Gelinim Mutfakta Biftek Tadında Karnabahar Tarifi: Biftek Tadında Karnabahar Nasıl Yapılır?
4 Aralık Çarşamba günü yola devam eden Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Biftek Tadında Karnabahar oldu. Haftanın üçüncü maratonunda gelinlerin ödevi Biftek Tadında Karnabahar oldu. İşte merak edenler için Gelinim Mutfakta Biftek Tadında Karnabahar tarifi.
Aslı Hünel'in sunumuyla ekran macerasına devam eden Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni gün startı verildi. 4 Aralık Çarşamba günü çeyrek altını kazanmak için kolları sıvayan gelinler Biftek Tadında Karnabahar yapımı için kolları sıvadı. Büyük küçük herkesin severek tüketeceği Biftek Tadında Karnabahar yapımını sizler için derledik. Peki, Biftek Tadında Karnabahar nasıl yapılır? İşte merak edenler için Gelinim Mutfakta Biftek Tadında Karnabahar tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA BİFTEK TADINDA KARNABAHAR TARİFİ
MALZEMELER
- 1 adet bütün karnabahar
Sosu İçin:
- Zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Zerdeçal
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Pul biber
BİFTEK TADINDA KARNABAHAR NASIL YAPILIR?
4 Aralık Çarşamba günü Gelinim Mutfakta'da yapılan Biftek Tadında Karnabahar için önce bütün karnabaharı 1 santimetre kalınlığında dilimleyin.
Fırın kağıdını tepsiye serip tüm sos malzemelerini güzelce çırpın. Hazırlanan karışımı karnabaharların her yerine güzelce sürün.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra karnabaharları fırına verin. Karnabaharları nar gibi kızarıncaya kadar pişirip sıcak sıcak servis edin. İsteğe göre üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..