Gelinim Mutfakta Antakya Arap Kadayıfı Tarifi PÜF NOKTALAR: Arap Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Gelinler ile kayınvalidelerinin her gün çeyrek altın için yarıştığı Gelinim Mutfakta'da günün yıldız yemeği belli oldu. 4 gelinin bugünkü ödevi dillere destan Antakya Arap Kadayıfı oldu. Peki, Arap Kadayıfı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Antakya Arap Kadayıfı tarifi..

Gelinim Mutfakta Antakya Arap Kadayıfı Tarifi PÜF NOKTALAR: Arap Kadayıfı Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta Antakya Arap Kadayıfı nasıl yapılır?

Kanal D'nin sevilen yarışmalarından Gelinim Mutfakta'da günün yıldızı belli oldu. Haftanın 5 günü yeni bölümleriyle ekran macerasına devam eden yapımda bugün Antakya Arap Kadayıfı yapıldı. Günün yemeği için kolları sıvayan gelinler en güzel Antakya Arap Kadayıfı yapmak için yarıştı. Antakya yöresine özgü Antakya Arap Kadayıfı püf noktalarını derledik. Peki, Antakya Arap Kadayıfı nasıl yapılır? İşte 3 Şubat Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Antakya Arap Kadayıfı tarifi..

Gelinim Mutfakta Antakya Arap Kadayıfı Tarifi PÜF NOKTALAR: Arap Kadayıfı Nasıl Yapılır? - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA ANTAKYA ARAP KADAYIFI TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru İçin;

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

Şerbeti İçin;

1,5 su bardağı su

1,5 su bardağı bardağı şeker

1 yemek kaşığı limon suyu

Kızartmak İçin;

Sıvı yağ veya tereyağı

İçi İçin;

1 su bardağı ceviz içi

3 yemek kaşığı şeker

Gelinim Mutfakta Antakya Arap Kadayıfı Tarifi PÜF NOKTALAR: Arap Kadayıfı Nasıl Yapılır? - Resim : 2

ANTAKYA ARAP KADAYIFI NASIL ALINIR?

3 Şubat 2025 Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın ilk menüsü Antakya Arap Kadayıfı için önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu kaynatıp soğuması için kenara alın. Sonra hamur malzemelerini karıştırıp krep kıvamına getirin. Tavayı ısıtıp yağ koymadan hamuru yemek kaşığıyla alın.

Hamurun sadece tek tarafını kızgın yağda pembeleştirene kadar bekletin. Pişen hamurları tepsiye dizip soğumaya bırakın. Bir kaseye iç hazır alıp soğuyan hamurların arasına ceviz harcını doldurun. Yarım ay şeklinde hamurları kapatın. Hepsini bu şekilde tamamladıktan sonra tavaya tereyağı ve sıvı yağı alıp kızartın. Kızaran tatlıları soğuk şerbetin içine atıp 10 dakikaya bekletin. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Antakya Arap Kadayıfı Gelinim Mutfakta Yemek Tarifi
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız