Gelinim Mutfakta Hatay Usulü Tavuk Sarma Tarifi: Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?
Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta'da yeni gün başladı. 20 Kasım Çarşamba günü yayına giren yemek programında günün leziz yemeği Hatay Usulü Tavuk Sarma oldu. İşte Gelinim Mutfakta Hatay Usulü Tavuk Sarma tarifi..
Kanal D gündüz kuşağının en sevilen programlarından Gelinim Mutfakta'da haftanın üçüncü maratonu başladı. 4 gelinin bugünkü çeyrek altını kapmak için yapması gereken lezzet Hatay Usulü Tavuk Sarma oldu. Ekran karşısındaki izleyiciler ise bu leziz tarifin püf noktalarını öğrenmek için kalemi kağıdı aldı. Peki, Hatay Usulü Tavuk Sarma nasıl yapılır? İşte dillere destan Gelinim Mutfakta Hatay Usulü Tavuk Sarma tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA HATAY USULÜ TAVUK SARMA TARİFİ
HATAY USULÜ TAVUK SARMA MALZEMELERİ
- 5 adet tavuk göğsü
Tavuk marinesi için:
2 yemek kaşığı zeytin yağ
Karabiber, tuz, kırmızı toz biber
İç harcı için:
7-8 adet mantar
1 adet sivri biber
1 adet soğan
2 dış sarımsak
1 adet kapya biber
Baharat
Kaşar peyniri
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
1 bardak su
HATAY USULÜ TAVUK SARMA NASIL YAPILIR?
Hatay Usulü Tavuk Sarma nasıl yapılır soğanı küp küp doprayıp kavurun. Ardından sarımsağı ekleyin. Mantarları da ince ince doğrayıp tavaya alın.
Sivri biber ve kapya biberi doğrayıp soteleyin. Mantarları ekleyip biraz kavurun. Baharatlarını ekleyip kenara alın. Tavuk göğsünü ince dilimler halinde kesip içerisine mantarlı karşımdan koyun.
Kaşar yerleştirip rulo şeklinde sarın. Dağılmaması için kürdanla tutturun. Hazırlanan tavukları kızgın yağda biraz soteleyip fırın kabına alın. 1 bardak ılık suyla salçayı açın. Un ekleyip muhallebi kıvamına gelen sosu tavukların üzerine yayın.
Tüm baharatları dilediğiniz kadar serpip 25-30 dakika fırında pişirin. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun..