7 Nisan Pazartesi Gelinim Mutfakta Tavuklu Revan Pilavı Tarifi! Tavuklu Revan Pilavı Nasıl Yapılır?

7 Nisan Pazartesi günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Tavuklu Revan Pilavı oldu. 4 gelini tezgah başına geçiren Tavuklu Revan Pilavı yapımına dair püf noktalar ekran başındaki izleyiciler tarafından merak edildi. İşte Gelinim Mutfakta Tavuklu Revan Pilavı tarifi..

7 Nisan Pazartesi Gelinim Mutfakta Tavuklu Revan Pilavı Tarifi! Tavuklu Revan Pilavı Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta Tavuklu Revan Pilavı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta izleyicilerinin severek takip ettiği yeni haftaya giriş yapıldı. Aslı Hünel'in 4 gelin ile 4 kayınvalideye eşlik ettiği yemek yarışmasında haftanın ilk günü Tavuklu Revan Pilavı yapıldı. 7 Nisan Pazartesi günü Tavuklu Revan Pilavı yapmak için kolları sıvayan gelinler için puanlama başladı. Peki, Tavuklu Revan Pilavı nasıl yapılır? İşte tadına doyum olmayan Gelinim Mutfakta Tavuklu Revan Pilavı tarifi..

7 Nisan Pazartesi Gelinim Mutfakta Tavuklu Revan Pilavı Tarifi! Tavuklu Revan Pilavı Nasıl Yapılır? - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU REVAN PİLAVI TARİFİ

MALZEMELER

- 3 adet tavuk kalçası

- 1 avuç badem

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 adet soğan

- 1 adet havuç

- 2 su bardağı pirinç

- Yarım su bardağı haşlanmış bezelye

- Tuz

- Karabiber

- 2 su bardağı tavuk suyu

- 1 su bardağı su

- 1 tutam kuru nane

- 1 adet defne yaprağı

Tabanları İçin;

- 8-10 yaprak baklava yufkası

- 50-60 gram tereyağı

7 Nisan Pazartesi Gelinim Mutfakta Tavuklu Revan Pilavı Tarifi! Tavuklu Revan Pilavı Nasıl Yapılır? - Resim : 2

TAVUKLU REVAN PİLAVI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Tavuklu Revan Pilavı için tavukların haşlayıp didikleyin. Kabuksuz bademleri tencereye alıp kavurun. Soğanı ince yemeklik halde doğrayıp ekleyin. Ardından havucu rendeleyin. Bademlerin rengi dönünce içine tereyağı ve zeytinyağı ekleyin.

Yıkanmış pirinçleri ekleyip kavurulunca içine tavukları katın. Bezelye, tuz, karabiber, kuru nane ve defne yaprağını içine koyup tavuk suyunu ilave edin. Pilav pişince demlenmeye bırakın. Başka bir tavada 5 yemek kaşığı tereyağını eritip yuvarlak cam fırın kabının tabanına ve kenarlarına sürün.

Baklavalık yufkaları fırın tabının tabanına kenarlarının yarısı dışarıya sarkacak şekilde yerleştirin. Yufkaları tereyağıyla yağlayıp kalan yufkalarla kalıbın kenarlarını doldurun. Yufkanın içine pilavı doldurup ortasına bir kat daha baklavalık yufka yerleştirin. Yufkaların üzerini yağlayıp 180 derecede 35 – 40 dakika pişirin. Deneyen herkese afiyet olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Tavuklu Revan Pilavı Gelinim Mutfakta Yemek Tarifi
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız