21 Mart Cuma Gelinim Mutfakta Tarihi Münver Tatlısı Tarifi | Tarihi Münver Tatlısı Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta yarışmasında final anına yakışır lezzet Tarihi Münver Tatlısı için notlar hazırlansın. 21 Mart Cuma günü ekrana gelen yemek yarışmasında günün yıldızı Tarihi Münver Tatlısı için kollar sıvandı. Peki, Tarihi Münver Tatlısı nasıl yapılır? Gelin bu leziz tarife birlikte bakalım..

GELİNİM MUTFAKTA TARİHİ MÜNVER TATLISI TARİFİ
Muhallebisi İçin;
1 litre süt
2 çorba kaşığı un
2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
Vanilya
1 paket kremşanti

Şerbeti İçin;
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Çeyrek limon

Keki İçin:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı galeta
Üzeri İçin;
Ceviz
Fındık
Hindistan cevizi

Tarihi Münver tatlısı için önce muhallebiyi yapın. Vanilya, kremşanti hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilya ekleyin.

Şerbeti için tüm malzemeleri tencerede karıştırıp kaynadıktan sonra limon sıkın. 10 dakika daha kaynatıp soğutun. İçine kremşanti ekleyip güzelce çırpın.

Üzerine streç geçirip dinlendirin. Keki için önce bir kaba şekeri ve yumurtayı alıp çırpın. Tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. En son kabartma tozunu ekleyin.

Tereyağıyla yağlanmış güveçlere karışımı paylaştırın. Ardından fırın tepsisinin içine su doldurup güveçleri yerleştirin. Fırında 180 derecede üzeri kızarana dek pişirin. Dinlendikten sonra sıcak tatlıya soğuk şerbeti güzelce yedirin. Ardından muhallebiyi ekleyip üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin. Afiyetler olsun..
(Kaynak : Nefis Yemek Tarifleri)