GELİNİM MUTFAKTA ANTAKYA EKMEK ORUĞU TARİFİ: Antakya Ekmek Oruğu Nasıl Yapılır?
Her gün çeyrek altın kazanmak için yarışan gelinlerin programı Gelinim Mutfakta'da günün yıldızı Ekmek Oruğu oldu. 27 Ocak Pazartesi günü Ekmek Oruğu yapan gelinler için tarif geldi. Peki, Ekmek Oruğu nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Antakya Ekmek Oruğu tarifi..
Her gün çeyrek altın, her hafta altın bilezik dağıtan Gelinim Mutfakta'da yarışmasında günün yıldız yemeği Ekmek Oruğu oldu. 27 Ocak Pazartesi günü tezgah başına geçen gelinler Antakya yöresine has Ekmek Oruğu yapmak için kolları sıvadı. Yemelere doyamayacağınız Ekmek Oruğu için dikkat edilmesi gereken püf noktalar belli oldu. Peki, Ekmek Oruğu nasıl yapılır? İşte 27 Ocak Pazartesi Gelinim Mutfakta Antakya Ekmek Oruğu tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA ANTAKYA EKMEK ORUĞU TARİFİ
MALZEMELER
3-4 adet bayat ekmek
1 su bardağı bulgur
1 yumurta
Yarım su bardağı un
1 büyük boy soğan
2 çorba kaşığı biber salçası
Kızartmak İçin:
Sıvı yağ
ANTAKYA EKMEK ORUĞU NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Antakya Ekmek Oruğu tarifi için önce bayat ekmekleri geniş bir kaba alıp suyla ıslatın. Ekmekler suyu çekip şişince geniş bir kaba alın. Ekmeklerin üzerine soğanı rendeleyip diğer malzemeleri ilave edin. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Yağlı tavaya hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassılaşmış şekilde dizin. Hazır olan ekmek oruklarını kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Deneyen herkese afiyetler olsun..