GELİNİM MUTFAKTA EGE USULÜ KURU İNCİR DOLMASI TARİFİ 13 OCAK | Kuru İncir Dolması Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta yarışmasında 4 gelin yeni haftaya adım attı. 13 Ocak Pazartesi günü Ege Usulü Kuru İncir Dolması yapan gelinler çeyrek altın için yarışmaya başladı. Günün lezzetinin püf noktaları merak konusu oldu. İşte Gelinim Mutfakta Ege Usulü Kuru İncir Dolması tarifi..
Kanal D gündüz kuşağının en sevilen yemek programlarından Gelinim Mutfakta'da yeni hafta macerası başladı. Ezgi, Beyzanur, Gamze ve Duygu'nun çeyrek altın yarışında günün ödev yemeği Ege Usulü Kuru İncir Dolması oldu. Birbirinden iddialı 4 gelin tezgah başına geçerken ekran başındaki izleyiciler bu şahane lezzetin tarifini yazmaya başladı. Peki, Kuru İncir Dolması nasıl yapılır? İşte 13 Ocak Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Ege Usulü Kuru İncir Dolması tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA EGE USULÜ KURU İNCİR DOLMASI TARİFİ
MALZEMELER
20-25 adet kuru incir
Ilık su
1 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti İçin;
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçin:
Kaymak
Antep fıstığı
EGE USULÜ KURU İNCİR DOLMASI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Ege Usulü Kuru İncir Dolması için önce yıkanmış kuru incirleri bir kaba alıp üzerine su koyun. İncirleri suyun içerisinde yumuşamaya bırakın. Yumuşayan incirlerin suyunu süzüp üst kısımlarını kesin. Kesilen kısımdan içeriye parmağınızla bastırın. Ardından çevirerek içinin çukurlaşmasını sağlayın.
Cevizleri gelişigüzel iri parçalar halinde doğrayıp incirlerin içini çay kaşığıyla açın. İçine cevizleri doldurun. Doldurmuş olduğumuz incirleri sıkı sıkı olacak şekilde tencereye dizin. Şerbeti için bir kasede su ve şekeri karıştırın. Ardından şekerli suyu incir dolmalarının üzerine gezdirin. Sıvı yağı hepsinin üzerine gelecek şekilde gezdirin.
İncir dolmalarını kaynayana kadar orta ateşte kaynayınca kısık ateşte pişirmeye bırakın. Şerbeti koyulaştıktan sonra ocağı kapatıp dolmaları soğutun. Ilıyan incir dolmalarını servis tabağına alıp kaymak ve isteğe göre Antep fıstığıyla süsleyin. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun..