18 Mart Salı Gelinim Mutfakta Kaymaklı Kadayıflı Şam Dürümü Tarifi: Şam Dürümü Yapılışı

İzleyicilere her gün menü önerisi sunan Gelinim Mutfakta'da yeni bölüm başladı. 18 Mart Salı günü Kaymaklı Kadayıflı Şam Dürümü yapan gelinler çeyrek altını kapmak için yarıştı. Leziz tarifin püf noktaları belli oldu. Peki, Kaymaklı Kadayıflı Şam Dürümü nasıl yapılır? İşte leziz tarif..

18 Mart Salı Gelinim Mutfakta Kaymaklı Kadayıflı Şam Dürümü Tarifi: Şam Dürümü Yapılışı
GELİNİM MUTFAKTA KAYMAKLI KADAYIFLI ŞAM DÜRÜMÜ NASIL YAPILIR?

Aslı Hünel'in 4 gelin ile 4 kayınvalideye eşlik ettiği Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın ikinci yarışı başladı. 18 Mart Salı günü Kaymaklı Kadayıflı Şam Dürümü yapmak için kolları sıvayan gelinler çeyrek altın için yarışa başladı. Ramazan'ın 18. gününde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Kaymaklı Kadayıflı Şam Dürümü yapmak için püf noktalar sıralandı. Peki, Kaymaklı Kadayıflı Şam Dürümü nasıl yapılır? İşte dillere destan Gelinim Mutfakta Kaymaklı Kadayıflı Şam Dürümü tarifi..

18 Mart Salı Gelinim Mutfakta Kaymaklı Kadayıflı Şam Dürümü Tarifi: Şam Dürümü Yapılışı - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA KAYMAKLI KADAYIFLI ŞAM DÜRÜMÜ TARİFİ

Hamuru İçin:

- 125 gram margarin

- 1 çay bardağı pudra şekeri

- 2 adet yumurta

- 3 yemek kaşığı irmik

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- 3,5 – 4 çay bardağı un

- Bir çay bardağı dövülmüş ceviz

- Bir çay bardağı kavrulmuş tel kadayıf

Şerbeti İçin:

- 3 su bardağı toz şeker

- 4 su bardağı su

- 1 tatlı kaşığı limon suyu

18 Mart Salı Gelinim Mutfakta Kaymaklı Kadayıflı Şam Dürümü Tarifi: Şam Dürümü Yapılışı - Resim : 2

KAYMAKLI KADAYIFLI ŞAM DÜRÜMÜ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Kaymaklı Kadayıflı Şam Dürümü yapmak için önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu karıştırıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştırın.

Unu azar azar eklemeye dikkat edin. Hamurun içine tel kadayıf ve ceviz ekleyin. 4 parçaya bölünmüş ruloları istediğiniz ölçüde dilimleyip borcama dizin. Hazır olan hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp üzerini çatalla çizin. 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkan kaymaklı kadayıflı Şam dürümlerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Herkese afiyetler olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Kaymaklı Kadayıflı Şam Dürümü Gelinim Mutfakta Yemek Tarifi
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız