GELİNİM MUTFAKTA ERZURUM USULÜ TAVUK SİRON NASIL YAPILIR? Erzurum Usulü Tavuklu Siron Tarifi 10 Mart

Kanal D gündüz kuşağının en sevilen programı Gelinim Mutfakta'da günün yıldızı Erzurum Usulü Tavuklu Siron oldu. 10 Mart Pazartesi günü yayınlanan yapımda günün yemeği için kollar sıvandı. İşte Gelinim Mutfakta Erzurum Usulü Tavuklu Siron tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ERZURUM USULÜ TAVUK SİRON NASIL YAPILIR? Erzurum Usulü Tavuklu Siron Tarifi 10 Mart
GELİNİM MUTFAKTA ERZURUM USULÜ TAVUK SİRON NASIL YAPILIR?

Kanal D ekranında yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın ilk menüsü oluşturuldu. 10 Mart 2025 Pazartesi günü 4 gelini tezgah başına geçiren Erzurum Usulü Tavuklu Siron yapımı için kollar sıvandı. Haftanın ilk yemeğinin malzemeleriyle birlikte püf noktalarını da paylaşan Aslı Hünel'in ardından kağıt kalem hazırlandı. Peki, Erzurum Usulü Tavuk Siron nasıl yapılır? İşte 10 Mart Pazartesi günü yayınlanan Gelinim Mutfakta Erzurum Usulü Tavuklu Siron tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ERZURUM USULÜ TAVUK SİRON NASIL YAPILIR? Erzurum Usulü Tavuklu Siron Tarifi 10 Mart - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA ERZURUM USULÜ TAVUK SİRON TARİFİ

4 adet yufka

2,5 su bardağı tavuk suyu

Sosu İçin;

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 su bardağı tavuk suyu

Yoğurtlu Sosu İçin;

1,5 su bardağı yoğurt

1 diş sarımsak

GELİNİM MUTFAKTA ERZURUM USULÜ TAVUK SİRON NASIL YAPILIR? Erzurum Usulü Tavuklu Siron Tarifi 10 Mart - Resim : 2

ERZURUM USULÜ TAVUK SİRON NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Erzurum Usulü Tavuk Siron için önce yufkadan bir tanesini alıp tezgaha serin. Rulo şeklinde sarıp hazırlanmış ruloyu 2 eşit parçaya bölün. Diğer yufkaları da aynı şekilde yapıp 2-3 santim kalınlıkta bölün. Yufkaları uygun bir tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında güzelce kızartın.

Sosu için bir tavaya sıvı yağı alıp üzerine salça ekleyin. Karabiber ve tavuk suyunu ilave edip karıştırın. Fırından çıkan yufkaların üzerine tavuk suyunu her yerine gelecek şekilde güzelce gezdirip biraz daha pişirin.

Hazır olan yufkaları tepsiye dizip üzerine çırpılmış yoğurtlu sarımsak sosunu gezdirin. Baharatları ekleyip salçalı sosu üzerine gezdirin. Haşlanmış tavukları didip kıyılmış maydanozla birlikte yemeğin en üstüne ekleyin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Erzurum Usulü Tavuk Siron Gelinim Mutfakta Yemek Tarifi
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız