TAM BİR GÖRSEL ŞÖLEN Gelinim Mutfakta Ayvalık Lor Tatlısı Tarifi! Ayvalık Lor Tatlısı Nasıl Yapılır?

4 gelinin tezgah başına geçtiği Gelinim Mutfakta'da haftanın dördüncü yarışı başladı. 27 Mart Perşembe günü ekrana gelen yemek yarışmasında günün ödevi Ayvalık Lor Tatlısı oldu. Hem göze hem damağa hitap eden Ayvalık Lor Tatlısı yapacaklar için püf noktalar burada..

TAM BİR GÖRSEL ŞÖLEN Gelinim Mutfakta Ayvalık Lor Tatlısı Tarifi! Ayvalık Lor Tatlısı Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta Ayvalık Lor Tatlısı nasıl yapılır?

Ev hanımlarını ekran başına çivileyen Gelinim Mutfakta yarışmasında 4 gelin kolları sıvadı. 27 Mart Perşembe günü Kanal D ekranında yayınlanan yapımda günün yıldız yemeği Ayvalık Lor Tatlısı oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamayacağı Ayvalık Lor Tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları sizler için derledik. Peki, Ayvalık Lor Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Ayvalık Lor Tatlısı tarifi..

TAM BİR GÖRSEL ŞÖLEN Gelinim Mutfakta Ayvalık Lor Tatlısı Tarifi! Ayvalık Lor Tatlısı Nasıl Yapılır? - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA AYVALIK LOR TATLISI TARİFİ

Malzemeler

- 1 çay bardağı süt

- 1 çay bardağı su

- 1 çay bardağı irmik

- 1 çay bardağı toz şeker

- 1 su bardağı un

- 1 su bardağı lor peyniri

- 3 adet yumurta

- 1 adet kabartma tozu

- 1 adet vanilya

- 60 gram tereyağı

Şerbeti İçin;

- 3 su bardağı su

- 3 su bardağı şeker

- 2-3 damla limon suyu

Üzeri İçin;

- Krem Şanti

- Fıstık

TAM BİR GÖRSEL ŞÖLEN Gelinim Mutfakta Ayvalık Lor Tatlısı Tarifi! Ayvalık Lor Tatlısı Nasıl Yapılır? - Resim : 2

AYVALIK LOR TATLISI NASIL YAPILIR?

Tencereye su, süt, toz şeker ve tereyağını alıp güzelce karıştırın. Yağ ve şekeri erittikten sonra üzerine unu ekleyin. İrmiği ilave edip katı bir hamur yapın. Ocağın altı kapatıp ardından lor peyniri ekleyin.

Hamuru derin bir kaseye koyup üzerine yumurtaları taker taker kırın. Mikserle karışıma yumurtaları güzelce yedirin. Hamuru sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Şerbeti için tencereye su ve şekeri alıp güzelce çırpın. Şeker eridikten sonra limon suyu koyun. Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbeti gezdirin. Üzerini krem şanti ve fıstıkla süsleyip dilimleyerek servis edin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Yemek Tarifi Gelinim Mutfakta Ayvalık Lor Tatlısı
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız