Gelinim Mutfakta Antakya Arap Kadayıfı Tarifi PÜF NOKTALAR: Arap Kadayıfı Nasıl Yapılır?
Gelinler ile kayınvalidelerinin her gün çeyrek altın için yarıştığı Gelinim Mutfakta'da günün yıldız yemeği belli oldu. 4 gelinin bugünkü ödevi dillere destan Antakya Arap Kadayıfı oldu. Peki, Arap Kadayıfı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Antakya Arap Kadayıfı tarifi..

Kanal D'nin sevilen yarışmalarından Gelinim Mutfakta'da günün yıldızı belli oldu. Haftanın 5 günü yeni bölümleriyle ekran macerasına devam eden yapımda bugün Antakya Arap Kadayıfı yapıldı. Günün yemeği için kolları sıvayan gelinler en güzel Antakya Arap Kadayıfı yapmak için yarıştı. Antakya yöresine özgü Antakya Arap Kadayıfı püf noktalarını derledik. Peki, Antakya Arap Kadayıfı nasıl yapılır? İşte 3 Şubat Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Antakya Arap Kadayıfı tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA ANTAKYA ARAP KADAYIFI TARİFİ
MALZEMELER
Hamuru İçin;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Şerbeti İçin;
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak İçin;
Sıvı yağ veya tereyağı
İçi İçin;
1 su bardağı ceviz içi
3 yemek kaşığı şeker
ANTAKYA ARAP KADAYIFI NASIL ALINIR?
3 Şubat 2025 Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın ilk menüsü Antakya Arap Kadayıfı için önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu kaynatıp soğuması için kenara alın. Sonra hamur malzemelerini karıştırıp krep kıvamına getirin. Tavayı ısıtıp yağ koymadan hamuru yemek kaşığıyla alın.
Hamurun sadece tek tarafını kızgın yağda pembeleştirene kadar bekletin. Pişen hamurları tepsiye dizip soğumaya bırakın. Bir kaseye iç hazır alıp soğuyan hamurların arasına ceviz harcını doldurun. Yarım ay şeklinde hamurları kapatın. Hepsini bu şekilde tamamladıktan sonra tavaya tereyağı ve sıvı yağı alıp kızartın. Kızaran tatlıları soğuk şerbetin içine atıp 10 dakikaya bekletin. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun..
Değerli NoktaGazetesi.com.tr okurları,
NoktaGazetesi.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da NoktaGazetesi.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, NoktaGazetesi.com.tr bu sorumluluğu üstlenmez.
NoktaGazetesi.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.