Gelinim Mutfakta Ağzı Açık Mantı Tarifi 23 Aralık PÜF NOKTALARI | Ağzı Açık Mantı Nasıl Yapılır?
Yepyeni haftaya başlayan Gelinim Mutfakta'da günün yıldız yemeği Ağzı Açık Mantı oldu. 23 Aralık Pazartesi günü yapılan leziz tarifin detayları sizler için derlendi. Peki, Ağzı Açık Mantı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Ağzı Açık Mantı tarifi..
Kanal D ekranında hafta içi her gün yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yemeği belli oldu. 23 Aralık Pazartesi günü ekran macerasına kaldığı yerden devam eden fenomen yapımda 4 gelinin ödevi Ağzı Açık Mantı tabağı hazırlamak oldu. 23 Aralık Pazartesi günü yapılan leziz tarifin detaylarını sizler için araştırdık. Peki, Ağzı Açık Mantı nasıl yapılır? İşte 23 Aralık Pazartesi Gelinim Mutfakta Ağzı Açık Mantı tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA AĞZI AÇIK MANTI TARİFİ
MALZEMELER
500 gr un
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı su
Tuz
İç Harcı İçin;
4 adet patates
1 adet soğan
Tuz, karabiber, kırmızı biber, nane
Sosu İçin;
2 çorba kaşığı salça
1,5-2 su bardağı sıcak su
1,5 çorba kaşığı yağ
AĞZI AÇIK MANTI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Ağzı Açık Mantı tarifi için önce patatesleri soyup haşlayın. Karıştırma kabına un koyup ortasını havuz gibi açın. İçine tuz, yumurta ve azar azar su ilave edin. Hazır olunca biraz dinlendirin.
Haşlanmış patatesleri çatalla ezin. Ardından küp küp doğranmış soğanları kavurun. Patates, tuz ve baharat ekleyip biraz kavurduktan sonra soğutun. Hamuru eşit parçalara bölüp her bir parçayı açın.
Hamurdan çay bardağıyla yuvarlak şekiller kesin. Hamurların içine iç harcından koyup iki ucunu birleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine hazır olan mantıları dizin. Tüm hamur bitince önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Bir tavada yağ ve salçayı kavurup üzerine sıcak su ekleyin. Fırından çıkan hamurlara karışımı sürüp 20 dakika daha pişirin. Deneyenlere afiyet olsun..