Gelinim Mutfakta Erzurum Lor Dolması Tarifi | Enfes Lor Dolması Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta yarışmacılarının bugünkü ödevi Erzurum yöresine ait dillere destan lezzet oldu. 9 Aralık Pazartesi günü Erzurum Lor Dolması yapan gelinler kolları sıvadı. Peki, Erzurum Lor Dolması nasıl yapılır? İşte leziz tarif..
Milyonlarca izleyicinin severek takip ettiği Gelinim Mutfakta yarışması yeni haftaya adım attı. 9 Aralık Pazartesi günü 4 gelinin ödevi Erzurum yöresine ait Lor Dolması oldu. Leziz tarifin püf noktalarını merak eden izleyiciler kalemi kağıdı aldı. Erzurum yöresine ait çok özel ve yapılışı kolay lezzetin inceliklerini sizler için araştırdık. Peki, Erzurum Lor Dolması nasıl yapılır? İşte 9 Aralık Pazartesi Gelinim Mutfakta Erzurum Lor Dolması tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA ERZURUM LOR DOLMASI TARİFİ
MALZEMELER
1 bağ pazı
İç Harcı İçin;
2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
Tuz
300 gram lor peyniri
2 yemek kaşığı kaymak
Üzeri İçin;
1 kase yoğurt
1 adet sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
ERZURUM LOR DOLMASI NASIL YAPILIR?
9 Aralık Pazartesi günü yapılan Gelinim Mutfakta Erzurum Lor Dolması için önce iç harcı hazırlayın. Soğanları bir tencerede sıvı yağla hafif kavurun. Yıkayıp süzülen bulguru, suyu ve tuzunu ekleyip biraz kavurun.
Piştikten sonra üzerine lor peyniri ve kaymağı koyup iyice karıştırın. Pazıları iyice yıkayıp kaynar suda bekletin. Ardından soğuk sudan geçirin. Pazının içine iç harcından koyup güzelce sarın. Hazır olan dolmaları borcama dizin.
Üzerine 1 çay bardağı su ekleyip 180 derecelik fırına atın. Dolmaları 30-40 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Üzeri için sarımsaklı yoğurdu ve tereyağını eritip hazırlayın. Dolmaları servis tabağına alıp tereyağını üzerine gezdirin. En son sarımsaklı yoğurt gezdirip servis edin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..