Gelinim Mutfakta Firikli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi | Firikli Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?

10 Nisan Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1570. bölüm yıldızı Firikli Kuru Patlıcan Dolması oldu. Haftanın dördüncü gün menüsü için kolları sıvayan gelinler en iyi Firikli Kuru Patlıcan Dolması tabakları için hazırlandı. İşte Gelinim Mutfakta Firikli Kuru Patlıcan Dolması tarifi..

Gelinim Mutfakta Firikli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi | Firikli Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta Firikli Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın dördüncü günü geldi. 10 Nisan Perşembe günü 1570. bölümüyle izleyici karşısına çıkan yemek yarışmasında Firikli Kuru Patlıcan Dolması yapıldı. 4 gelinin tezgah başına geçtiği yapımda Firikli Kuru Patlıcan Dolması tarifini izlemeye başlayan seyirciler için püf noktaları sıralandı. Peki, Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır? İşte 10 Nisan Perşembe Gelinim Mutfakta Firikli Kuru Patlıcan Dolması tarifi..

Gelinim Mutfakta Firikli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi | Firikli Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır? - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA FİRİKLİ KURU PATLICAN DOLMASI TARİFİ

30 adet kuru patlıcan

İç harç için malzemeler

500 gr. az yağlı kıyma

4-5 adet ezilmiş sarımsak

1 su bardağı yıkanmış firik bulguru

½ su bardağı yıkanmış bulgur

2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası

1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çorba kaşığı kadar acı pul biber

1 tutam kimyon

1 dolu tutam kuru nane

Tuz

Karabiber

Aldığı kadar su

İçinde pişeceği su için malzemeler

1 litre kaynamış su

2 kaşık domates salçası

4-5 kaşık ayçiçeği yağı

Gelinim Mutfakta Firikli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi | Firikli Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır? - Resim : 2

FİRİKLİ KURU PATLICAN DOLMASI NASIL YAPILIR?

Damak çatlayan Firikli Kuru Patlıcan Dolması için önce patlıcanları kaynar suda haşlayıp soğutun. Tüm malzemeleri karıştırıp iç harcını hazırlayın. Patlıcanların içini firikli harçla doldurup tencereye ağızları üst üste gelecek şekilde dizin. Sos için domates salçasını eritip dolmaların üzerini kapatın. Ayçiçek yağını gezdirip kapak kapatın. 50-60 dakika kısık ateşte pişirin. Tereyağını eritip içine pul biber ekleyin. Dolmaların üzerine yoğurt ekleyip sosu gezdirin. Deneyenlere afiyetler olsun..

Kaynak: Arda'nın Mutfağı
Firikli Kuru Patlıcan Dolması Gelinim Mutfakta Yemek Tarifi
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız