Gelinim Mutfakta Alanya Bohçası Tarifi 26 Aralık Perşembe | Alanya Bohçası Nasıl Yapılır?
Bugün ne yemek yapsam diye düşünenlere hem leziz hem pratik öneri Gelinim Mutfakta'dan geldi. 26 Aralık Perşembe günü tezgah başına geçen gelinler Alanya Bohçası yapmaya koyuldu. İşte merak edenler için Gelinim Mutfakta Alanya Bohçası tarifi..
Kanal D gündüz kuşağının en çok izlenen programlarından Gelinim Mutfakta yeni bölüm ekrana geldi. Her gün yeni bölümü yayınlanan yemek yarışmasında günün yıldız yemeği Alanya Bohçası oldu. 26 Aralık Perşembe günü hem leziz hem de bir o kadar pratik Alanya Bohçası yapan gelinler çeyrek altını yakalarına takmak için yarışa girdi. Peki, günün yıldızı Alanya Bohçası nasıl yapılır? İşte 26 Aralık Perşembe Gelinim Mutfakta Alanya Bohçası tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA ALANYA BOHÇASI TARİFİ
MALZEMELER
2 yumurta
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin;
Lor peyniri
1 demet maydanoz
Bağlamak İçin;
Maydanoz sapı ya da taze soğanın yeşil dalları
Pişirmek İçin;
Sıvıyağ
ALANYA BOHÇASI NASIL YAPILIR?
26 Aralık Perşembe günü Gelinim Mutfakta programında yapılan Alanya Bohçası için önce krep yapın. Tüm krep malzemelerini karıştırıp tavayı ısıtın. Ardından tavayı bir parça yağlayıp kepçeyle karışımdan dökün.
Karışımı tüm tavaya yayıp iki tarafını güzelce pişirin. Taze soğanların yeşil kısımlarını kaynar suyun içine atıp 2 dakika bekletin. Ardından soğuk suya aktarıp krepleri bağlarken kullanmak üzere kenara alın. Bir kapta lor peyniri ve maydanozu karıştırıp krepin tam ortasına dökün.
Ardından bohça şeklini verip krepleri taze soğanın yeşil kısmıyla bağlayın. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis edin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..