BUGÜN İFTARA NE YEMEK YAPSAM? Ramazan'ın 5. Günü Menüsü
5 Mart Çarşamba günü Ramazan'ın 5. gün menüsünü hazırlayacak olan vatandaşlar için öneriler hazırlandı. Çorba, ana yemek, tatlı, salata ve içecekle donatılan Ramazan masasına dokunuş yapabilirsiniz. İşte sizler için hazırladığımız Ramazan 5. gün menüsü..

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında iftar sofralarını donatan vatandaşlar hem sağlıklı hem de leziz tariflere odaklandı. 1-29 Mart günleri arasında Ramazan orucunu tutan Müslümanlar iftar sofralarına ehemmiyet göstermeye başladı. Hem hafif hem de doyurucu lezzetlerin buluştuğu 5. gün menü önerisi burada..

İftara hafif bir başlangıç yapmak isteyenler mercimek çorbası veya yayla çorbası gibi pratik çorba tariflerini deneyebilir. Hem besleyici hem de doyurucu olan bakliyatlardan mercimek çorbası her evin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Mercimek sevmeyenler için yoğurt ve pirincin buluştuğu yayla çorbası iftar için iyi bir seçenek olarak görülüyor.

Çorbadan sonra iftar masalarının olmazsa olmazı mezeler ve zeytinyağlı tabaklar hazırlanabilir. İftara hafif ama lezzetli bir başlangıç yapmak isteyenler kereviz ve yeşil elmayı rendeleyip sarımsaklı yoğurtla leziz bir salata elde edebilir. Öte yandan kış mevsiminde bol olan pancar salatası da iftar sofrasına çok yakışıyor.

Çorba ve salatanın ardından masanın en zengin ürünü ana yemek tabakları oluyor. Zengin iftar sofralarınız için Fırında Tavuk Butları hem lezzetli hem de kolay hazırlanabilir ürünler arasında yer alıyor. Öte yandan kıyma ve baharatlarla yapılan köfte seçimi de iftara uygun oluyor. Özellikle soğuk kış akşamlarında Etli Kuru Fasulye denenebilir.

Patates, peynir, mısır, zeytin ve dilediğiniz tüm ürünleri içerisinde barındırabileceğiniz Sebzeli Kumpir ana yemeklerin yanına çok yakışıyor. Ana yemek tabaklarının yanında servis edeceğiniz yoğurtlu ve nar taneli salata seçimleriniz iftar sofralarını zenginleştirecek.

Pilav ve makarna yemeden doymam diyenleri de unutmadık. İftar sofralarında başlı başına ayrı bir lezzet olan pilav ve makarna çeşitlerinin tümünü zengin ve şık davet sofralarınızda tercih edebilirsiniz. Şehriyeli Pilav hem lezzetli hem de besleyici oluşuyla şık masaların ana ürünü oluyor. Farklı tarif isteyenler için peynirli ya da kıymalı olabilen Fırın Makarnasını deneyebilirsiniz.

İftar sonrası tatlı keyfi için geleneksel tatlılar mükemmel bir tercih oluyor. İftar sofrasına çok yakışan Güllaç özellikle Ramazan ayında sıklıkla tercih ediliyor. Şerbetli ve sütlü olarak ayrılabilen tatlı seçenekleri menülere göre ya da isteğe göre seçilebiliyor. Öte yandan klasik lezzetlerden Kadayıf sıcak ve tatlı bir alternatif olabiliyor. 7'den 70'e herkesin sevdiği fıstıklı ve cevizli baklava iftar sofralarını şahlandırıyor.

Çorbadan ana yemeğe, tatlıdan ara sıcağa kadar birçok çeşidin yer aldığı iftar sofralarının olmazsa olmaz ürünleri içecekler oluyor. Uzun saatler susuz kalan oruç tutan bireyler iftar sofralarında serinletici içeceklere olmasına özen gösteriyor. Kola, ayran, limonata gibi içeceklerin yanı sıra Ramazan ayıyla bağdaşan Ramazan şerbeti iftar sofralarını süslüyor. Herkese afiyet olsun..
(KAYNAK: HABER MERKEZİ)