Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yazıklar olsun KAĞITSPOR! “66-69”

Türkiye Basketbol Ligi’nde kentimizi temsil eden iki takımdan biri olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor konuk ettiği Balıkesir Büyükşehir Belediyespor karşısında son ana kadar taşıdığı maçı 66-69 kaybederek ligden düştü.

Türkiye Basketbol Ligi’nde kentimizi

HAYATİ MAÇ

Türkiye Basketbol Ligi’nin son haftasında en kritik maçına çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti. Kocaeli Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Alper Özgök, Uğur Özen ve Erdoğan Çelebi hakem üçlüsü yönetti. Temsilcimiz Kağıtspor’un ligden düşmesini ya da kalmasını belirleyecek olan karşılaşmada başantrenör Ahmet Murat Yolcu parkeye Payne, Stone, Mert, Eren ve Sertan İbrahim beşiyle çıktı. Play-off için kazanmak isteyen konuk başantrenör Timuçin Meriç ise maça Ümit, Gökhan, Traylor, Wright ve Mustafa Kürşad beşiyle başladı.

DÜŞME-KALMA MAÇI

18 takımın mücadele ettiği ligde 45 puanla son sırada bulunan Kocaeli BŞB Kağıtspor’un ligde kalmasını sağlayacak olan; temsilcimizin galibiyet alması halinde aynı puanda olan ve averajla üst sıralarda bulunan Konyaspor, Pizza Lazza Haremspor ve OGM Ormanspor’un oynayacağı maçlarda mağlubiyet alması oldu. Son haftaya kadar yarıştan kopmayan ve puanları birbirine çok yakın olan takımların kaderini belirleyen 34.hafta karşılaşmasına ilk hücum şansını konuk ekip Balıkesir Büyükşehir Belediyespor elde etti.

OYUNA KÖTÜ BAŞLADI

İki sayılık atışla birlikte kazandığı basket faulle maça 0-3 başlayan Balıkesir ekibine temsilcimiz ilk dakikalarda karşılık vermekte zorlandı. İlk iki dakikada 8-0 geri düşen temsilcimiz ilk sayısını Mert ile kaydetti (2-8). Rakibin baskılı ve hızlı oyununu özellikle pota altında durdurmakta zorlanan Kağıtspor skorda farkın açılmasına da izin vermedi (6-10). Tansiyonun yükseldiği ilk çeyreğin yarısını temsilcimiz 6 sayı geride geçti. Konuk ekibin dış atışlardan ve pota altından sayı ürettiği anlarda Kağıtspor’un topu
potadan geçirmekte zorlanması ilk periyotta makasın 9 sayıya kadar açılmasına neden oldu (11-20).

PAYNE YILDIZLAŞTI

Yaklaşık 2 dakika skorun 13-22’de kaldığı ilk çeyrekte Payne’nin serbest atışı tabelayı değiştirdi. Son bir dakikada Payne ile üst üste iki sayılık atış daha kaydeden temsilcimiz farkı 2 sayıya düşürdü (20-22) ve bir de serbest atış kazandı. Payne’nin yıldızlaştığı saniyelerde son 30 saniyeye 21-22 girildi. Kağıtspor’un toparlandığı ve çok sert savunmayla Balıkesirli oyuncuları potaya yaklaştırmadığı, 9 sayı geriden gelerek oyuna ortak olduğu heyecanlı dakikaların ardından temsilcimiz ilk çeyreği 21-22 tamamladı.

İLK KEZ ÖNE GEÇTİLER

İlk yarıda ikinci periyoda da konuk ekip Balıkesir BŞB sayıyla başladı (21-24). Ardından iki dakika sayı üretilmeyen maçta sessizliği Mete Tekçevik’in turnikesi bozdu (23-24). Kora kor mücadelenin yaşandığı, basketbol severlerin Kağıtspor’u desteklemek için doldurduğu tribünlerin hop oturup hop kalktığı karşılaşmada temsilcimiz ilk kez öne geçme şansını değerlendiremedi ve dönüşünde potasında sayı gördü (23-26). Yaptığı etkili savunmayla rakibine sayı üretme şansı tanımayan, dış atışlarla öne geçmeyi deneyen ancak çemberi geçemeyen Kağıtspor oyunda ilk kez Sertan ile pota altından ürettiği sayıyla öne geçti (27-26).

FAULLER FARKI KAPADI

İlk dört dakikada tabelayı lehine çeviren ve sert savunmasıyla Balıkesir ekibini durdurmayı başaran Kocaeli BŞB Kağıtspor beş dakikanın sonunda ise 31-27 ile farkı 4 sayıya çıkardı. Kenardan oyuna giren oyuncuların da skora katkı verdiği ölüm kalım maçında Kağıtspor üst üste faul yaptı. Konuk ekip serbest atışlardan bulduğu sayılarla farkı bire indirdi (31-30). Bitime 3,5 dakika kala üstünlüğünü kaybeden (31-32) temsilcimiz pozisyonun dönüşünde yeniden öne geçmeyi başardı (34-32).

 

İLK YARI BERABERE BİTTİ

Pota altında zorlanan, dış atış denemelerini bu çeyrekte göstermeyen Balıkesir ekibi yine serbest atışla öne geçti (34-35). Tabelanın iki takım lehine zorlandığı sona iki dakikaya temsilcimiz 36-37 geride girdi. İlk yarının bitimine 90 saniye kala ise Sertan’ın kaydettiği sayıyla skorda 38-38’lik beraberlik sağlandı. Temponun iyice yükseldiği karşılaşmanın son saniyelerinde her iki takım da yaptığı savunmayla rakibine öne geçme şansı tanımadı. Son hücum şansını elinde bulunduran Balıkesir ekibine ise Kağıtspor geçit vermedi. İlk yarı 38-38 berabere sonuçlandı.

ÇOK HEYECANLI BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısında ilk hücum şansını Mavi- Beyazlı temsilcimiz elde etti ancak hücumdan eli boş döndü. Konuk ekibin dönüşünde serbest atıştan kaydettiği bir sayı ile tabelada Balıkesir lehine bozuldu (38-39). Kağıtspor’un sayı üretmekte zorlandığı hücum organizasyonlarında konuk ekip hücumda bir kez daha avantaj elde etti ve skora yansıttı (38-44). Kevin’ın üç sayılık basketiyle farkın açılmasına izin vermeyen Kağıtspor, Payne’nin pota altı, Mert’in dış atışlarını sayıya çeviremeyerek beraberlik fırsatını değerlendiremedi (41-44). Üçüncü çeyreğin ilk yarısı 44-46 geçildi.

SKORBORD İÇİN DURDU

Üçüncü çeyreğin ikinci yarısında ise Balıkesir’e sayı fırsatı vermeyen Kağıtspor’da bir kez daha Stone kendini gösterdi ve zorlu atışta topu çemberden geçirerek beraberlik sayısını kaydetti (46-46). Ardından kazandığı serbest atışı da sayıya çeviren Stone, takımı Kocaeli BŞB Kağıtspor’u öne geçirdi (47-46). Skorbord nedeniyle yaklaşık 2 dakika oyunun durduğu anların ardından yeniden başlayan maçta tabela da uzun süre değişmedi. Rakibin serbest atışları kaçırdığı, hücumdan sayı çıkaramadığı anlarda temsilcimiz de sayı üretemedi. Konuk ekip çeyreğin bitimine 3 dakika kala bir kez daha öne geçti (47-48).

AVANTAJ BALIKESİR’DE

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’un son 1,5 dakika kala skoru 47-54’e taşımasının ardından başantrenör Ahmet Murat Yolcu mola aldı. İlk çeyrekten bu yana ilk kez skorda makasın 7 sayıya kadar açılmasının ardından Kağıtspor mola dönüşü oyuna sayıyla dönmek istedi ancak 2 dış atış denemesi de başarısız oldu. Mete ile iki serbest atışı da sayıya çeviren temsilcimiz farkı 5’e düşürdü (49-54). Maçın üçüncü çeyreğini konuk ekip Balıkesir Büyükşehir Belediyespor 49-55 öne tamamladı. Maçın son on dakikalık bölümüne avantajlı giren konuk ekip son çeyreğe de ilk atağında hücum faul yaparak başladı.

FARKA MÜSAADE ETMEDİ

Maçın 4.periyoduna sayıyla başlayan taraf Mert’in üçlük atışıyla Kocaeli BŞB Kağıtspor oldu (52-55). Ardından yaklaşık 4 dakika boyunca iki takım adına da sayı üretilemedi. Kıran kırana geçen mücadelede hızlı hücum şansı yakalayan Balıkesir ekibi sessizliği sayı orucunu bozduğu gibi bir de basket faul kazanarak sayıya çevirdi (52-58). Payne’nin serbest atıştan kaydettiği iki sayının ardından (54-58) konuk ekip molaya gitti. Kağıtspor, kader maçının son beş dakikasına 4 sayılık farkla girildi. Konuk ekibin hücumdan sayıyla döndüğü saniyelerde Kağıtspor, Sertan’ın üçlüğüyle cevap verdi (57-61).

MÜTHİŞ BİR MAÇ SONU

Müthiş bir mücadelenin yaşandığı son dakikalarda serbest atıştan bir ayı üreyen Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’a bir kez daha Sertan’ın üçlüğü ‘Dur’ dedi (60-62). Son iki dakikaya ise 60-64 girildi. Tansiyonun iyice arttığı, takımların varını yokunu ortaya koyduğu son 120 saniyede tribünlerin desteği de yükseldi. Rakip bir kez daha serbest atıştan bir sayı bulduğunda bu kez karşılığı Mert üçlüğü verdi. Son 30 saniyeye 63-65’lik skorla girildi. Payne’nin 3’lüğü ile tabelada avantaj 66-65 Kağıtspor’a geçti. Taktik savaşlarının yaşandığı son anlarda Balıkesir ekibi 23 saniye kala bir kez daha öne geçti (66-67). Hücum şansını iyi değerlendiren konuk ekip 66-69 galip geldi. Kağıtspor mağlup olduğu maçın ardından TBL’ye veda etti.