BUGÜN NE PİŞİRSEM İFTAR MENÜSÜ 11 Mart 2025 Salı
11 ayın sultanı Ramazan ayında her gün farklı bir lezzeti yapan vatandaşlar bugün hangi yemekleri yapabileceğini sorguladı 11 Mart Salı gününe özel hazırlanan iftar menüsü örnekleri hazırlandı. İşte 11 Mart Salı günü yapabileceğiniz bugün ne pişirse iftar menüsü örneği..

İftar sofrasına çok yakışacak Rulo Kabak Kebabı için önce kabakları yıkayıp ince uzun şeritler halinde dilimleyin. Arkalı önlü kızartılan kabakları kenara alın. Bir kaba kıymayı koyup üzerine yarım çay kaşığı karabiber, tuz ve istediğiniz baharatları ekleyip güzelce yoğurun.

Kızartılmış kabak dilimlerini tek tek alıp üzerine kıymadan parçalar koyup rulo şeklinde sarmaya başlayın. Hepsini bitirdikten sonra fırın kabına güzelce dizin. Aralarına biber ve domates dilimlerini koyup servis tepsisini kaplayın. Üzerine domates rendesini gezdirip baharatlarını ekleyin. 1 su bardağı suyun içine salçayı alıp açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Deneyenlere afiyetler olsun..

Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip biraz daha kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğutun. Tel kadayıfı bir kaseye alıp ellerinizle iyice karıştırıp tel tel ayırın. Eritilmiş tereyağını kadayıfın üzerine döküp güzelce karıştırın.

Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip soğutun. Tel kadayıfı geniş kaseye alıp üzerine tel tel ayırın. Eritilmiş tereyağını kadayıfın üzerine döküp güzelce karıştırın. Fırın tepsisini tereyağıyla yağlayıp kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirin. Deneyenlere afiyet olsun..

Soğanı küçük küçük doğrayıp havucu rendeleyin. Tencereye zeytinyağını alıp soğanları kavurun. Domates salçasını ekleyip kavurun. Mercimekleri ve bulguru ekleyip karıştırın. Tavuk suyu ekleyin. Ezogelin çorbası kaynadıktan sonra baharatlarını ekleyin. Çorbanın kıvamını kontrol ettikten sonra blenderdan geçirin. Sıcak olan çorbayı yanında limon dilimleri ve taze naneyle servis edin.

Bir kaba zeytinyağını, tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi, kekik ve sarımsak tozunu alıp üzerine limon suyu sıkın. Karıştırarak marinasyonu güzelce yapın.Tavuk göğüslerini yıkayıp kurulayın. Marine sosunu tavukların üzerine dökün.

Izgarayı ya da mangalı önceden ısıtıp marinelenmiş tavukları yerleştirin. Her iki tarafını yaklaşık 6-8 dakika kadar kızartın. Nar gibi kızaran tavukları ızgaradan alıp dilimleyin. Yoğurt ve salatayla birlikte ızgara tavuğu servis edin. Deneyenlere afiyetler olsun..