GELİNİM MUTFAKTA ANKARA USULÜ ENTEKKE BÖREĞİ TARİFİ | Entekke Böreği Nasıl Yapılır?
Ev hanımlarının her gün takip ettiği Gelinim Mutfakta'da günün yıldız yemeği belli oldu. 14 Ocak Salı günü Ankara Usulü Entekke Böreği yapan gelinler çeyrek altını kapmak için yarışa başladı. Gelin bu leziz tarife birlikte göz atalım. İşte Gelinim Mutfakta Ankara Usulü Entekke Böreği tarifi..
Kanal D gündüz kuşağında en çok izlenen programlardan Gelinim Mutfakta yeni bölüm başladı. 14 Ocak Salı günü çeyrek altını kazanmak için tezgah başına geçen gelinlerin ödevi Ankara Usulü Entekke Böreği oldu. Dillere destan lezzeti en iyi şekilde yapan gelinin çeyrek altın kazanacağı fenomen yarışmada tarifin püf noktaları netleşti. Peki, Ankara Usulü Entekke Böreği nasıl yapılır, malzemeleri ne? Gelin bu leziz tarife birlikte göz atalım. İşte 14 Ocak Salı günü ekran macerasına devam eden Gelinim Mutfakta Ankara Usulü Entekke Böreği tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA ANKARA USULÜ ENTEKKE BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler
200 gram yağlı dana kıyma
Yarım demet maydanoz
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
Hamuru İçin:
1 kilo un
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar su
Kızartmak İçin;
Sıvıyağ
ANKARA USULÜ ENTEKKE BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Ankara Usulü Entekke Böreği için önce yaş maya su, tuz ve şekerle hamur yapın. Yavaş yavaş un ekleyip kıvam alana dek yoğurun. Mayalanması için kenara alıp üzerini bir bezle örtün. Hamur mayalanırken iç malzemesini hazırlayın. Küp küp doğranmış yemeklik soğan ile kıymayı kavurun.
Ardından içine ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hamurdan küçük parçalar koparıp açın. İçerisine kıymalı iç harçtan yerleştirip kenarlarını bastırarak kapatın. Hazır olan entekke böreklerini kızgın yağda kızartıp sıcak servis edin. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun..