ÇITIR ÇITIR EVDE RAMAZAN PİDESİ TARİFİ | Evde Pide Yapmanın Kolay Yolları
11 ayın sultanı Ramazan ayına özel yapılan pide tarifi çok sayıda vatandaşın gündeminde ilk sıraya yerleşti. Bu sene 1-29 Mart günleri eda edilecek Ramazan ayında severek tüketilen Ramazan pideleri evlerde de yapılmaya başladı. İşte kolayca yapabileceğiniz Ramazan pidesi tarifi..

Hem çıtır çıtır hem de lezzet bombası olan Ramazan pidesi yapmayı denediniz mi? 11 ayın sultanı Ramazan ayında sıklıkla tüketilen Ramazan pidesi yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktaları sizler için derledik. İftar ve sahur saatlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan Ramazan pidesini en pratik tarifle dakikalar içinde hazırlayabilirsiniz. İşte çıtır çıtır Ramazan pidesi yapımı..

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ
5 su bardağı un
2,5 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Sos İçin;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
Üzeri İçin;
Susam

Hem çıtır çıtır hem de bir o kadar leziz Ramazan pidesi yapmak için önce bir kaseye yaş mayayı ufalayıp üzerine şeker ve suyu ekleyin. Yavaş yavaş tuz ve un katıp ortasını havuz gibi açın. Çukura mayayı ve 2,5 su bardağı suyu döküp yoğurmaya başlayın. Biraz dinlenen pide hamurunu mayası geldikten sonra unla birlikte güzelce açmaya başlayın. Hamuru 2 parçaya ayırıp yuvarlayın. Bezeleri fırın tepsisine alıp mayalayın. Sosu için yoğurdu kaseye alıp yumurta sarısı ekleyin. Hamurdan birini elinizle açmaya başlayın.

S osun yarısını hamurun üzerine gezdirip tekrar açın. Pide formuna gelen hamurun kenarlarına parmaklarınızla bastırıp çizgi şeklini verin. En son üzerine susam serpip önceden ısıtılmış 230 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan pideleri ister sahur isterseniz de iftar menülerinizin yanında afiyetle tüketebilirsiniz. İşte leziz ve çıtır Ramazan pidesi tarifi..