acilen özür dilemelidir. Kendisini şiddetle kınıyorum. Tweeti silmek yetmez..." ifadelerini kullandı.

Yazdı, sildi ama tepkileri engelleyemedi: ‘Ahmet Çakar özür dilesin’ - Resim : 2

“AHMET ÇAKAR’I KINIYORUM”

AKP Şanlıurfa Milletvekilleri Av. İbrahim Eyyüpoğlu ve Cevahir Asuman Yazmacı da Çakar'ın sözlerini kınayarak tepki gösterdi. Yazmacı, "Yersiz, haddini bilmez açıklamalar... Eski bir FIFA hakemine yakışmadı. Huzur, dostluk ve kardeşliğin şehri, peygamberler diyarı Şanlıurfa'yı ve Şanlıurfalıları dışlayan açıklamaları nedeniyle Ahmet Çakar'ı kınıyorum. 2 milyon kişinin yaşadığı şehre karşı bölücü, öteleyici yaklaşım kabul edilemez." dedi

Kaynak: HABER MERKEZİ